[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ionut

Mai contează? 90%, rotunjim. Mai trebuie hobanele. Asfaltul. Marcaje. Vopsire. 90%. Iti zic ca despre hobanat se da procentul asta, au fost mai multe declarații.

horyatm

Care ar fi noul traseu ales?

Eu cam așa îl văd

TibiV

Da' ce, facem Suplacu de Barcau peste Lacul Morii?...
Nu, nu este asta traseul...

Vezi ca a muncit cristi5 din greu ca sa puna traseul...

https://www.openstreetmap.org/way/367443830#map=14/44.4429/25.9909
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Este o nebunie curata... Nu vad cum ar putea inghesui drumul cu x benzi pe sens, in zona canalului Arges Dambovita.... fara demolari masive....
Iar la lac, nu as merge pe mal, ci as face un pod sub forma de arc...
In fine, generatiile urmatoare o sa se gandeasca la variante de traseu....

dr4qul4

@horyatm, sigur nu esti din Bucuresti de ai desenat o asemenea prostie. Suplacu ar fi nimic pe langa ce ai desenat tu. Viaductul tau ar avea peste 5km!!! pentru ca toata zona Giulesti-Sarbi este zona inundabila (fosta mlastina). De asta nu construieste nimeni acolo. In plus, in caz de debite exceptioanale, acolo se va deversa apa din Dambovita pentru a proteja orasul. Eu tin minte ca am invatat ca acolo este "polder", adica barajul ciurel este mai sus decat acea zona, dar din alte surse am vazut ca deversarea s-ar face artifical (cu pompe).

Oricum, tot nu poti face drum pe acolo. Traseul vechi urmeaza canalul Arges-Dambovita, care delimiteaza Bucurestiul de Chiajna.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Quote from: dr4qul4 on January 23, 2019, 10:19:22 PM
Traseul vechi urmeaza canalul Arges-Dunare, care delimiteaza Bucurestiul de Chiajna.

Poate canalul Arges-Dambovita...

Si nu va mai luati atat de agresiv ne-localnici...
Noi, bastinasii, avem planimetria in cap. Dar altii, care nu cunosc zona, gandesc pe baza hartilor disponibile.
Din satelit se vede altfel decat "la picior".

De asta nici nu imi dau prea des cu parerea despre lucrari in orase pe care nu le cunosc "ca-n palma"...

dr4qul4

Inainte sa pui mana pe pix sa tragi cateva linii, ar trebui sa te gandesti cum se face ca o zona atat de mare, amplasata relativ aproape de oras si langa rau/lac a ramas neconstruita. Asta in timp ce se construiesc cartiere intregi in afara orasului.
Iar dupa ce iti pui intrebarea...incepi si te documentezi.

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Asta daca esti primarul sau arhitectul sef al localitatii respective.
Daca esti un forumist care doar te minunezi de problemele din alt oras, poate iti permiti sa iti dai cu parerea.

Grav este atunci cand primarul si arhitectul sef al localitatii respective sunt pa-pa... Usor sariti... Dusi cu pluta...
Nu vreau sa folosesc termeni mai "tari", dar orasul nostru este un exemplu "minunat" despre cum sa batem campii fara sa stim despre ce vorbim...

Pe langa astia, horyatm a fost mult mai rational....

oc7avian

Săptămâna asta au reluat lucrul. În zona Regie se pregătesc să termine de turnat betoanele la rampă. Ieri turnau restul de fundație pentru pereții de sprijin rămași de făcut, iar toate armăturile care au ruginit ca naiba peste iarnă (lăsate neacoperite) au fost mutate spre locul de sudat.

horyatm

@TibiV

traseul respectiv îmi era cunoscut. Eu credeam că va fi un nou traseu, deoarece spuneau că exproprierile se reduc semnificativ. Pe traseul de pe OSM sunt sute sau mii de case care vor trebui demolate.

dr4qul4

architengi

Stie cineva care este stadiul acum in Martie 2019?

Cate bretele s-au facut si cate ar mai fi nevoie?

vreausosele

@dr4qul4

O prostie la fel de mare mi se pare si varianta care urmeaza canalul Arges-Dambovita. Si sunt din Bucuresti, stau in zona si cunosc foarte bine tot ce e de la lacul Morii pana la centura.
Cum poate fi construita pe acolo o sosea de dimensiunile astea, pur si simplu nu este loc, poate pe harta asa pare, dar pe teren nu este. Doar cu exproprieri pe multi km, dar s-a facut vreodata in Romania ceva la magnitudinea asta?
Mai departe urmeaza traseul pe strada Tineretului, care este singura cale de iesire a cartierului Militari Residence spre Iuliu Maniu/ Bucuresti. E o zona care are pe la 100 de blocuri si in care se construiesc alte zeci de blocuri in fiecare an.

Mai plauzibil mi s-ar parea un traseu pe malul drept al Dambovitei, pe langa/ prin Padurea Rosu. In apropriere de centura, zona de la stadionul Chiajna spre Padurea Rosu, e un drum asfaltat destul de larg care nu prea foloseste la nimic si care ar putea fi extins destul de usor.