Noduri noi pe autostrăzile din România

Started by NGC, June 09, 2015, 11:21:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hefaistos

Propunerea mea se poate face cu biscuiți și un ceai în weekend. Doar ca ar trebui sa se renunțe la cele doua parcări, care oricum nu sunt deschise.
Cat despre centura vest, o avea 2 benzi pe sens dar și aglomerata este.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

danutzu_1069

Nu uita ca pe pe centura de Est ai o trecere la nivel cu CF.

slartibartfast

#917
Quote from: danutzu_1069 on November 19, 2024, 07:32:06 AMLa Ploiesti, centura de Est este la o banda pe sens, centura de Vest este la doua benzi pe sens. Crezi ca ar merge cineva pe aia de est, spre DN1A?? Plus ca este mai scurt pe Vest.
Deci?

Ideal era sa continue cu A3 ca centura pentru Ploiesti...

Așa e, nu e minunată centura de est a Ploieștiului, dar când se fac coloane la giratorul de la Strejnicu pe vest, să vezi ce bună e. Eu unul o folosesc, și nu chiar rar. Când lucrurile se împut rău inclusiv pe DN1A la Blejoi, atunci și Waze începe să trimită prin Boldești-Scăeni-Bucov pe centura de est.

Un acces la A3 la Ghighiu ar prinde bine. O ocolire pentru satul Corlătești cu pasaj peste CF ar fi și mai utilă.

CristianP

Salutare,

Primul meu post pe forum, insa urmaresc de cativa ani.

Sunt de acord cu hefaistos, un nod acolo ar fi benefic pentru toate localitatile din estul Ploiestiului, care ar vrea sa foloseasca A3. Din pacate, pentru toata jumatatatea de nord a ploiestiului si localitatile de pe DN1A spre Valenii de Munte, nodul A3xA7 este prea departe, incat varianta DN1B-DN1D-A7 are mult mai mult sens. Un nod la Ghighiu ar mai imbunatati aceasta legatura. Centura de est are o banda pe sens, insa in afara de giratoriul de la Bucov, se circula fluent in majoritatea timpului.

Telvanni

Quote from: CristianP on November 19, 2024, 11:32:48 AMSalutare,

Primul meu post pe forum, insa urmaresc de cativa ani.



Felicitari! E un inceput bun!

Sorinus

A1 Bucuresti-Pitesti este cea mai jegoasa autostrada din Romania, la prorpiu. Mai zicea si altcineva pe alt topic, tronsonul e plin de pietricele si chiar eu mi-am ciobit parbrizul pe ea, desi o folosesc mult mai putin decat A2, de exemplu.

Motivul jegului: nodurile dese, cu drumuri locale, la un standard f scazut, in care se intra direct de pe camp si apoi pe autostrada.

Nodul de la Dragos Voda, de pe A2, de ce credeti ca se face? Sa deserveasca aglomeratia rurala? NU, sa intre camioanele nu cereale care, ati ghicit, vin de pe camp sau baze de receptie fara asfalt.

Nu zic ca nodurile mai dese nu-s bune, dar nu inca, Romania nu e acolo.

omirica

Și totuși, distanța de 40 km. între nodurile Lehliu și Drajna e mult prea mult.
Și nu e vorba doar de facilitatea accesului la autostradă, ci și de rapiditatea intervenției în caz de urgență.

Feri

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi- Nod rutier Luduș (A3-km18+000) secțiunea 2A Ogra- Câmpia Turzii, propus a fi amplasat în loc. Luduș, extravilan, jud . Mureș.
CNAIR

tom_sawyer

#923
Astăzi, 11.12 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ:

Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții "Realizarea de noi noduri rutiere pe Autostrăzi - Nod rutier Pantelimon (A0 - Km 48) sectorul A0-Nord", județul Ilfov

Scurtă descriere

Nodul Rutier Pantelimon se află localizat în județul Ilfov, în intravilanul și extravilanul UAT Pantelimon, la est de Municipiul București și începe din zona km 48+000 a Autostrăzii de centură București - Autostrada A0, secțiunea de nord, și se finalizează în DN 3 București - Călărași - Constanța.

Necesitatea investiției a apărut datorită faptului că tronsonul 3 din sectorul de nord al Autostrăzii A0 nu dispune de acces la drumul național DN3 în vederea îndeplinirii nivelului cerințelor, atât curente, cât și prognozate, conducând la creșteri ale nivelelor de trafic pe rețeaua secundară de transport (drumul național DN3, drumul județean DJ301 și drumuri locale) cu consecințe negative în ceea ce privește distanțelor și timpii de transport, costurile utilizatorilor și gradul de poluare.

Necesitatea amenajării acestui nod rutier a fost relevată și în cadrul Studiului de Prefezabilitate realizat în anul 2022, prin care s-a analizat amplasarea și realizarea a 12 noi noduri rutiere pe autostrăzile existente.

MT

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA):        174.782  mii lei
(în preţuri la data de 01.02.2024/ 1 euro =4,9747 lei)   
       
din care C+M (inclusiv TVA):                130.885  mii lei   


Capacități:

Lungime bretele, benzi de accelerare/decelerare/pană de racordare: 5,814 km
Lățime platformă bretele unidirecționale: 6,0 m
Lățime platformă bretele bidirecționale: 9,0 m
Intersecții de tip sens giratoriu: 2 buc.
Structuri (poduri/pasaje): 2 buc.

Finanțarea investiției:
Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Feri

QuoteBlocaj la contractul pentru nodurile rutiere de la Ionești și Gruiu, pe Autostrăzile A 1 București-Pitești și A 3 București-Ploiești: CNAIR pierde contestația la CNSC/ Se semnează contractul pentru nodul Dragoș Vodă, pe A 2

Compania de Drumuri nu poate semna cu BogArt contractul pentru construirea nodurilor rutiere de la Ionești, pe Autostrada A 1 București –Pitești, respectiv a celui de la Gruiu, pe Autostrada A 3 București-Ploiești, contestația constructorului Dual General Construct fiind admisă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

CNAIR a desemnat câștigător al licitației pentru cele două noduri constructorul BogArt, dar ofertantul Dual General din București a depus contestație pe motiv că oferta i-a fost respinsă ca inacceptabilă, potrivit documentelor pe care le-a analizat Economedia. CNSC a decis să admită contestația asocierii Dual Construct-Infra Expert și să dispună CNAIR reevaluarea ofertei, prin urmare cele două contracte de aproape 100 de milioane lei nu pot fi semnate cu ofertantul desemnat câștigător, BogArt. Pe de altă parte, pentru că nu au fost contestații, CNAIR poate semna contractul de execuție de 60 milioane lei pentru lotul 2, nodul rutier de la Dragoș Vodă, pe Autostrada Soarelui cu Asocierea BogArt-Oyl Company. În decizia pe care a consultat-o Economedia, Consiliul arată că, oferta Dual Construct Infra a fost declarată ,,inacceptabilă" de către CNAIR pe motiv că nu ar fi completat declarațiile DUAE în conformitate cu cerințele stabilite de Autoritatea Contractantă, situație pe care CNSC o consideră ,,de un formalism excesiv din partea comisiei de evaluare" a CNAIR.

Contractele pentru execuția Nodului rutier care va face conexiune A3 (km 36+700) cu DJ101C (Gruiu) și a Nodului rutier care va asigura legătura A1 (km 73+1000) cu DJ702F ( Ionești) au fost atribuite Companiei BOG'ART SRL, cu suma de 57,25 milioane de lei (fără TVA), respectiv 41,35 milioane de lei (fără TVA), anunța CNAIR, în noiembrie 2024.

Nodul rutier care va asigura conexiunea A2 (km 90+100) cu DJ306 (DragoșVodă) va fi construit de Asocierea BOG'ART SRL (lider) – OYL COMPANY HOLDING AG SRL, cu suma de 60,50 milioane lei (fără TVA).Durata pentru execuția fiecărui nod rutier este 10 luni, iar finanțarea este asigurată prin Programul Transport 2021-2027.
economedia

Cetatean

S-a semnat pentru studiul de fezabilitate legatura A1 in zona Deva cu Santuhalm/Intersectie Hunedoara si drun spre Hunedoara.

https://www.facebook.com/100063586358143/posts/pfbid02DeWfKu4WpLdYRf5kJ5ZUHqLGvRNUVt9EgHcf36qcu7D1JXAHrp4vH5f4xkWLVtNml/?app=fbl


Takacs

S-a pus în procedură de evaluare a împactului asupra mediului nodul de la Luduș.

Vă las o poză din documentația depusă la ANPM.








Powered by API/PUM imgur uploader

FMFM

#928
2 Km distanta de nodul existent, parca era autostrada si aveam niste cerinte minime, dar vad ca facem noduri in nestire.
Ma intreb care este justificarea acestuia

pista_bacsi

Din ce imi amintesc justificarea era legata de faptul ca e pe partea cealalta a Muresului si va ajuta acele comunitati.