Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 24 Guests are viewing this topic.

miszlik

User201,cand spui,ca o firma serioasa,intr-un an poate sa finalizeze tot lotul,te referi la nodul Chetani,sau pana la Campia Turzii?

rocklee

Se poate daca se asociază UMBUL cu chinezi...si subcontractori sa fie ...extratereștri..  :D....
Se.gata si lotul acesta într-un an.... :D

Kimi

Nu cred ca vor lucra marcu si pe restul lotului. Cu situatia straco e foarte greu de crezut.

Dar la cum lucreaza, cu noroc ar putea termina terasamentele anul asta pentru ca nu e un lot atat de greu.
Trebuie doar sa se ofere cineva sa-i plateasca. :)

Gata ca deja ne luam filme. Sa vedem gata nodul.

JohannDB

@ miszlik.......  De la Chețani la Câmpia Turzii și mai în amănunt, de la limita de județ MS și CJ, de după (imediat) la ieșirea din Hădăreni spre Turda, pe DN15, spre Câmpia Turzii, este....."iarbă verde și ogor", neumblat de lungă vreme de nimeni....... Aici am înțeles că a fost și o problemă pe aliniamentul "estic" de la Luncani la Luna/Cp. Turzii, cu terenul de aici dintre DN15 și "creasta de deal" ce se află la est de locații, cu M.Ap. N. (personal am văzut, mai ales anul trecut, desanturi de parașutiști lansați aici cu avioane de la Baza 71......erau "ciuperci pe cer" ca ciupercile din pădure   :)  ...).....

Și dacă este  să-l citez pe @ rockle (te salut colaga) """Se poate daca se asociază UMBUL cu chinezi...si subcontractori sa fie ...extratereștri..  :D....    Se.gata si lotul acesta într-un an.... """""......aș spune că într-un an și......cel puțin 24 de luni, peste (peste, nu "pește"   :D :D )......

myid

Quote from: pasiune pt infrastrucura on June 27, 2020, 12:37:59 PM
Sunt sanse ca Marcu sa termine tot lotul anul asta?

Marcu nu ajuta decat la finalizarea descarcarii, atat si nimic mai mult. Si aici, cu multe promisiuni si interventii. Speram ca Straco sa se tina de cuvant !

user201

@miszlik Eu mă refeream la tot lotul fără nodul Chețani pentru că o parte din materiale există deja pe lot și o parte din lucrări sunt deja făcute dar nu știam că au probleme cu expropierile și situația terenului legat de ce zice JohannDB.

@rockleeSincer, chiar la niște chinezi mă gândeam pentru că sunt capabili să aloce rapid mulți oameni și utilaje dacă vor și mă bazam tocmai pe experiența UMB la Bacău sau a lui Porr pe lotul de lângă Sibiu de A1, unde până la ploile interminabile de luna aceasta au lucrat foarte bine. Mă mai gândeam și pe la ce lucrări fac în mod obișnuit( au și acolo excepții ) firmele care lucrează în Bulgaria sau Ungaria.

Iarbă mare și vegetație pe loturi am mai văzut și în Grecia unde pe perioada crizei financiare anumite lucrări au fost abandonate câțiva ani și după aceea lucrurile au mers relativ bine, dar dacă autostrada trece printr-un poligon sau teren de antrenament al armatei, cum zice JohannDB e nasol.

horatiu.cosma

Lotul e banal, 60% din structuri gata, 15 km de terasamente, asfalt, parapeți, marcaje, indicatoare, șanțuri și la revedere. Un an e mai mult decât suficient pentru un constructor capabil. UMB sigur nu se baga, ei nu muncesc după alții. As merge pe mana Geiger sau Strabag care sunt in zona.

MihaiD

Și eu zic (sper, chiar) Geiger. O companie care a dat dovadă de seriozitate pe unde a trecut.

vasile.silion

Uitându-mă la filmarea lui Cipri de la nord de Chețani, mi-a venit așa, un gând rău, și am vrut să vă întreb, dacă știți,  în câți ani celor de la cnair le înfloresc macii. Oare anul viitor pe vremea asta mergem să pozăm maci roșii pe câmpurile cnair de la Chețani?
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

alinuttt

Este foarte puțin posibil ca la anul, pe vremea asta, să avem deja alt constructor pe acest lor.

transporter

La anul pe vremea asta ei inca se vor chinuii sa faca expertiza de dupa reziliere...

johnny348

:headbash: trebuia reziliat din vara trecuta... poate acum aveam constructor. Totusi daca luni de zile nu calca pe aliniamentul autostrazii de ce nu se reziliaza contractul... de neimaginat.

interesantul

----- am scris aici gresit! am stes si mutat
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

jaston

Sunt tare curios ce vor sa faca: bretelele scurte, nodul chetani sau tot lotul.
Sa urmarim cu atentie evolutia lucrarilor.

marinul

s-a zis mai sus, intelegerea este doar pentru nod