News:

Tur de forță pe A0, 12-13 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

panda80

Sau o centura in vestul Budapestei. Ar ajuta enorm pentru relatia M3-Viena. Centura este in plan dar va mai trece mult timp pana va fi construita, daca va fi vreodata. Ecologistii se opun acestui proiect si de asemenea costurile sunt foarte mari.

neaguionutu

Buna seara !

Cautand pe harti , am descoperit  ca Google Street View este pe tot teritoriul Bulgariei, mult,mult mai mult decat este acoperita suprafata Romaniei.
Cred ca ne va fii mult mai usor sa ne planificam traseul prin Bulgaria.
Imaginile Google Street View Bulgaria sunt capturate de ca cei de la Google anul trecut , din luna februarie pana in luna septembrie.
Uitati dovezile capturate .
Vizionare placuta pe Google Street View Bulgaria !

Aseara cand am descoperit acoperipea colosala a drumurilor din Bulgaria cu Street View am ramas masca.
Nu imi venea sa cred.
Eu cautam demult timp imagini Street View din Bulgaria si nu existau deloc.
Bulgaria are un numar de 59 700 km  drumuri si acoperirea Street View este aproape 100 %.
Romania are un numar de 143 005 km  drumuri si acoperirea Street View  in Romania este de 6000 km.
Din informatiile pe care le am de pe net  o sa se extinda cu  inca 40000 de km de drumuri.
"Acoperirea serviciului Google Street View va fi extinsă, în România, cu încă 39 de oraşe mari - printre care Craiova, Focșani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galați, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău, adăugând peste 40.000 km la acoperirea iniţială"

Google Street View, acoperire extinsă în România

Apropo de impactul cu acoperire de aproape 100 % a functei Street View in Bulgaria :
Dupa Revolutia din Decembrie 1989 netul la noi era zero.
A fost un impact asa mare cu netul , ca toate lumea dorea acasa net.
Retele de cartier , provideri mari gen RDS, UPC , Romtelecom.
Cumnatul meu din Grecia are net de mare viteza prin ADSL de prin 2008.
Inainte aveea net prin ISDN sau dial-up si mergea greu.
Cumnatul meu a fost in Romania prin 2010 si mi-a testat netul de la Bucuresti - RDS fiber link de 50 mbps - 29 lei si netul de la parintii mei de la tara Romtelecom ADSL - 16 mbps si mi-a spus ca " netul zboara, fuge " din cauza vitezei asa mari in comparatie cu netul lui care este mai slab si abonamentul de net al lui este foarte scump.
Tot legat de netul din Grecia, un coleg de servici mi-a povestit ca a fost in vacanta in Grecia prin 2007 si s-a intalnit cu o familie din Grecia.
Pentru a pastra legatura si de a conversa cu respectivul cuplu colegul le-a spus ca noi romanii avem net de mare viteza non stop acasa si fara cheltuili suplimentare.
Au ramas surprinsi de cele spuse si au spus ca ei se duc la sali de net prin oras si dau 1-2 euro pe ora de net.
Asa si cu acoperirea Street View in Bulgaria. Nu au avut acest serviciu disponibil si acum au acoperit toate drumurile din Bulgaria.
La noi este acoperire Street View pe 6000 km de drumuri din anul 2008 - 2009

Scuzati-ma daca am fost offtopic si am deviat putin de la discutia de baza.

Va multumesc frumos !

bogdymol

???

Quote from: neaguionutu on March 11, 2013, 05:49:40 PM
Dupa Revolutia din Decembrie 1989 netul la noi era zero.
A fost un impact asa mare cu netul , ca toate lumea dorea acasa net.
Retele de cartier , provideri mari gen RDS, UPC , Romtelecom.

Ma indoiesc ca toata lumea isi dorea acasa net dupa 1989. In 1989 lumea nici nu stia ce-i ala internet si in plus lumea nici nu avea calculator acasa. Abia dupa 1995 au inceput si pe la noi sa apara PC-urile si abia apoi internetul (prin dial-up la inceput, bineinteles).
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Qatar, Thailanda, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

iuli

Ca un offtopic, internetul, adică World Wide Web, a apărut după 1996 :-)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

sebba

In '97 am deschis primul ISP al meu si nu eram deloc printre primii
Eram conectat prin linie inchiriata de la Romtelecom si modemuri US Robotics de 33600 bps

Se stia de net dar nu fibre si conexiuni de MB si GB
Sailing away! S/Y Haimana

mitsu

@neaguionutu

Foarte buna informatia ta! :cheers:

cezar-mario2012

Sa revenim la imfrastructura, ministrul bulgar de resort a facut zilele trecute inspectii pe autostrazile in lucru. Zoma de interes si pentru noi este sectiunea Belokopitovo-Makak din Autostrada Hemus ce are 9km si ocoleste Shumen, aceasta va fi gata in iunie ajuta pe ce ce merg pe litoralul bulgăresc via Giurgiu-Shumen-Varna, astfel se va intra pe autostrada in zona intersecţiei dintre E70 si E772. O alta bucata de autostrada ce va fi gata in iunie este sectiunea dintre Gorni Bogrov-centura Sofiei, aceasta facand parte din Autostrada Hemus,  poate ajuta pe cei ce merg in Grecia si o iau pe centura de nord (nu am mers niciodata pe acolo si nu stiu cum e drumul), dupa care intra pe autostrada Lulin 19km + autostrada Struma 20km si tot din iunie va fi dat in folosinta lot 1 din Autostrada Struma de 35km . Deci o sa fie Lulin+Struma 74km de autostrada. ! Ai sunt doua loturi de autostrada ce vor fi deschise in iunie lot 4 din Autostrada Trakia 35km si ultina sectiune din Autostrada Maritsa dintre Plovdiv si Dimotriovgrad. Bulgari mai au in lucru doua loturi, 2 si 4 din Autostrada Struma,  lot 4 cu finalizare in 2014 si lot 2 finalizare 2015. Lot 3 din Autostrada Struma intra in execuţie pe exercitul financiar 2014-2020.

Tavi

Este de interes si deschiderea BCCP Makaza. Mai stie cineva ceva? Era programata pentru martie anul acesta ..

cezar-mario2012

Deschiderea pasului Makaza, nu depinde de bulgari,  ci de greci care nu terinase câtiva km de drum. Bulgari au terminat de mult lucrarea. Ultima stirea era ca prin mai ar da drumul. O sa intru pe forumurile bulgaresti sa vad daca a aparut ceva si o sa anunt.

cezar-mario2012

M-am informat, trebuia deschisa acum in martie,  dar nu mai apare nici o informatie, nici pe oficial nici pe forumuri.

Tavi

Am senzatia ca grecii au terminat si se asteapta noul guvern bulgar ...

panda80

Quote from: cezar-mario2012 on March 13, 2013, 10:48:35 AM
O alta bucata de autostrada ce va fi gata in iunie este sectiunea dintre Gorni Bogrov-centura Sofiei, aceasta facand parte din Autostrada Hemus,  poate ajuta pe cei ce merg in Grecia si o iau pe centura de nord.

E utila pentru toti, nu doar pentru cei care merg pe centura de nord. Bucata in constructie este intre actualul capat al autostrazii Hemus si centura Sofiei (va fi ocolita zona aceea in care se trece prin 2 localitati, inainte de centura).

user201

Da, e utilă pentru toți, mai ales dacă nu se deschide podul de la Calafat. Am înțeles că centura de Nord e praf la ora actuală, dar va fi transformată în autostradă. Am mai înțeles că ar fi început deja ceva în continuarea lui Lulin pe centura Sofiei, ceea ce ar avantaja pe cei care vin pe noua rută, după deschiderea podului de la Calafat, dar de ultima știre nu sunt sigur.

mitsu

Ca asfalt centura nord e cam varza, dar nu e foarte circulata plus ca nu se intersecteaza decat cu vreo doua drumuri principale, la care ai semafor. Pana va fi gata centura sud (portiunile reabilitate sunt de vis, dar pe unde-s doua benzi se merge ca naiba, plus ca e plina de intersectii aglomerate, chiar daca sunt semaforizate).

Chiar si in prezent, venind pe Hemus, eu zic ca-i mai bine de urcat pe centura nord si apoi pe Lyulin spre Grecia.

davyl

cezar-mario2012 (sau alt user care are un know-how avansat :)) imi poti arata si mie pe o harta traseul cu noua autostrada spre Grecia? Intentionez sa merg in Grecia (Possidi) la sfarsitul lui iulie 2013 si ma intereseaza foarte mult zona.

Multumesc anticipat!