Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 23 Guests are viewing this topic.

alecu26

nu gasim pe SEAP licitatia potrivit careia a castigat KPGM? macar sa vedem care sunt termenii de realizare a contractului si ce trebuie sa faca astia.

Chiar daca e 3 luni...cu toate ca ma astept sa fie 6 luni, sau 1 an...va mai dura deci. Nu cred ca sunt sanse in 2015 sa vedem asa ceva pe autostrazi. Pacat. Sunt bani seriosi care CNADNR ii pierde acolo.

De aceea, ar trebui deja sa inceapa procedurile pentru Sebes Turda....de ex.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

NGC

Inca nu am gasit licitatia la care face referire CNADNR si care ar fi fost castigata de KPMG, desi am cautat in toate sectiunile.
Poate au folosit alt nume de proiect.

alecu26

sau atribuire directa.

Vreo factura deja platita?
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

NGC

Bingo!

Am gasit notificarea de atribuire la cumparare directa, [129694] / 01.09.2014, "Consultanta priv.elaborarea Doc atrib.în vederea initierii proced. de ach.publica a Contr.de concesiune a Spatiilor de Servicii aflate pe tronsoanele de autostrada TEN-T7, Var.de ocolire Cta, A.Transilvania si A.Buc–Pl în scopul asig.serv.aferente conf. legislatiei,standardelor si normativelor teh.".
Din pacate nu contine referinte catre documentatie.

Pe de alta parte, in ROGOP apare o factura din 09.12.2014 de la KPMG pentru "ONORARII PRIVIND CONSULTANTA ELABORARE DOCUMENTATIE DE ATRIBUIRE IN VEDEREA INITIERII PROCEDURII DE ACHIZITIE PUBLICA", in valoare de 66.216, 00 RON cu TVA inregistrata de la UIP2, si inca neachitata. Din pacate nu apare mai mult in text, dar cred ca este vorba chiar de acel contract.

L.E. Am gasit acum si pagina CNADNR referitoare la proiect, dar care, ca de obicei, nu contine alte informatii decat notificarea de atribuire, deci o copie a informatiilor din SEAP.
http://www.cnadnr.ro/proiect_pf.php?id=574

adiarc

Măcar dacă e atribuire directa scăpam de contestații....ar mai dura 2-3 luni atribuirea si cam un an construirea.......deci cel mai realist in prima parte a lui 2016....șanse f mici pt 2015
Așadar o idee f.f proasta sa te ocupi de benzinării doar la un an de zile de la inaugurare......când de fapt trebuie cu cel puțin un an ÎNAINTE de inaugurare
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

alecu26

de asta zic si eu.

Sa speram ca scopul contractului se refera si la Sebes-Turda sau macar si la Deva-Lugoj. Poate fi un contract cadru. Sau mai bine...dupa primul contract, CNADNR sa fie destepti si sa faca lucrul asta singuri...ca altfel...chiar nu pot intelege ce fac sutele de oameni de acolo.

Viny

inseamna ca sunt sanse mari sa avem in 2016 autostrada nadlac-sibiu fara benzinarie .... e bun asa...  :bash:

florin74

KPMG ii pregateste documentatia de atribuire CNADNR. CNADNR, cand binevoieste, urmeaza sa demareze achizitia propriu zisa (concesiunea unor servicii) prin publicarea pe SEAP  adocumentatiilor pregatite de KPMG.  Daca se trece de faza cu contestatiile si ce o mai urma, (hai sa luam o perioada medie de 1 an), urmeaza inca minim 6 luni realizarea benzinariilor. Deci optimistul din mine spune minim a doua jumatate a anului 2016 sa avem primele benzinarii finalizate, realistul prima jumatate a anului 2017, iar pesimistul sfarsitul lui 2017.  :lol:

Eurocopter

O benzinarie se ridica acum de la 0 in maximum 3 luni de zile. Socarul de la Talmaciu de exemplu s-a ridicat in nici 60 de zile si am impresia ca se inaugureaza de Craciun. De asemenea Mol-ul nou din Floresti (Cluj) s-au construit in nici 3 luni.

Deci daca exista vointa in cateva luni se poate atribui si in inca 3 luni se construieste beniznaria. Deci pe sfarsit de 2015 am putea avea benzinarii pe noile tronsoane. Se vor inghesui clar sa deschida atat pe Sibiu-Deva cat si pe Lugoj-Nadlac.

florin74

Certificat urbanism, proiectare, autorizatie constructie (cu obtinerea tuturor avizelor), realizarea constructiei in 3 luni?  Eu la acest ciclu ma refeream,  nu la constructia propriu zisa a spatiului.
Nu zic ca nu este posibil, dar da-mi voie sa fiu extrem de rezervat.  Autorizatiile se emit de CJ, pentru ca sunt in extravilan, si dupa nebunia cu DNA prin CJ-uri crezi ca isi mai riscul pielea cineva  de  acolo pentru a face ilegalitati sau sa inchida ochii?

Vointa?  Pai daca se contesta rezultatul concesiunii la CNSC, si dupa la CAB, si iar se intoarce la CNSC si CAB, posibil sa ne prinda 2016 tot discutand despre benzinarii virtuale.

Eu zic sa vedem mai intai anuntul publicat pe SEAP si dupa aceea putem sa facem estimari.

dr4qul4

nu cred ca vor fi prea multe contestatii. sunt foarte multe benzinarii necesare, iar daca ar lansa licitatiile in acelasi timp pentru toate loturile, cu siguranta va fi de ajuns pentru toti.
Mai ales acum ca a plecat si Agip, raman doar OMV-Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil si Gazprom.
Daca ar fi vointa, am putea avea primele benzinarii in vara nu in 2016.

Exact asa a fost si pe A2. au aparut extrem de repede, dar acum sper ca pe langa benzinarii vor aparea si spatii de servicii (macar vulcanizari), restaurante (nu cafenea omv) si chiar si hoteluri.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

florin74

Asta ar fi singura sansa, sa le liciteze pe toate odata (multe loturi) si sa multumeasca pe toata lumea. Daca le scot pe rand, o sa fie ceva scandal. Depinde si de documentatia de atribuire, de conditii si de criterii (as adauga si SOCAR deci ar fi 6) Urgenta nr 1 este sa dea drumul cat mai repede la licitatie. Vara asta benzinarii? In nici un caz, numai procedura de licitatie (de la publicarea anuntului si pana la semnarea contractelor), in cazul in care nu sunt contestatii, dureaza minim 5 luni. Dar la cum se misca CNADNR, slabe sanse.  Eu as vrea sa fie cat mai repede, dar din pacate realitatea este alta.   >:(

alecu26

Vad ca nu a comentat nimeni declaratia presedintelui......aprox: Romania trebuie sa-si termine proiectele....de la constitutie la autostrazi.

pasadia

Ce ar fi de comentat la asa ceva? Pe langa ca e un text standard, numai bun de spus cu o asemenea ocazie, cred ca suntem toti destul de constienti de faptul ca parghiile presedintelui nu sunt cele mai grozave.

teocharis

nu e de condamanat omu daca doreste sa isi traga autostrada pana acasa la Sibiu.