Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Cristian 74

@DanStanciu: este o îmbunătățire vizibilă, cel puțin în zona asta, a atitudinii față de protecția muncii. Știu că au și plătit amenzi muncitorii pe baza video-urilor. Îmi cunosc și mașina când apar la filmări  :lol:
@ijwtsh: 425 cred că sunt cele necesare pentru Chiribiș-Biharia. De fapt, între Chiribiș și Suplac sunt mai multe serii de grinzi așezate pe traseu, le vezi în orice filmare. Ochiometric, îmi păreau și mie cam multe pentru un singur lor, era previzibil că vor fi împărțite pe loturi. Ce nu știam era că CNAIR le-a scos din contract. Credeam că mutarea face parte din contractul cu Precon.

voicul

Pai si daca le puneau langa ... tot ar fi fost mutate.
Daca te uiti unde sunt si unde e nevoie de ele ... tot ajungi la concluzia ca trebuie mutate.

marinul

E o greseala in articol, grinzile T sunt depozitate intre nodul Chiribis si spatiile de servicii. Langa lacul de acumulare sunt grinzile mari U si alea sunt exclusiv pentru viaductele ramase de executat pe Suplacu de Barcau -Chiribis.

Oricum nu as fi zis ca sunt peste 400 de grinzi acolo, poate are cineva timp sa le numere  :D

gicu

Am avut eu curiozitatea asta azi după ce am citit. Cele mari de lângă lac sunt în jur de 100.

Cristian 74

Tot lotul Poarta Sălajului-Zimbor

ncb

Autostrada Transilvania (A3) - Suplacu de Barcău-Chiribiș - MARTIE 2025

Constructii Erbasu

ncb

A3 | Stația de asfalt UMB pregătită la nodul rutier de la Zimbor - Autostrada Transilvania A3

On The Road AK

cetateanul_turmentat

Daca UMB a adus statia de asfalt, asfalteaza doar Zimbor-Poarta Salajului? Sau finalizeaza si Nadaselu-Zimbor? Asa, cat se poate, lasand Ozaltin sa lege viaductele de o autostrada asfaltata. Merita sa o dezasambleze si sa o care in alta parte, apoi sa o aduca iar anul viitor? Mi se pare un pic neeconomic...

csongorosz

Finalizeaza tot ce are in contract.

horatiu.cosma

Păi cum să asfalteze "doar Zimbor - Poarta", în condițiile în care încep asfaltările pe Nădășelu - Zimbor  :lol: ?

mdragos

Orice constructor lucreaza la eficienta. Daca au adus o statie de asfalt acolo o sa asfalteze absolut tot ce au in contract .
Mai putin zona unde s-au licitat viaductele. Doar nu sunt nebuni sa subcontracteze la altcineva bucati de asfaltare.
P.S: inclusiv nod Romanasi care inca nu e proiectat/aprobat.

Konter

Sursa: construcții Erbasu

Pe șantierul secțiunii 𝐒𝐮𝐩𝐥𝐚𝐜𝐮 𝐝𝐞 𝐁𝐚𝐫𝐜𝐚𝐮–𝐂𝐡𝐢𝐫𝐢𝐛𝐢𝐬, parte din 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚 (A3), nimic nu e întâmplător.

Avem pe teren peste 315 oameni și 203 utilaje, toți cu același obiectiv: să ducem lucrările mai departe, cu profesionalism și responsabilitate.

Printre lucrările executate în prezent regăsim:
🔹 Lucrări de drum – săpături în deblee, umpluturi, strat de formă, fundație din balast, execuție podețe prefabricate și drenuri longitudinale.
🔹 Lucrări de consolidare – stabilizare teren cu lianți hidraulici, piloți forați, ziduri de sprijin din beton, protecție taluze cu mască drenantă și gabioane.
🔹 Structuri – armare și cofrare fundații, elevații și suprastructură, plus lucrări de remediere și curățare a suprafețelor existente.

marinul

Am filmat si eu saptamana trecuta lotul Suplacu Barcau- Chiribis, stiu sunt multe filmari de acolo in ultima perioada. in speranta sa nu plictisesc, am facut o comparatie.
Asa arata progresul de 5% din drona, sunt curios daca intra si depozitele de agregate in progresul oficial

ncb

A3 - Zona nod rutier - viaduct Nădășelu și traseul deviat peste cimitir Autostrada Transilvania UMB

cfdp

Acum la min 4.16 traseul este pe o terasa care parca a alunecat in trecut. Se observa ca s-au montat inclinometre. Daca la faza proiectare se constata ca terenul misca si la adancimi de 20-30m? Care va fi solutia? Pana la urma tot descarcarea din amonte functioneaza. Se vede ca pe zona alunecata daca s-a miscat pamanturile, s-au schimbat tensiunile pe suprafata de alunecare si aceasta s-a oprit. La fel centura Zalau. Oricum este o parere personala in stilul decat sa oblojim mai bine sa eliminam cauza "pe cat posibil"....