News:

.

Main Menu

Transportul rutier de marfă

Started by Ionut, January 16, 2017, 07:36:14 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alexandru_m

Ionut, eu oricand vad UNTRR si "pachet mobilitate" in acelasi articol trec mai departe fara sa mai citesc.

Gargara peste gargara, vai saracii patroni, ce sa ne mai plangem. Probabil va fi nevoit marlanul asta de la SpeedLine din Arad sa nu mai faca offroad cu Ferrariul cand se duce la fotbal pe sintetic. Vin vremuri tulburi.

Acum mesajele sunt cat mai apocaliptice incercarea de a face UE sa renunte la pachetul de mobilitate. Sunt vreo 2-3 tari care tipa impotriva lui: Romania si Bulgaria fiind cele mai vocale. Deh, nu vor mai putea sa stea in cabina prin parcari pret de 10-11 luni pe an soferii, va trebui sa ii aduca inapoi in tara cam o data pe luna patronul.

Plus ca in momentul acesta salarizarea "standard" este minim pe economie si restul diurna. Diurnele sunt 100% deductibile de firma si neimpozabile. In mana soferului ajunge o suma de bani, din firma ies in acte mereu cate 87,5 E pe zi, rareori se pupa ce-i in mana soferului cu ce scrie in dreptul lui in contabilitate. In modul acesta firma se sustrage de la plata cotizatiilor la stat aferente salarizarii soferului, plateste salariu mascat in diurna, iar diferenta de la cat s-a inteles cu angajatul pana la 87,5 E pe zi si-o baga domnii patroni in buzunare fara sa plateasca un ban impozit, adica evaziune fiscala. Soferii la pensie, somaj, paternal si orice drept care ar trebui incasat pe urma cotizatiilor vor primi cota aferenta salariului minim pe economie.

Asta asa, la o prima strigare.

JohannDB

Plus ca in momentul acesta salarizarea "standard" este minim pe economie si restul diurna.   Să nu uităm (nicicând) plata la KILOMETRU.... De asculți discuțiile pe stație, noaptea, spre dimineață, când bieții oameni sunt "la limită", ce vorbesc despre rulajul la kilometru și cum mint patronii în ai face să accepte astfel de "salarizare"....!!!!!!
    Și mai am ceva....În perioada asta de "pandemie", am întâlnit șoferi ce mă rugau disperați să le permit depășirea, pentru că aveau noi condiții de livrare a mărfii, la "lanțurile" de desfacere "pur românești"; erau îndeosebi cei cu 7,5 până la 12 tone.... Regret că nu i-am "tras de limbă", că aflam mai multe.......
   Încă un lucru ::::: unde găsesc comunicatul  (al cui o mai fi) cu timpii de lucru, în această perioadă, pentru până când e valabil ?? Am căutat , dar am dat de bălării....

alexandru_m

http://www.isctr-mt.ro/covid19 - aici ar fi ceva informatii de la ISCTR.

Eu din ce stiu cam toate tarile au luat aceleasi masuri:

Derogari de la articolele 6, 7 si 8 din Regulamentul CE 561/2006

- cresterea de la 9 la 11 ore a timpului de conducere zilnic maxim admisibil.
- cresterea pana la 5:30 a perioadei maxime de conducere neintrerupte, dupa care este necesara o pauza de 45 de minute.
- reducerea perioadei minime admise de repaus zilnic de la 11 la 9 ore.
- amanarea perioadelor de repaus saptamanal, astfel incat fiecare astfel de perioada sa poata incepe cel tarziu la sfarsitul a sapte perioade de 24 de ore de la sfarsitul perioadei de repaus saptamanal precedente.

Si am mai gasit ceva: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/legislation/c_2020_2832_ro.pdf

JohannDB

Mulțumesc alexandru_m; o să intru să mai "purec" spusele oficiale.
   La pauza de 9 ore, era și până acum de trei ori, maxim pe săptămână, adică, între două perioade de odihnă săptămânală.......

alexandru_m

Aseara am citit ca sindicatele din Olanda sprijite de ministra transporturilor de acolo cer unificare la nivel european la retragerea derogarilor. Se plangeau ca olandezii care fac curse Franta-Olanda au probleme fiindca Belgia nu a adoptat derogarile.
Oricum in Germania s-au reluat controalele si, din cauza ca la primele actiuni au gasit multe probleme, vor sa le generalizeze si sa le intensifice in luna Mai in toate landurile. Gasesti mai multe informatii si pe InfoTrucker, au cateva articole cu detalii pe tema asta. Oricum daca nu se face ceva unitar la nivel de UE pot aparea probleme mari la controale in perioada urmatoare...

Plus, e ceva ce eu nu inteleg. Au marit perioada zilnica de condus, perioada de condus neinterupt, au redus repausurile zilnice dar...cu timpii bisaptamanali de condus cum ramane? Acolo nu am prea vazut informatii si dupa derogarile astea se poate ajunge repede si usor la depasiri de 54/36/ 90 bisaptamanal...

tom_sawyer

Primele sisteme de cântărire moderne instalate la un punct de trecere a fontierei

Miercuri, 19.08.2020, CNAIR SA a pus în funcțiune cele 4 sisteme de cântărire în mers a vehiculelor rutiere, instalate în ACI Calafat.

Au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România și două sisteme de cântărire pe sensul de ieșire din țară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control și Încasare Calafat.

Sistemele de cântărire au în componență și camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare și imaginea asociată a fiecarui vehicul ce trece prin zona de control și introduce automat în aplicația informatică datele preluate.

Cele 4 sisteme sunt primele puse în funcțiune anul acesta și fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire punctele de trecere a frontierei. Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

,,Dotarea cu aceste cântare moderne a ACI Calafat reprezintă un pas important pentru taxarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment. Următoarele sisteme de cântărire urmează a fi instalate în punctul de trecere a frontierei Bors II, aflat pe sectorul de interconectare a Autostrăzilor A3 și M4 (România - Ungaria.", a declarat Ovidiu Barbier, Directorul General Adjunct al CNAIR.

CNAIR

lupu.irimie

Pachetul Mobilitate a fost impulsat si promovat in cadrul Parlamentului UE, in special de catre Germania, Franta, Belgia is Olanda. Nu va faceti iluzii ca aici cineva s-a gandit la comoditatea ¨bietului sofer¨. Totul se rezuma la impozitele pierdute de tarile mai sus mentionate. Este suficient sa aruncam o privire catre marii operatori de logistica ori/si sau transporturi: Duvenbeck, VOS, JCarrion, TransSese, JOST, si va las pe voi sa continuati lista.  Germania si Olanda au pirdut in defavoarea Poloniei/ Slovaciei o multitudine de firme. Asta inseamna ca nu se mai platesc la ei impozite, taxe, consum de motorina si un larg etc!
Despre asta este vorba de fapt si de drept! Si cam aici se termina faimoasa libertate de transport, munca, negot, etc....
Ori daca voi aveti impresia ca cei care lucreaza in vest cu contracte pe Germania, Olanda ori mai stiu eu pe unde sunt cazati la hotel, apoi va cam inselati amarnic! De cele mai multe ori nu vedem padurea din cauza copacilor. Este o alta masura de protectionism in cel mai pur si clar mod. 
In ceea ce priveste salarizarea in acest sector, aici intram in alt teren si discutia este lunga si complicata. Cred ca actualmente cam singura tara care respecta legea salarizari, din punctul meu de vedere, este Franta. Acolo plata se face la ora. In restul EU, nu prea am habar sa mai fie tari unde legile sa fie repectate la litera!
"Only the shadows know"  - daca, si cand o sa avem infrastructura!

alexandru_m

Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu tine aici.

Oare tot firmele astea rele din vest accepta curse pe 1 Euro sau mai putin pe kilometru?

Nu, tot imbecilii din Est o fac. Iar dupa ce "patronul" sau "dispecerul" iau cursele pe niste mizerii de bani, sau le iau la bani buni dar le plimba prin cateva firme de genul 1 firma - 1 laptop si la firma de transport se ajunge tot la o mizerie de bani... ei bine aici incepe problema. Ca nu poti sa mergi pe 70 de centi cum plateste LKW Walter de exemplu si sa platesti corect leasing, intretinere ansamblu, asigurari, taxe de drum, motorina, sofer, impozite, burse, etc.

Leasingul nu se poate negocia, asigurarile nu se pot negocia, taxele de drum nu se pot negocia, impozitele, abonamentele la burse nu se pot negocia (si aici simplific insiruirea si ma opresc, dar mai sunt multe alte cheltuieli marunte care se aduna).

Ce se poate negocia? Pai salariul la sofer (pe care il fentam partial cu diurna de unde ne mai ramane si putin loc de evaziune fiscala). Mai apoi o luam pe tot felul de trasee dubioase / limitam masinile / impunem norme de consum ca sa mai castigam la carburant. Mai apoi ne c***m in ea de intretinere si merge ansamblul ala pana sar bucatile din el. Cand intr-un final se rupe de tot face soferul mecanica in parcare sau sta 2 zile pana vine patronache cu mecanicul din Romania cu dubita si piesele din SH (aici stiu un exemplu delicios cu niste baieti din Galati care au cumparat de la Arad un SASIU SH de prelata de 3,5 t pe care s-au dus sa-l asambleze in parcare prin Franta pe undeva ca le cedase sasiul la coaja de la cate kile au inghesuit pe ea). Aici iar simt ca ma prea lungesc si opresc exemplele.

Concluzia mea e simpla: Esticii merg pe preturi de dumping, iar apoi mare parte din "economie" pica pe sofer, ceea ce e anormal. Nu se naste nimeni obligat sa fie patron. Cine stie si poate va merge mai departe, pleava se va tria.

lupu.irimie

@alexandru_m, pachetul Mobilitate nu are absolut nici o legatura cu felul unora de a face ¨afaceri¨! Ce treaba are UE cu LKW ca vand aia cursele pe care ei iau un purcoi de bani la pret de seminte si tu accepti sa lucrezi pe acei bani!? Ii doare pe aia de la UE fix la ridiche!
Aici este vorba de a intoarce operatorii mari de logistica in Germania, Franta, Belgia, Olanda etc! Atat si nimic mai mult!
Vorbim peste vre-o 2-3 ani, cand Romania o sa piarda intre 5 si 7% din PIB datorita acestor masuri.
Ca "patronul" roman plateste minim pe economie + diurna, nu este nimic nou sub soare! Si afara tot asta este practica!
"Only the shadows know"  - daca, si cand o sa avem infrastructura!

kitsune

O reprezentare grafică a efectului suprafețelor libere

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

tom_sawyer

Europa se pregătește de apariția mega-camioanelor pe șosele prin creșterea de la 40 la 60 de tone a maximului greutății / Acești giganți stârnesc deja controverse legate de siguranță și deteriorarea infrastructurii

Vor circula într-o zi tiruri gigantice pe drumurile franceze? Acești monștri pot cântări până la 60 de tone și pot ajunge la o lungime de 20, 25 sau chiar 32 de metri – față de 40 de tone și 18,75 de metri, conform standardelor uzuale., potrivit Rador Radio România.

Marți, 12 martie, Parlamentul European a validat revizuirea unei directive privind dimensiunile vehiculelor grele de marfă, planificată inițial pentru a încuraja dezvoltarea camioanelor electrice sau cu hidrogen, tehnologii mai grele și mai voluminoase decât motorina, prin creșterea de la 40 la 44 de tone a maximului greutății camioanelor cu emisii zero care circulă între țările Uniunii Europene.

Directiva facilitează, de asemenea, dezvoltarea vehiculelor diesel non-standard, cel puțin până în 2035. Cele două amendamente aduse de europarlamentarii francezi din toate formațiunile politice, de la extrema stângă la extrema dreaptă, care doreau să interzică acești giganți ai drumurilor, au fost respinse.

,,Vor putea circula în țările care autorizează circulația, care va fi pe bază voluntară", insistă Isabel Garcia Muñoz, raportorul spaniol (din partea Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților) al textului în Parlament. ,,Acest vot este un adevărat stimulent pentru dezvoltarea acestor mega-camioane", se plânge Alberto Mazzola, directorul Comunității Feroviare Europene, lobby-ul sectorului feroviar.

Chiar înainte de aderarea la Uniunea Europeană, Suedia și Finlanda au autorizat aceste vehicule extra-gabaritice pe teritoriile lor. De atunci, mai multe țări europene au decis să testeze acești titani pe anumite rute, precum Țările de Jos, Germania, Danemarca și Spania. Țările din Europa Centrală, care au mulți șoferi de camion, fac și ele presiuni pentru dezvoltarea lor, ceea ce le-ar permite să câștige în continuare competitivitate. Aceștia sunt sprijiniți atât de lobby-urile transportatorilor, cât și de producătorii de vehicule grele, cu Volvo și MAN în frunte.

Potrivit doamnei Garcia Muñoz, care reia un argument al producătorilor, ,,prin transportarea aceleiași încărcături cu mai puține vehicule și mai puține trasee, putem obține reduceri semnificative ale emisiilor de CO2". Analiza nu este deloc împărtășită de Franța.

Dacă statele doresc să vadă acești giganți pe teritoriul lor, europarlamentarii au introdus anumite condiții în text. ,,Țările care decid să autorizeze circulația acestor camioane vor trebui să evalueze în prealabil traseele pe care acestea pot circula, pentru a garanta siguranța rutieră, întreținerea infrastructurii și cooperarea cu alte moduri de transport", spune doamna Garcia Muñoz.

Dar toate statele o doresc? Dacă unele fac presiuni pentru o mai mare liberalizare a circulației mega-camioanelor, precum țările nordice, România sau Spania, al căror transport feroviar de marfă este de domeniul anecdotei, altele, adesea țări de tranzit, pun frână procesului – Franța în primul rând. Față de propunerea de directivă, pe care statele membre ar trebui să o examineze în iunie, Parisul solicită instituirea unor garanții pentru a o susține. Franța dorește astfel să evite concurența între transportul rutier și cel feroviar de marfă, cerând respectarea siguranței rutiere și a mediului. Linii roșii pe care alte țări le-ar putea împărtăși, cum ar fi Germania, Cehia sau Austria.

g4media.ro