News:

.

Main Menu

Poduri, pasaje și viaducte

Started by davyl, October 13, 2011, 04:39:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rocklee

la pasajul DN7 de peste CF 200  ....aferent nodului ILIA .... au spart vechea bretea a vechiului pasaj prntru a  face loc vitoarelor pile lipsa ... :o

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

Skynick

Ce rol are podul roz de la Vadu Pasii, cel subtire? E o magistrala de gaz?

pelan87

@Skynick
Acela va fi un pod pentru pietoni (posibil si cu pista pentru biclisti). Este de fapt vechiul pod, care poate sustine o sarcina suficienta pentru traficul pietonal.

alecu26

Pasajele alea de la Arad, abandonate de doua ori, nici un semn?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

alexandru_m

@alecu26

Cel peste CF Curtici a fost terminat si recepitionat acum vreo 2 ani.

La celalalt au mai taiat buruienile ca sa se vada mai bine cum se degradeaza tot ce e din fier pe santier.

JohannDB

Exact @alexandru_m, am trecut și eu zilele trecute pe la pasajul M200 (și oprit la barieră) mă gândeam și eu la toată "istoria" acestui pasaj..... Primul, de la CET Nord AR, cu chiu cu vai, e gata..... Ăsta, mai așteaptă..... Într-adevăr, fără buruieni și  cu vegetația fără frunze (încă) se vede în plenitudinea amânării, la "sfâtul așteptă"......

dan tm

Dar lîngă el e o organizare de santier, pentru ce o mai tin daca nu lucreaza? sau lucreaza in alta parte si folosesc organizarea aia?

alexandru_m

Au avut un "puseu" acum vreun an sau un an si ceva. Au vrut sa se reapuce de pasaj, au curatat organizarea, au plimbat niste grinzi (ma gandesc ca or fi facut si vreo evaluare a ce mai e pe acolo si in ce conditii se prezinta), au mai inaltat o pila si apoi pauza. Din ce am inteles e ceva problema similara cu Alba Iulia Nord - A10 (bine, tot felul de scuze au fost de-a lungul timpului, ba ca se ocupa Primaria, ba Consiliul, ba Ministerul Transporturilor, ba ca nu sunt acte, ba ca nu sunt exproprieri, acum ceva problema cu CFR si liinile de inalta, etc.)

TibiV

Raport Progres Pod Cernavodă 8 Aprilie 2021
La Pod Cernavodă, se execută următoarele lucrări:
- lucrări la suprastructură;
- sablare și vopsire tablier metalic + viaducte de acces.

https://www.facebook.com/cnadnr/videos/506582687012707/
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

jonny

TibiV

https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/posts/3017205551841647

Cătălin Drulă
Ieri la 10:29  ·
AUTOSTRADA A8 TG. NEAMȚ-IAȘI:  CONTRACT DE PROIECTARE SEMNAT ASTĂZI!
+ S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU REABILITAREA PODULUI PESTE BRAȚUL BORCEA
(...)
Tot astăzi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2.
Proiectul, care valorează 67,7 milioane de lei prin finanțare europeană, este unul complex - acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de peste 3 decenii.
Astfel, lucrările sunt complexe și presupun, printre altele:
✔️ înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare,
✔️ înlocuirea parapetului pietonal și directional,
✔️ înlocuirea rosturilor de dilatație,
✔️ refacerea protecției anticorozive la structura metalică,
✔️ consolidări structurale cu grinzi.
La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie și unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câștigat licitația să execute lucrările în așa fel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival.

jonny

Cum va arăta noul pod peste râul Argeșel din Mioveni :

QuoteNoul pod peste râul Argeșel din cartierul Racovița, între DN73D și DC85, va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești. În perioada următoare, Compania Națională de Investiții va organiza licitația pentru desemnarea constructorului.

Investiția este realizată și finanțată prin "Programul național de construcții de interes public sau social". Conform proiectului avizat, podul va avea o lungime de 81,20 m și o lățime de 13 m, cu două benzi de circulație, încadrate de trotuare pietonale. De asemenea, va avea o deschidere de 73 m și 35,50 m înălțime.

https://www.universulargesean.ro/video-cum-va-arata-noul-pod-peste-raul-argesel-din-mioveni/

TibiV

Unii au mai mult mai bun simt arhitectural decat "nume mari"...

Pun si direct video-ul cu podul peste Argesel din Mioveni, din linkul postat mai sus de jonny :

voicul

Era prea plin podul de la 2 km din comuna Contesti de il fac si pe asta?

Dominik

You're in Steelers Country