News:

.

Main Menu

Poduri, pasaje și viaducte

Started by davyl, October 13, 2011, 04:39:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Allex

NEWS ALERT. PIEDICI FINANCIARE NEPREVĂZUTE ÎN CAZUL PODULUI PESTE RÂUL TROTUȘ ÎNTÂRZIE STARTUL LUCRĂRILOR DE REABILITARE

QuoteConcret, costul lucrărilor de execuție au crescut cu aproximativ 25-30 la sută față de cel calculat inițial, după ce a fost majorat salariul pe ramură (n.r. – în domeniul construcțiilor), iar constructorul a socotit că necesarul de materiale este și el mai scump față de cel stipulat în documentația care a stat la baza atribuirii contractului.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

AlinC

Prima grinda ridicata astazi la viitorul pod peste raul Mures de la Capud, Teius, judetul Alba:

udar

Superba filmarea  !!!
Cum au ajuns cei 2 muncitori la capatul celalalt .......!?

horatiu.cosma

Ridică ăștia de prin județul Alba la poduri peste Mureș de mama focului. Poate îi impulsionează și pe cei de pe A10.

L.E. Întrebare tehnică: De ce pila din mijlocul Mureșului nu are aparate de reazem din neopren cum are cea de lângă macara?

mastereve

TibiV

Horatiu,
exact asta m-am intrebat si eu...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

perfidus

Cred ca toate grinzile ce se sprijina pe pila din mijloc se vor monolitiza, se observa niște pinteni opritori pe acea pila. Deplasarea prin dilatatie stanga-dreapta a segmentului din mijloc va fi preluata pe reazemele pilelor din margine.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

TibiV

Grinda simplu rezemata ca in manualul de Rezistenta materialelor?....
Nu credeam ca mai exista asa ceva...   :lol:

vancouver

Grinda simplu rezemata e cu totul altceva. Aici vorbim de o grinda monolitizata cu una dintre pile. In final podul va fi o grinda continua, cu sprijin fix pe pila din mijlocul apei, iar pe pilele celelalte si pe culei va avea posibilitatea de a glisa. Atunci cand se dilata sau se contracta.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

LittleWanderer

Poate cineva sa ofere noutati legate de mandrul pod peste Somes de la Ulmeni, Maramures?

Nu am mai gasit nimic prin presa... :|

alexandruduma

alexV

^
ai poza de dedesubt? drdp zic ca grinzile marginale sunt deplasate, suporturile pe care se aseaza grinzile fiind deteriorate de infiltratii de la o conducta. oare aia ruginie din poza e conducta?

alexandruduma

Nu am, doar ce se vede din poze si video de mai jos:

TibiV

Alin,
stirea ar fi fost cutremuratoare....

Daca nu ati fi publicat-o pe 1 aprilie!
:lol: