[B] Parcarile din Bucuresti

Started by Ionut, October 17, 2011, 06:17:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NikkiAplauda

Bună ziua!

Undeva în sectorul 3 primăria trasează, conform șefului de echipă, "locuri family". Tot conform dumnealui, aceste locuri se vor putea închiria "la pachet" fie de doi vecini, fie de același proprietar cu 2 mașini. Prioritate are proprietarul cu 2 mașini.

Domnul mi-a transmis că există "multe" locuri family în sectorul 3, dar nu a știut să-mi dea o adresă exactă. Știe cineva ceva de asta?

Eu nu am zărit până acum. De asemenea, nu am găsit ceva detalii pe site-ul primăriei.

Mulțumesc!

---

LE: între timp mi-am răspuns singur; există această hotărâre a consiliului local în care se introduce noțiunea, la Art.II, alin.(1).

Acum interesul meu s-a mutat la "oare care a fost argumentul pro, din punct de vedere practic, al celor care au gândit acest sitem?" (în afară de cel teoretic evident, că se obțin mai mulți bani la buget). Dacă aflu răspunsul, revin :)

Powered by API/PUM imgur uploader

carutasul

doar îmi dau cu părerea: poate sunt locuri în care una din mașini e blocată, nu poate ieși fără să se dea cealaltă la o parte. Ar avea sens ca să mărești densitatea, pentru că se practică și acum "la mica înțelegere" între vecini acolo unde nu ai alte soluții.

Telvanni

La apartamente ar trebui sa avem maxim un loc per familie. Eu nu as incuraja sa avem doua locuri pe acelasi apartament, e prea mult.

punktnet

Dar nici pe cei fara masini nu poti sa-i obligi sa isi cumpere. Pana la urma vin bani la buget.
Deci varianta logica este sa permiti si astfel de "anomalii"
Just kidding.

panzer

De ce le numiti anomalii. Unde se pot parca doua masini, una blocand-o pe cealalta e chiar ok. O familie sau doi vechini bun pot in mod legal sa se ajute unul pe celalalt.

Cat de buni sunt astia de la Primarie la a lua bani.

alex_rpm

Salutare colegi de forum,
aveti idee daca a luat cineva amenda pe locurile albastre de parcare fiind scanat de masina minune cu senzori si camere? In parbriz nu am gasit nimic, sa ma astept sa vina acasa sau la impozit?

Ionut

Se îndură cineva de mine să îmi confirme că dacă achit taxa de 30 lei/zi pot parca oriunde în B? Am 4 drumuri în oraș în aceeași zi și la ore diferite.

panzer

Oriunde pe locurile Albastre doar care exista doar in centru.
SMS la 7458 in formatul ziNrAuto = ziB336ABC
Dai SMS inainte de a pleca de acasa dimineata.

TibiV

In sectoare nu stiu daca functioneaza...

Am dubii ca Baluta accepta plata facuta la PMB pentru locurile lui de parcare (adica ale PS4), care sunt oricum "zonate pe culori" - intre 0,5 si 2 euro...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Nu ajung la Băluță. Victoriei, Unirii S3 sau S2 cred, Ștefan cel Mare.

Deci 30 RON pt 24h din momentul plății și pot parca pe toate cele albastre, da? De când au implementat sistemul e prima dată când am nevoie. :o

dr4qul4

daca conduci un hibrid, chiar si unul Mild, nu platesti nimic. Insa trebuie sa o inregistrezi la PMB (se face simplu, pe net).
Doar la albastru  functioneaza (atat taxa cat si hibridul). La PS3 e 5 lei/ora pe cele galbene...dar doar pe timpul zilei, noaptea e interzis, iar la PS4 e 0,5 lei/ora sau vreo 50 lei/luna (doar pt anumite parcari)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Mda...
Zici ca locuim in 6+1 orase, fiecare cu legea lui...  >:(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

@dr4qul4, dacă vii cu hibridul înmatriculat în București ai parcarea gratuită, că eu de la Constanța nu mă pot înregistra la PMB.
Sunt curios cum este cu cei cu certificat de handicap. Au parcarea asigurată sau trebuie să ia tot așa, de la Primărie ceva. In Constanța te duci la serviciul parcări și se eliberează o legitimație nominală, nu pe mașină, cred că valabilă doar in Constanța. Nu sunt sigur dacă este doar pentru locurile dedicate sau se poate parca oriunde gratuit.
Nu înțeleg de ce nu se face ceva la nivel european, dacă tot au inventat European Disability Card (care dă reduceri pe la muzee și mai știu eu ce).
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dr4qul4

Si eu platesc parcare, daca vin la Constanta cu hibridul de Bucuresti.
Deci e acelasi lucru.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

kitsune

Constanța măcar este unitară in taxarea parcării (3 zone, 3 tarife) nu ca Bucureștiul, cu parcări albastre plus cele de sector, plus cele din satele alipite (chiar nu am idee dacă și pe acolo sunt amenajate și se plătesc).
Pe mine ca vizitator de nevoie, m-ar ajuta un tarif unificat (cu număr de SMS unificat). Țin minte că am incercat și cu aplicatia aia amparcat.ro dar am renunțat, nu mai știu de ce, ceva era peste mână.

Revenind la subiectul locurilor de parcare publice rezervate celor cu handicap, conform Legii nr. 448/2006 cardul-legitimație se emite de către autoritățile locale dar este valabil pe tot teritoriul țării. Asta sincer nu știam.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence