Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ciprianul

Stiti ce e ciudat. De ce oare Strabag in Ungaria isi respecta angajamentele? Sunt f seriosi. La noi eu cred ca tot ce se intampla e din vina ,,partenerului,, super ,,serios,, CNAIR.

Trimis de pe al meu SM-G965F folosind Tapatalk

Romania....o tara unde toti dar absolut toti pot face un ban...egal CUM dar fac.

yetiman

Nu e de loc ciudat.  :D
E exact asa cum zici. Intr-un contract sunt 2 parteneri. Pentru ca sa se deruleze bine contractul, trebuie ca amadoi partenerii sa fie seriosi si sa-si respecte obligatiile si angajamentele.

Si noi stim foarte bine cat de serios este CNAIR.......

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

cezar-mario2012

#2897
 De prin Bulgaria, ocolitoarea orașului Gabrovo:






...și ocolitoarea Pomorie - Alehoi parte a drumului Burgas - Sunny Beach, finalizare devansată cu cinci luni:


marinul

#2898

LE: ^ Fara ziduri de sprijin vor avea mari probleme cu alunecarile de teren, ma refer la a 2 a filmare dupa tunel

se mai duce un dj din Bihor pentru constructia autostrazii, de data asta pentru M4 sau M35

La Santăul Mare se deschide un punct de frontieră pentru camioanele ce duc piatră la construcția autostrăzii din Ungaria

La Santăul Mare va fi deschis un nou punct de trecere a frontierei în Bihor. Punctul va fi deschis ocazional pentru "efectuarea unor transporturi de materiale de construcţii", scopul fiind acela de a reduce aglomerările de autovehicule de mare tonaj în celelate puncte de graniţă.


Decizia a fost luată, vineri, în urma unei întâlniri între chestorul general Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, şi general maior de poliţie Halmosi Zsolt, adjunctul şefului Inspectoratului General al Poliţiei Ungare, care s-a desfăşurat la frontiera Borş - Artand.

Potrivit unei informări transmise de IGPF, în cadrul întâlnirii "au fost dezbătute probleme actuale înregistrate la frontiera comună, respectiv aspecte ce vizează desfăşurarea traficului prin punctele de trecere de la frontiera româno-ungară şi au fost identificate soluţii concrete care să atingă obiectivele celor două state şi care să ducă la fluidizarea traficului de călători şi mijloace de transport internaţional".

Luând în considerare necesitatea degrevării traficului mijloacelor de mare tonaj prin punctele de frontiera deschise la graniţa comună, autorităţile de frontieră au convenit deschiderea ocazională a unui punct de trecere între localităţile Santăul Mare (România) şi Nagykereki (Ungaria), "în scopul efectuării unor transporturi de materiale de construcţii, urmând ca în perioada următoare să se stabilească măsuri concrete pentru operaţionalizare".

Contractată de BIHOREANUL, subcomisarul Loredana Chifor, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, a confirmat că este vorba despre "camioanele care vor transporta piatră pentru autostrada din Ungaria". Detaliile privind zilele în care punctul va fi deschis urmează să fie stabilite și anunțate.

După cum se ştie, Ungaria are restricţii privind traficul greu la diverse sărbători şi în weekend (de sâmbătă seara până duminică seara), aşadar, aproape întotdeauna, după ridicarea restricţiilor se formează aglomerări la frontierele României cu Ungaria, şoferii de camioane aliniindu-se să iasă din ţară.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/la-santaul-mare-se-deschide-un-punct-de-frontiera-pentru-camioanele-care-duc-piatra-la-constructia-autostrazii-din-ungaria-142150.html



Horațiu 87


cezar-mario2012

#2900
 Albena BG - București via Varna Bypass:




RaV

N-am mai fost prin Bulgaria, cu maşina, de câţiva ani. Între timp copii au mai crescut, şi am în plan o ieşire cu familia săptămâna aceasta. Am două întrebări.

1. Citeam un comunicat de anul trecut al MAE că vinieta bulgărească nu se mai poate achiziţiona din orice staţie de carburanţi după ce ai trecut graniţa, ci trebuie cumpărată chiar din vamă. Aşa stau lucrurile şi în prezent? Se poate cumpăra/comanda şi online?

2. Ştiu că, cel puţin până prin 2015, în Ruse puteai intra direct din vamă, pe un bulevard local (Tutrakan, parcă), fără să mai ai nevoie de vinietă, dacă voiai doar să vizitezi oraşul. Ştie cineva dacă se mai poate aşa ceva? Informaţiile pe care le-am găsit sunt contractorii - unii zic că la ieşirea din Ruse/Bulgaria ţi se cere obligatoriu prezentarea vinietei, altfel eşti amendat; alţii, că nu.

dumbravaandrei

Eu anul trecut am platit-o in vama, cu cardul. Nu am prins coada, mi s-a parut destul de simplu sa o platesc. Nu cred ca poti cumpara online pentru ca la ei nu e vigneta electronica cum e la noi sau unguri, e cu sticker ca la austrieci.

pentium10

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

user201

Tot de prin Bulgaria, o filmare cu lotul 3.1 de lângă Sandansky de pe A3 Struma, preconizat a se deschide până la final de 2018. La cum arată lotul cred că termenul este realist.

voicul

Nu se poate zice ca reportajule este despre RO:

România ajută Ungaria să construiască autostrăzi, în timp ce noi stăm pe loc. "E o rușine" - VIDEO

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romania-ajuta-ungaria-sa-construiasca-autostrazi-in-timp-ce-noi-stam-pe-loc-e-o-rusine.html

Vladul

Din Bulgaria..

Sunt tensiuni la comisia europeana, care finanteaza costurile autostrazii Struma, deoareci lotul 3.2 trece printr-un sit Natura 2000 (Cheile Kresna). Acum 10 ani, cand si-au dat acordul, planul era sa faca un tunel de 13 km (da, vedeti bine) pe sub sit. Intre timp, si-au schimbat parerea cei din Bulgaria si nu mai vor sa faca nici un tunel. Urmeaza sa aplice pentru finantare europeana, oare vor primi?


http://www.euronews.com/2018/06/08/eu-spends-274m-to-breach-its-own-environmental-laws-

zona despre care se discuta



Powered by API/PUM imgur uploader

cezar-mario2012

#2907
 ^ 1. Lotul este 3,3 Kresna -Sandarsky
    2. Se poate cumpăra vignietă din orice benzinărie cu leva sau cu cardul, în vamă doar cash leva sau euro, dacă plătiți cu euro, dați fix 8 euro, dacă dați 10 euro vă dă restul în leva și primiți doar doi leva, nu 2 euro cum ar fi normal. Taxa este de 15 leva pe 7 zile și 30 pe o lună.
    3. Tunelul nu se poate face, trece prin zonă cu uraniu, deci ar fi radioactiv. Acel proiect a fost propus de ecologiști, nu de guvernul Bulgariei. Proiectul actual este separarea sensurilor, unul prin defileu,iar celălalt prin Stara Kresna. Până la sfârșitul acestui an se va lua o decizie. Și da, Bulgaria  va primi bani pentru această autostradă.


cezar-mario2012

De prin Bulgaria:

- Ocolitoare Pomorie - Alehoi este finalizată, iar mâine 15 iunie va fi deschisă traficului, acesta face parte din drumul național I - 9 Burgas -Sunny Beach - Varna și a fost finalizat cu cinci luni în avans, la alți se poate.




voicul

E imoral ce fac ei.
Lasand absurdul situatiei de a termina cu 5 luni inainte SA deschida tronsonul cu 5 luni inainte! Doar la 1 zi dupa terminare!

Deci NU la POATE 7 luni ca in cazul A10?!

Astia traiesc intr-un stat PARALEL.