News:

3,5% pentru API!
Susțineți eforturile noastre, fără niciun cost!

Main Menu

Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

3 Members and 8 Guests are viewing this topic.

tom_sawyer

Și tocmai Ponta, cu firmă înființată în 2021, îi ajută în hățișul birocratic :lol:

LE: se pare că ia bani și de la Aktor, apare doar în infografic, dar investigația nu detaliază.

ncb

A3 - Trafic pe 13,55 km de autostradă după 1 an de la inaugurare, Nușfalău – Suplacu de Barcău,Nurol

On The Road AK

Alexandru97

Turcii de la Mapa, constructorul lotului 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, au depus contestație la contractul câștigat de Makyol pentru ,,Lotul Meseș" al Autostrăzii Transilvania, cel mai mare contract rutier de la Ministerul Transporturilor. Astfel, pe lângă contestația depusă de WeBuild (Italia), un constructor din Turcia contestă evaluarea CNAIR la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), implicit semnarea contractului cu Makyol (Turcia) în cazul unei respingeri a contestației WeBuild.

În documentația contestației, Mapa respinge declararea ofertei ca neconfomă, recunoaște că a avut o eroare de redactare în ceea ce privește calculul structurii rutiere, dar că ar fi fost și calcule diferite în programul CESTRIN – Centrul de Studii Tehnice al CNAIR, conform documentelor pe care le-a consultat Economedia. Valoarea cauțiunii din contestație este de 400.000 de euro. În plus, Mapa susține că a depus contestația în termen, nu calculat de la data transmiterii notificării, 31.10.2024, ci 4.11.2024, data notificării în SEAP.

mirceaeliade

Deci avem 3 contestatii diferite pe licitatia de la Meses?

Deutschländer

Nu, sunt 2.
Prima de la WeBuild, a doua (trimisa in data de 14.11.) de la MAPA.

GAC

ar fi interesant sa-i descalifice pe makyol, we build sa ramana descalificati si tot umb sa castige, fara sa fi contestat ceva. in 18 luni, umb cam termina cu partea de forat de pe A1 deci va avea utilaje disponibile pentru alt proiect.

ijwtsh

Si istoria se repeta... "Ce bine ar fi sa castige UMB" iar, si iar, si iar, si iar.

dr4qul4

ca UMB sa termine partea de forat pe A1, ar trebui inainte sa se apuce.
Momentan UMB are niste utilaje (nu stim exact la ce folosesc, or fi doar de prezentare) si ,cica, asteapta niste bosnieci sa lucreze pe ele.

Intrebarea mea este: pe A8 ce utilaje vor folosi si cine le va opera?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

Alexandru97

Lungă telenovelă îi și cu Meseșul ăsta. Vin în neant contestații și nu știu dacă aflăm ceva curând de la CNSC sau dacă se soluționează anul ăsta problema. Sunt neutru, dar mai prevăd ceva șanse pentru UMB. De ce? Când 2 se ceartă, al treilea câștigă.

mirceaeliade

In caz ca nu s-a punctat:

QuoteAcum, Consitrans este proiectantul Autostrăzii Ploiești – Brașov și a primit o prelungire de 500 de zile, până la 15 ianuarie 2025, pentru predarea studiului de fezabilitate.www

andreita

asta e o vesta foarte buna. poate avem topa mica -> poarta in 2026

sboda1985

vestea foarte buna ar fi fost Topa Mica - Poarta anul aceasta, sau eventual 25...
Sa speram ca anul viitor vom mai avea tronsoane de autostrazi in judetul Salaj...

TibiV

Doar in cazul in care o femeie ramane insarcinata vestea buna vine dupa inceperea lucrarilor...  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

sboda1985

Vineri si sambata dimineata am trecut langa autostrada Poarta Salajului - Nadasel.
De pe drum nu s-a vazut nici o miscare. Is in concediu de la UMB oare?

La descarcarea de la Tureni era ceva miscare vineri.

PS. Cu un copil mic chiar e enervant ca nu este nici un spatiu de odihna intre Nadasel - Campia Turzii...