News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Piata financiar-bancara in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:37:43 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

OTP Bank: Conducerea băncii analizează aspectele juridice ale scrisorii trimise de BNR

Conducerea OTP Bank a anunţat luni că analizează aspectele juridice ale scrisorii trimise de Banca Naţională a României (BNR), prin care a fost notificată că nu a fost aprobată achiziţia pachetului de acţiuni deţinute de Banca Naţională a Greciei (NBG) la Banca Românească. În iulie 2017, banca grecească NBG a semnat un acord cu subsidiara din România a grupului financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%. În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea. BNR a anunţat joi că se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona Banca Românească.

News.ro

Balto

Provident se capitalizează puternic după ce BNR a impus IFN-urilor să evalueze bonitatea clienților precum băncile

Provident Financial Romania și-a majorat capitalul social cu 30 de milioane de lei, la 46,61 milioane de lei, prin aport în numerar, după ce, la finele anului trecut, Banca Națională a României a obligat toate instituțiile financiare nebancare (IFN) să calculeze gradul de îndatorare și capacitatea de rambursare a debitorilor la fel ca băncile. De ce este important: Provident este unul dintre cei mai mari jucători de profil, cu o cotă de 20% în 2016, conform ultimelor date. Recent, firma a devenit cel mai mare angajator britanic din România.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

BCR, BRD și Raiffeisen și-au unit forțele și vor intermedia pentru Primăria Capitalei la BVB o emisiune de obligațiuni de 550 milioane lei

Asocierea formată din Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale și Raiffeisen Bank va intermedia operațiunea Primăriei Capitalei de emitere și vânzarea de obligațiuni de 555 milioane de lei de către Primăria Capitalei, câștigând contractul. În cursă a fost și asocierea BT Capital Partners-Banca Transilvania. Primăria va refinanța astfel o tranșă din alte obligațiuni lansate în urmă cu 3 ani și care ajunge la scadență în primăvara acestui an. Noile obligațiuni vor avea o maturitate de 10 ani și vor fi listate la Bursa de Valori București. Obligațiunile urmează a fi emise cel târziu la 20 aprilie 2018, în funcție de condițiile pieței. În cazul în care condițiile pieței sunt nefavorabile sau apar alte elemente care nu au putut fi luate în considerare, Municipiul București poate decide să amâne, anuleze sau să modifice orice element al tranzacției planificate.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Infuzie de capital pentru Patria Bank. Acționarul majoritar a impus în AGEA varianta unei participații proprii mai mari la majorarea de capital, convertind în acțiuni două împrumuturi subordonate

Patria Bank (PBK) și-a adâncit pierderile la 42 milioane lei anul trecut, dar se va capitaliza cu o sumă mai mare. Acționarii  au aprobat majorarea capitalului social cu suma maximă de 60,53 milioane de lei, cea mai mare contribuție urmând să o aibă acționarul majoritar, EEAF Financial Services BV, care va converti în acțiuni două împrumute subordonate acordate băncii, în valoare totală de 40,31 milioane de lei (8,65 milioane euro). Acționarii minoritari au votat împotriva propunerii, preferând o variantă care le-ar fi diluat mai puțin particiopațiile, cu aport propriu de numerar mai mare, în care EEAF ar fi convertit în acțiuni doar unul dintre cele două împrumuri acordate băncii, de doar 4,35 milioane de euro.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Banca Transilvania a bătut palma cu norvegienii de la B2Holding pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante de 124 milioane euro

Recuperatorul norvegian de creanțe B2Holding a ajuns la un acord pentru achiziția unui portofoliu de împrumuturi neperformante de la Banca Transilvania cu o valoare nominală de aproximativ 124 milioane de euro. Portofoliul pe cale de a fi preluat de la Banca Transilvania cuprinde aproximativ 3.000 de împrumuturi retail și corporate, atât garantate, cât și negarantate. Tranzacția, derulată prin intermediul subsidiarei din România a norvegienilor, B2 Kapital Portfolio Management, va fi finalizată în al doilea trimestru al anului.

Profit.ro

Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

tom_sawyer

Băncile din România vor introduce plățile instant în lei, în 10 secunde și 24/24, începând din toamnă

O serie de bănci din România testează sistemul de plăți instant, care permit transferul banilor în 10 secunde dintr-un cont în altul și dintr-o bancă în alta în orice moment al zilei, facilitate care va fi lansată pentru clienți în toamnă, a anunțat Rodica Tuchilă, director executiv al Asociației Române a Băncilor.

Sistemul de plăți instant în euro a pornit la nivel european în noiembrie 2017 și este opțional pentru bănci. Peste 1.000 de unități bancare din 12 țări au aderat la sistem.

"Vom avea plăți instant în lei în România, în 10 secunde (...) Transfond dezvoltă sistemul și sunt câteva bănci care testează. Cred că sistemul va fi lansat undeva în toamnă, nu avem o dată foarte sigură, deocamdată", spune Tuchilă.

profit.ro

tom_sawyer

Mihaela Ene, director general al Trezoreriei Statului şi Datoria Publică în cadrul Ministerului Finanţelor, împreună cu PwC Polonia, se ocupă de proiectul înfiinţării Băncii de Dezvoltare a României, iniţiativă inclusă în programul de guvernare al PSD/ALDE.

PwC Polonia, parte din grupul mondial de audit şi consultanţă PwC, a câştigat licitaţia internaţională pentru acest proiect, care ar trebui să indice autorităţilor române care ar fi cea mai bună variantă pentru înfiinţarea acestei bănci care să susţină marile proiecte de dezvoltare ale României, începând de la cele de infrastructură, până la educaţie şi sănătate.

ZF

Ionut

Isărescu: BNR a înregistrat anul trecut o creştere de 50% a profitului net, până la 186,7 milioane de lei. Ne acoperim în totalitate cheltuielile de funcţionare, nu luăm un cent de la bugetul statului

Banca Naţională a României (BNR) a înregistrat anul trecut o creştere de 50% a profitului net, faţă de anul precedent, până la 186,7 milioane de lei (40,9 milioane euro), capitalul propriu total al băncii centrale a scăzut cu 3,7%, până la 17,16 miliarde lei, dar instituţia îşi acoperă în totalitate cheltuielile de funcţionare, potrivit raportului prezentat vineri de guvernatorul Mugur Isărescu.

News.ro

tom_sawyer

Piraeus Bank România, cumpărată oficial de fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co.

Piraeus Bank și J.C. Flowers & Co. au finalizat procesul de vânzare a Piraeus Bank România (PB România), subsidiara Piraeus Bank S.A. în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României, arată un comunicat comun al celor două companii.

J.C. Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity și este dedicat investițiilor globale în industria financiară. Fondat în 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde capital în 52 de companii de potrofoliu în 17 țări, într-o gamă largă de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari în management, JC Flowers are birouri în New York, și Londra.

economica.net

tom_sawyer

#24
Top 10 cele mai mari bănci din România în 2017

Sistemul bancar cu prindea anul trecut 35 de bănci, faţă de 37 în 2016, din care jumătate cu o cotă de piaţă sub 1%. Cele 35 de instituţii de credit deţineau împreună active nete bilanţiere totale de 427,8 mld. lei la finele anului 2017, în creştere cu 8,7% faţă de anul anterior. Sistemul bancar a înregistrat anul trecut un profit net de 5,3 mld. lei.




Powered by API/PUM imgur uploader

ZF

PS: Banca Transilvania a cumparat Bancpost si va fi pe locul 1 in 2018

tom_sawyer

BERD a cumpărat 19% din Piraeus Bank Romania

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat marţi preluarea unei participaţii de 19% la banca românească Piraeus Bank Romania, la două săptămâni după ce Piraeus Bank a finalizat procesul de vânzare a sucursalei Piraeus Bank România către fondul de investiţii J.C. Flowers & Co., informează un comunicat de presă al BERD.

Fondul de investiţii J.C. Flowers & Co. va deţine 76,1% din acţiunile Piraeus Bank Romania, BERD va controla 19%, iar restul de 4,9% din acţiuni va fi achiziţionat de conducerea băncii Piraeus Bank Romania, a precizat BERD.

economica.net

tom_sawyer

Familia de armatori greci Vardinogiannis a finalizat achiziţia Marfin Bank după ce a primit avizul BNR

Grupul grec Vardinogiannis a finalizat achiziţia sucursalei locale a ciprioţilor de la Marfin Bank, după ce a primit avizul favorabil din partea Băncii Naţionale a României (BNR).

ZF

tom_sawyer

Băncile din România, una dintre cele mai profitabile investiţii pentru BERD

♦ Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional străin din România, a fost de-a lungul timpului o susţinătoare importantă a sectorului bancar românesc
♦ Instituţia a participat la procese de privatizare din bankingul local, fiind acţionar de-a lungul timpului chiar la cele mai mari bănci din sistem (BCR, Banca Transilvania şi BRD-SocGen), dar şi la grupurile greceşti Alpha Bank, Bancpost, şi recent la Piraeus Bank. În trecut, şi Banca Ţiriac şi Miro Bank (în prezent ProCredit Bank) s-au numărat printre băncile care au fost susţinute de BERD
♦ BERD, alături de IFC, a cumpărat şi obligaţiuni emise de bănci.

ZF

tom_sawyer

#28
BCR, cea mai mare bancă, raportează cel mai bun prim semestru din ultimii zece ani: profit de 697 milioane de lei

Majorarea producţiei de credite şi reluarea creşterii dobân­zilor din piaţă au adus BCR cel mai bun prim semestru din ultimii zece ani, grupul care include cea mai mare bancă locală raportând un profit net de 697 mil. lei (150 mil. euro).
ZF

BRD a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei

BRD Groupe Société Générale, a treia bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a anunţat joi că a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor operaţionale şi a scăderii costului de risc.
economica.net

Profit brut de 25,1 mil. lei pentru Piraeus Bank în S1 2018, de 6,6 ori mai mare decât cel obţinut în S1 2017

Piraeus Bank România a raportat pentru primul semestru (S1) din acest an un profit înainte de impozitare de 25,1 mil. lei, în creştere semnificativă faţă de nivelul de 3,8 mil. lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.
ZF

Intesa Sanpaolo a raportat o pierdere de 1 milion de euro din operaţiunile locale în S1/2018, la venituri operaţionale de 21 de milioane de euro

Divizia locală a Intesa Sanpaolo, a doua bancă mare a Italiei, cu active de 800 mld. euro, de zece ori cât tot sistemul bancar româ­nesc, a raportat o pierdere de un milion de euro din ope­ra­ţiunile locale în S1/2018, în con­di­ţiile în care în aceeaşi pe­rioa­dă a anului tre­cut banca a înregistrat un profit net de 4 mil. euro.
ZF

Raiffeisen Bank a înregistrat un avans de 74,1% al profitului net în primul semestru, la 423 milioane lei

În primul semestru al anului 2018, veniturile băncii au fost de aproximativ 1,2 miliarde lei, cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În plus, activele totale ale băncii au ajuns la 38,1 miliarde lei, in crestere cu 14%.
news.ro

UniCredit a obţinut un profit de 60 mil. euro (277 milioane lei) din operaţiunile din România în S1/2018, în creştere cu 27%
ZF

Banca Transilvania, profit net de 662,7 mil. lei în primul semestru

Banca Transilvania a raportat, la nivel individual, un profit net de 662,71 milioane de lei, în primul semestru al lui 2018, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Şi asta în timp ce Grupul Financiar Banca Transilvania a înregistrat în aceeaşi perioadă, un profit net consolidat de 864,6 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă.
economica.net


OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat ajustat după impozitare de 19,7 milioane lei

OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat ajustat după impozitare de 19,7 milioane lei, (1,4 miliarde forinţi), cu 59% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului.
În conformitate cu reglementările locale, activele băncii au înregistrat 9,9 miliarde lei, iar profitul după impozitare a fost de 7,1 milioane lei.
economica.net

Credit Europe Bank România, profit brut de 44 mil.lei în S1 2018, în creştere cu 60%

Credit Europe Bank România, parte a grupului financiar olandez Credit Europe Bank, a înregistrat în primele şase luni ale anului curent un profit brut de 44 milioane lei, faţă de 28 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce valoarea totală a activelor se ridică la 4,4 miliarde lei (cca.964 mil.euro).
ZF

ING Bank profit de 345 milioane lei

Veniturile ING Bank România au crescut cu 25% în primul semestru al anului, la 875 milioane lei, în timp ce profitul net se a urcat la 345 milioane lei, faţă de  255 milioane lei în primele şase luni din 2017.
ZF

Libra Internet Bank: profitul net s-a dublat, până la 46,29 milioane lei, în S1

Banca are o cotă de piaţă de peste 1% şi o reţea formată din 50 de sucursale.
economica.net

Patria Bank, pierderi de 25 de milioane de lei, la venituri în scădere cu 11,9%, în semestrul I

Grupul Patria Bank a înregistrat o pierdere de 25,06 milioane de lei în semestrul I 2018, potrivit raportului financiar publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Banca Patria Bank, principalul activ al grupului, şi-a redus pierderile cu 10,9%, în primul semestru 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la aproape 23,3 milioane de lei.
ZF

tom_sawyer

Schimbare istorică. Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind pentru prima dată BCR la finalul semestrului I din 2018.

Banca Transilvania şi-a depăşit şi cel mai puternic rival - BCR- în pri­ma jumătate a acestui an şi a de­venit cel mai mare grup bancar din România, dar şi cel mai pro­fitabil, culegând practic roadele unei strate­gii de creştere atât organică, cât şi anorganică, ,,respec­ta­tă cu sfinţenie".

Grupul BT controla la finalul lunii iunie a acestui an active în va­loa­re de 75,3 miliarde de lei, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut şi cu 5,1 miliarde de lei mai mult decât principalul său competitor- grupul BCR.

Privind retrospectiv, în urmă cu zece ani Banca Transilvania aproape că nu conta şi nu reprezenta nicidecum o ameninţare pentru BCR, care avea active de aproape patru ori mai mari şi care părea de neclintit. Nici pentru BRD SocGen, al doilea jucător la acea vreme, Banca Transilvania nu era un rival de temut, având în vedere că di­mensiunea BRD era de 2,5 ori mai mare decât cea a băncii de la Cluj.

Accederea grupului BT pe primul loc în piaţa bancară locală după prima jumătate a acestui an a fost în primul rând rezultatul achiziţiei Bancpost, instituţie de credit ale cărei rezultate financiare sunt încluse în raportările aferente acestui prim semestru din 2018.

Pe lângă rezultatele Bancpost, în situaţiile financiare ale grupului BT sunt incluse şi rezultatele diviziilor de leasing şi credite de consum preluat de la Eurobank (ERB Leasing IFN S.A., ERB Retail Services IFN S.A.), precum şi cele ale Victoriabank (banca din Republica Moldova deţinută de BT), ale BT Leasing, BT Direct IFN, BT Microfinanţare IFN şi BT Asset Management.



ZF