News:

Doar 30 minute de editare!
Poți edita propriul mesaj timp de doar 30 minute după ce l-ai scris!

Main Menu

Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Deja se lucreaza la giratoriu si la drumul de acces


paulmare

^ Mojito au fost 3 foraje, si toate au fost cu succes
Una din nave a sapat si pentru Petrom https://bg.totalenergies.com/en/totalenergies-exploration-experience-block-han-asparuh

si petrom zicea aceleasi chestii in 2021, nu ar fi cumparat cred partea total daca nu era ceva interesant acolo https://bvb.ro/infocont/infocont21/SNP_20210427162254_Rapoarte-anuale-situatii-financiare-si-plati-catre-guverne.pdf

Mojito

Interesant este dar nu la ce se aștepta TotalEnergies. Rezervorul este foarte fragmentat și foarte dificil de exploatat. Despre ce au găsit nu pot discuta pe forum sunt date confidențiale.

nicolaem

esti oricand binevenit cu informatiile neconfidentiale din domeniu.
ne bucuram cand apar profesionisti pe aici.

Mojito

#484
^^
Cea fost săpat acolo este doar partea de explorare, că sa definești un réservoir si sa vezi daca merita să-l exploatezi trebuie sa faci și forajele de appraisal. Plus inca o campanie de explorare seismică sz vezi exact unde pui puțurile  de producție. Total a găsit ceva in timpul explorarii( am văzut un anunț pe intranetul nostru, dădea și niste cifre despre grosimea pe stratul cu hidrocarburi, porozitate, date sumare de la well logging. Ceva nu le-a a plăcut în mod clar, poate nu îl consideră economic interesant.

Konter

"Un nou proiect de interconectare a Sistemului Național de Transport Gaze Naturale din România cu sistemul similar de transport gaze naturale din Serbia, Petrovaselo – Comloșu Mare – Mokrin se află în etapele preliminare.
Pentru construirea unei conducte de interconectare bidirecțională, Guvernul României a încheiat în luna august a.c., un Memorandum de înțelegere cu Guvernul Republicii Serbia.
Următoarea etapă este declararea proiectului de investiții ca fiind proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale, decizie ce urmează să fie aprobată de către Guvern.
Proiectul presupune construirea unei conducte noi de transport gaze naturale ce va asigura conexiunea dintre conducta magistrală de transport gaze naturale BRUA și Nodul Tehnologic Mokrin din Serbia.
Variantele analizate de export gaze naturale spre Republica Serbia sunt de preluare a gazelor naturale din conducta BRUA, în zona Petrovaselo.
Soluția optimă constructivă, rezultată în urma analizelor și simulărilor în operarea Sistemului de Transport, a ţinut cont de estimările de consum din zonele vizate, de posibilităţile de livrare a gazelor din sursele actuale şi/sau viitoare cât şi de cerințele privind parametrii tehnici necesari, în condiţiile asigurării siguranței în operare.

Astfel, realizarea proiectului presupune construirea următoarelor obiective, în două etape:
1. Etapa I: Conductă de transport gaze naturale Petrovaselo – Comloșu Mare în lungime totală de 85 km, cu diametrul DN 600 şi presiunea 63 bar, amplasată pe teritoriul administrativ al județului Timiș;

2. Etapa II: Conductă de transport gaze naturale Comloșu Mare – Mokrin (Serbia), tronson Comloșu Mare – granița România – Serbia, în lungime totală de 1 km, cu diametrul DN 600 şi presiunea 63 bar și Stație de Măsurare Gaze naturale comercială, amplasată pe teritoriul administrativ al comunei Comloșu Mare, județul Timiș;
Conducta de transport gaze naturale în lungime totală de 86 km, va traversa 11 unități administrativ – teritoriale de pe raza județului Timiș, respectiv orașul Recaș și comunele Remetea Mare, Giarmata, Pișchia, Sînandrei, Orțișoara, Satchinez, Biled, Șandra, Lenauheim și Comloșu Mare.
Finanțarea se va asigura de către SNTGN Transgaz SA Mediaș din surse proprii, cât și surse atrase prin creditări de la instituțiile financiar-bancare, a căror ofertă se va analiza de la caz la caz.
sursa

TVlad

Gazoductul Tuzla - Podisor in nordul localitatii Baneasa GR, subtraversind un drum judetean (DJ413):

















Powered by API/PUM imgur uploader