[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

@Mark110, la ce referi? Ca este lamelar panoul sau ca are 3 picioare?
Constructia lamelara confera rezistenta decat daca ar fi fost o simpla foaie de tabla...

voicul

Pai prea se lafaiau in 0.75 m de trotuar si aveau vreo 3 - 4 m inaltime ca sa nu loveasca cu capul de pod.
Viata e grea si oamenii trebuie sa stie asta in fiecare moment.

:puke:

nenea_hartia

^ Incredibil... Am senzația că pe șantierele urbane nu mai lucrează decât cretini... :(

pasa_andrei

Au terminat banda de decelerare si lucrarile de sub pasaj?

strainu

Nu, dar au marcat traseul cu niște separatoare și e mai ușoară ieșirea în Virtuții când nu e complet blocat.
Mi-e frică să merg pe DN2. Pentru unii, asta înseamnă că n-am ce căuta pe șosele.

Puffyk

Luati cu lamaie, mie nici pana acum nu mi-a trecut!!!
"Despre Podul Ciurel: Sunt două probleme: una e de funcționalizare care se poate face cu investiții minore. Proiectul de străpungere până la Centură este imposibil de realizat. E ilegal ca o șosea cu 6 benzi să treacă pe lângă un bazin de apă potabilă. Opinia mea este că nu trebuie să ne grăbim cu acest proiect. trebuie să ne grăbim cu extinderea soselei de centură la 4 benzi. În momentul în care ai asta și din cartiere ai ieșirea la centură, o să iei presiunea de pe Iuliu Maniu."
https://m.hotnews.ro/stire/24352137

voicul

E ilegal ca o șosea cu 6 benzi să treacă pe lângă un bazin de apă potabilă.

Chiar asa este? Asa e legislatia? (sau e parerea lui)
Daca este ilegal, cei care au facut proiectu nu stiau de treaba asta - adica nu proiectul este facut prost de la inceput?

dr4qul4

Sa-i spuna cineva ca este ilegal sa investeasca in DNCB. Asa ca nu tine de el extinderea centurii. In loc  sa astepte de la altii sa faca ceva, mai bine ne spune ce are el de gand sa faca.
La Strapungerea asta pozitia lui este clara. Si nu de azi de ieri, ci de vreo 10 ani.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ghrt

Să citim HGul nr.930 din 11 august 2005
pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul şi mărimea zonelor de protecţie sanitară şi hidrogeologică, înainte de a vorbi despre ce este și ce nu este ilegal?

Vă reamintesc că la străpungerea Berzei, Oprescu a manifestat un dispreț total față de legalitate, patrimoniu, hotărâri judecătorești etc. Ce vă face să credeți că i-a pasat la faza 2 a acestui proiect, pe care oricum nu urma să o realizeze?
Cont (aproape) inactiv.

cris_ct

@voicul Am gasit asta    http://www.monitoruljuridic.ro/act/norme-din-22-decembrie-2017-privind-protec-ia-mediului-ca-urmare-a-impactului-drum-mediu-nconjur-tor-emitent-ministerul-transporturilor-196859.html 
Incepand de la Cap. II. La Art. 2.1.4 se face vorbire despre lucrari de arta.
Aprobate prin Ordinul asta (in meteoricul mandat al lui Stroe): http://www.monitoruljuridic.ro/act/ordin-nr-1-836-din-22-decembrie-2017-pentru-aprobarea-normelor-nbsp-privind-protec-ia-mediului-ca-urmare-a-impactului-drum-mediu-nconjur-tor-emitent-196858.html
Insa, sigur exista si alte reglementari specifice cazului in discutie. Cine are habar cum/unde se gasesc, poate ajuta postand aici.

LE: a postat @ghrt la obiect...

soldy82

E clar ca el a fost contra acestui proiect de la bun inceput, acum el cauta orice chichita legala sa nu continue. Daca se va mai face veodata, cred ca se va face maxim pina la Uverturii.. mai mult nu.

Xed

Eu sunt de parere ca oricat de mult nu ii place nu va putea sa il lase in acest stadiu in care este acum deoarece ar accepta o prostie. Ce ar urma sa faca? Sa lege pasajul cu 3 benzi pe sens la Strada Dambovitei cu cate o banda pe sens?

Poate sa modernizeze linistit toata centura la 4 benzi si tot la fel vor ramane bulevardele Iuliu Maniu si Uverturii. Este o concentratie de locuitori mult prea mare in Militari, Drumul Taberei si Chiajna ca sa visezi ca se va imbunatatii situatia fara sa mai faci nimic pe parte de infrastructura rutiera in oras.

Am mai spus-o si in trecut, nu poti lasa o zona atat de mare sa fie deservita doar de 2 bulevarde iar in rest numai stradute inghesuite si pline de masini. Consider ca proiectul trebuie continuat pana in Centura pentru a putea prelua tot traficul care vine din vestul si sudul Lacului Morii si sa ii permiti un acces facil la centura sau in zona centrala a orasului. Iar pe noua artera sa gandesti eventual un traseu pentru transportul in comun.

Oricum, abia isi va incepe mandatul si probabil va trebui sa mai asteptam o vreme pana vom avea un plan concret despre ce se va intampla aici.

dr4qul4

Uverturii e bulevard doar cu numele. E doar o strada care se infunda in Virtutii.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

AlexxC

https://buletin.de/bucuresti/o-noua-alternativa-de-iesire-catre-a1-prin-chiajna-conexiunea-giulesti-centura-capitalei-este-gata/

A incercat cineva varianta asta? Pare o conexiune excelenta din zona Crangasi pana in DNCB desi google maps nu ruteaza pe acolo.

paulmare

^ e drum de capacitate mica, waze te ruteaza pe el, pentru trafic local e ok