News:

Tur de forță API, 12-14 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1, 4 și 3.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

asztalos

A treia autostrada care va ajunge la granita ar fi M35. Momentan, aceasta autostrada are putin peste 40 de km, intre M3 si Debrecen. Deocamdata se va construi pana la Berettyoujfalu. De acolo mai sunt exact 20 de km pana la Bors. Pana in 2014-2015 se va construi si aceasta autostrada.
M4 : nu prea se aude nimic. Ce-i drept : nu este o prioritate pentru unguri.

Morosanu

Quote from: Hercule on January 21, 2013, 10:15:09 AM
Quote from: user201 on January 20, 2013, 09:00:28 PMcred că până la sfârșitul lui 2014 ar putea avea 3 autostrăzi până la granița cu noi.

Adica:
M3 pina la Csengersima (probabil) - Petea
M5 pina la Nagylak - Nadlac
si a treia ? :o M4?

Apropo la M4 se misca ceva?
M3 nu se poate apropia mai mult de granita cu Ro, pentru ca merge spre Ucraina. Oricum de la Or e in constructie spre Vasarosnameny ( cred ca am scris bine) care e la cativa km de granita cu Ucraina. Eventual de la Or spre Petea (sunt 50 km masurati personal) va fi M49- autostrada sau drum expres, dar nu se stie cand. Singura certitudine e ca se construieste pana la Vasarosnameny si atat, M3 se opreste acolo si va continua spre Ucraina dar nu se stie cand.
Politica distruge tot ce atinge.

user201

Era doar o constatare, nu că s-ar lucra ceva concret și era vorba despre:
Un nou M care să ajungă la Csengersima - Petea
Mako - Nădlac ( deja în lucru dacă țin bine minte pentru conectarea cu A1 al nostru)
Debrecen-Oradea pentru conectarea cu A3 al nostru.

30-50 km de autostradă pot fi construiți în 2 ani dacă se dorește, dar la noi toate 3 s-ar cam găta în câmp la ora actuală.

panda80

Quote from: ciprebbe on January 18, 2013, 10:25:46 AM
Cum e pe D1 in conditiilde de iarna prezentate de tine? Zdruncina tot asa tare?
Cand te opreste politia o face in zona vamii sau te scoate de pe autobahn in parcare?

Pe D1 nu am mai simtit zdruncinaturile asa de tare fiindca datorita conditiilor de iarna s-a mers incet, cu 80-90km/h. Era si zapada pe carosabil, care a mai acoperit probabil din neuniformitatile autostrazii. Cehii totusi s-au miscat bine, erau multe utilaje la treaba si se circula chiar daca ningea foarte tare.
Politia cum intri in Germania sta cu masina intr-un mic spatiu amenajat chiar la granita si apoi vin dupa tine si te invita sa-i urmezi in prima parcare. Sunt foarte civilizati si politicosi. Autostrada a fost data in folosinta dupa Schengen deci nu exista nimic la frontiera.

cezar-mario2012

De la vecini bulgari: Autostrada Lyulin 19km, parte din centura Sofiei.

ciprebbe

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

laurashgeo

@Hercule Cred ca scopul celor ce fac indicatoarele este sa ne dezvoltam cunostintele lingvistice :)
Eu ce sa mai zic, care stau in Liege, Belgia, iar daca plec cu masina 30km inspre Nord, la intoarcere trebuie sa caut indicatoare spre Luik(in Olandeza), iar daca plec spre SV tot vreo 30 trebuie sa caut indicatoarele spre Lüttich(in germana). Toate astea fara sa ies de pe teritoriul Belgiei :D

user201

Până mai avem ceva poze și știri cu șantierele autostrăzilor de la noi, se pare că bulgarii de pe SCC sunt mai activi. La această adresă și pe următoarele trei pagini ceva poze făcute pe lotul 4 Struma ce are circa 15 km și ține de lângă Sandansky până la granița cu Grecia. Au niște noroaie..., dar vorba cuiva "din noroi se naște autostrada" :lol: . Constructorul AKTOR vă spune ceva?

user201

Cică "faliții" din Grecia lucrează la autostrăzi, cel puțin în zona Lamia, pe autostrada Salonic - Atena. Pare a fi ceva spectaculos:

Am înțeles că lucrările au fost începute, dar au fost abandonate datorită dificultăților financiare și sunt reluate. Mai multe poze din Ianuarie 2013 puteți vedea aici:

http://youtube.googleapis.com/v/soBySSJ1asQ

Cine știe greacă poate afla și mai multe detalii tehnice din sursa de aici. Sincer eu nu știu și am folosit un program on-line de traducere, cu distracția aferentă.

mitsu

Da, sunt doua portiuni lipsa de autostrada intre Salonic si Atena, total vreo 40-50 de km, iar acum vreo 4-5 ani erau la stadiul din pozele de mai sus. Tot de vreo 5 ani se chinuie grecii sa termine si niste kilometri de autostrada in zona Seres (intre Salonic si granita spre Bulgaria), vreo 30 de km adunati. S-au miscat prost rau si pe zona aia. Cu astia vreo 80 finalizati se va merge continuu pe autostrada de la granita cu Bulgaria pana la Atena sau pana la Kalamata, in sudul Greciei continentale.

Dupa ce termina si bulgarii cele doua loturi in lucru din Autostrada Struma, intre Dolna Dikania si Dupnita (cica anul asta), respectiv intre Sandanski si Kulata (cica in primavara 2014), de la Bucuresti la Atena se va ajunge cam in 12-14 ore, ceea ce nu-i rau deloc. Asta daca grecii chiar termina bucatile alea lipsa pana in vara lui 2014.

nenea_hartia

Serbia se pregătește să rezilieze contractul cu Alpine, care ar fi trebuit să construiască un lot din Coridorul X de lângă Dimitrovgrad. Lucrarea are deja 18 luni întârziere (!). Dacă înțeleg bine din articol, Alpine a câștigat licitația cu prețul cel mai mic, care nu-i acoperă acum cheltuielile pentru diversele neprevăzute apărute pe șantier, inclusiv alunecări de teren. Alpine ar fi întocmit deja un claim pentru o valoare uriașă, 74 milioane de euro, care depășește însăși valoarea contractului, de doar 60 de milioane. Proiectul este cofinanțat de Banca Mondială, care amenință acum că-și retrage banii.

SURSA

user201

Legat de lotul 4 Struma aproape de granița cu Grecia, se pare că se va devia circulația între 10 Februarie și 2 Octombrie anul acesta, în zona dintre Sandansky și Kulata.  Cine știe foarte bine bulgară cred că poate să confirme sau să infirme, folosind sursele de aici și aici . Se pare că pe acea porțiune vor să transforme DN-ul în autostradă.

mitsu

Adevarul e ca in zona aia, DN-ul bulgaresc are toate intersectiile denivelate si e mai degraba o autostrada half-profile, asa ca poate fi transformat simplu, ieftin si rapid in autostrada

user201

Revin cu precizarea că este vorba despre o porțiune de circa 14 km la granița cu Grecia unde se dorește transformarea dacă am înțeles bine, să nu creadă cineva că e vorba despre întregul DN Sofia - Kulata.

user201

Bulgarii se pare că sunt ceva mai harnici cu pozele decât noi. Câteva poze făcute de colegii bulgari pe viitoarea autostradă Struma de la Sofia spre granița cu Grecia.

Au și ei propriul lor Acilu, pozat aici.

Ceva foarte interesant se pare că se vede în aceste poze . Pare a fi un fel de pod pe lângă teren instabil, nu îmi dau bine seama ce este.

În imaginile de aici e ceva de genul a ceea ce ar trebui să se facă pe A1 în zona Săcel? Dacă da, atunci ai noștri sunt foarte rămași în urmă, deoarece au un singur perete.

În rest lucrările par a evolua încet dar sigur după cum se vede din aceste imagini.

P.S. Am înțeles că mâine, Luni 25.02.2013 ar anunța și câștigătorul lotului doi din Struma, care ar fi de la Dupnitsa( unde se gată lotul 1 prezentat în poze) până la drumul spre Bansko, dacă nu mă înșel.