Automotoare și rame electrice

Started by Ionut, October 12, 2016, 06:51:54 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oc7avian

CFR Călători a fost desemnat câștigător pentru CSP-L3 (ramele Coradia Alstom). Rutele sunt concentrate pe zona Moldovei

Comunicat ARF

Pentru recapitulare, ramele Coradia sunt alocate astfel:
  • CSP-L1: CFR Călători, semnat
  • CSP-L2: Transferoviar, desemnat, posibil contestat de CFR Călători
  • CSP-L3: CFR Călători, desemnat

Dacă tot discutăm de alocare, la cele Regionale câștigate de Pesa discutăm de altă procedură: se distribuie proporțional operatorilor existenți. Din ce îmi aduc aminte, identic e și la cele InterRegio.
QuoteAstfel, în conformitate cu prevederile Metodologiei de alocare a materialului rulant nou achiziţionat, cele 62 RE-R vor fi distribuite către cei 6 OTF, după cum urmează:

Regio Călători – 6 RE-R, distribuite astfel: 2 RE-R pe ruta București N. – Ploiești V. – Brașov, 1 RE-R pe ruta București Nord – Adjud, 1 RE-R pe ruta Arad – Timișoara N. – Caransebeș, 2 RE-R pe ruta Iași – Pașcani – Suceava;
Transferoviar – 7 RE-R, distribuite astfel: 1 RE-R pe ruta București Nord – Adjud, 5 RE-R pe ruta București N. – Roșiori N., 1 RE-R pe ruta Arad – Timișoara N. – Caransebeș;
Interregional Călători – 8 RE-R, distribuite astfel: 2 RE-R pe ruta București Nord – Adjud, 1 RE-R pe ruta Arad – Timișoara N. – Caransebeș, 5 RE-R pe ruta Huedin – Cluj Napoca – Bistrița N.;
Astra Trans Carpatic – 4 RE-R, distribuite astfel: 1 RE-R pe ruta București N. – Ploiești V. – Brașov, 1 RE-R pe ruta București Nord – Adjud, 1 RE-R pe ruta București Nord – Fundulea, 1 RE-R pe ruta Arad – Timișoara N. – Caransebeș;
Softrans – 3 RE-R, distribuite astfel: 1 RE-R pe ruta București N. – Ploiești V. – Brașov, 1 RE-R pe ruta București Nord – Adjud, 1 RE-R pe ruta București Nord – Fundulea;
CFR Călători – 34 RE-R, distribuite astfel: 2 RE-R pe ruta București N. – Ploiești V. – Brașov, 6 RE-R pe ruta Brașov – Gheorgheni, 3 RE-R pe ruta București Nord – Adjud, 1 RE-R pe ruta București Nord – Fundulea, 2 RE-R pe ruta Arad – Timișoara N. – Caransebeș, 4 RE-R pe ruta Huedin – Cluj Napoca – Bistrița, 4 RE-R pe ruta Iași – Pașcani – Suceava, 3 RE-R pe ruta Bacău – Pașcani, 3 RE-R pe ruta Constanța – Fetești, 6 RE-R rezervă.
sursa ARF

40-0802-5

La IRC si Softrans nu inteleg logica alocarilor pe Bucuresti - Adjud.   :hm:
Nu au trenuri in proximitate, pe care sa zici ca le opereaza cu automotoare astfel incat sa pui problema "Da dom'ne, le dam EMU-uri pentru a nu mai duce diesel pe sub catenara." 

La IRC chiar speram la niste trase de genul Cluj-N / Bistrita - Deda / // Deda - Toplita - Gheorgheni - Brasov ca o completare la Duewag-urile lor din zona Muresului.

cristi5

#1202
Pare a fi a doua rama Coradia


https://www.instagram.com/reel/DFK_1ukNnjn

CDV07

Se știe ceva legat de contestația CFR Călători pentru licitația pierdută la trenurile noi? Au vreo șansă?

Xenos

Sper să nu aibă că îşi bat joc şi de prima ramă alocată....nişte falimentari.

dargauda

Daca nu esti atent poti face acident grav :o la coborare urcare,mai ales batrani :(
Imagine Gara B.Nord





dan tm

Dar in Bucuresti Nord sînt cîteva peroane înălțate.Unul e nălțat doar pe jumatate, risti un accident dupa coborîrea din tren.

oc7avian

E posibil să fie probleme de gabarit și la celelalte. Ăsta e unul din cele semi-înălțate

(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

dan tm

Nu sînt in Bucuresti Nord niste peroane înaltate din care unul e inaltat doar spre o linie si  lasat cum a fost spre cealalta linie. peroane asfaltate. Eu la alea m-am referit. Aveam undeva si o poza, dar nu o mai gasesc.

alecs1

#1209
Peronul pt liniile 4-5, cu 2 trepte în mijlocul peronului. Facem rost și de poză mai bună dacă are importanță :)

https://www.qwant.com/?q=peron+4+gara+de+nord&t=images&o=0%3A5C4B128A30C16AA8BCC65D58BF906DA6358894D7

pasadia

Dupa cum stiti directorul CFR Calatori a anuntat public ca Alstom-ul retrage rama Coradia dupa prima calatorie dus-intors (si din cauza asta nu e disponibila pentru acel al doilea parcurs ce fusese anuntat odata cu mersul trenurilor nou, parcurs la care oricum s-a renuntat intre timp).

Sunt curios daca ati auzit de vreo explicatie din partea ARF si a ALSTOM cu privire la aceasta decizie. Ok, inteleg ca vrei sa o verificati dupa-masa, sa nu le platiti angajatilor ore suplimentare sau program de noapte daca o aveati in depou doar noaptea, dar in cazul asta de ce ati fost de acord initial cu parcursul anuntat? Sau sunt probleme mai grave? Si atunci cum de este in continuare efectuat primul parcurs?

Xenos

O ramă din asta trebuie să facă minim 5 drumuri pe zi (mă refer la o bucată dus Buc-Braşov), altfel e realmente subutilizată total.
A, că odată pe săptămână ar sta în depou pt revizii e altceva - dar asta e o necesitate absolută, să nu ne batem joc de trenurile astea achiziţionate cu atâta chin.

dan tm

#1212
@alecs1

da , la peronul ala m-am referit.
nici acolo scara ramei nu ar fi la nivel? daca ne raportam la cit e de inalta baca aia. pare cit peronul.

oc7avian

Repet, circulă acum pentru că așa s-a negociat. E un act adițional. În mod normal mai așteptam un pic.

Și da, probabil e și financiar. Un singur tren nu produce destul cât să justifice costurile. Costul mentenanței e per tren-km parcurs. Și acum trebuie să îți și formezi treptat personalul din depou.

Și urmărind sistemul de rezervări la final de noiembrie, început de decembrie, continui să am impresia că CFR Călători a băgat trasa de capul său. Pentru că au fost săptămâni cu achiziția online blocată.

Clar se mai fac ajustări în depou, pentru că întotdeauna e altceva operarea îndelungată. Însă nu avem ramă de rezervă încă. Probleme grave nu ar mai trebui să apară însă. Totuși deja rama asta a trecut proba zăpezii pe VP de câteva ori.

pasadia

Stai ca nu inteleg.

Quotecirculă acum pentru că așa s-a negociat. E un act adițional. În mod normal mai așteptam un pic.

Spui ca in mod normal nu ar fi trebuit sa circule? De ce? Trebuia asteptat sa soseasca toate 37, sau jumatate? Sau cate ar fi trebuit, contractual, sa soseasca in Romania pentru a putea fi puse in functiune?
Si in acel act aditional ce scrie? E precizat numarul de curse pe zi maxim pe care sa il faca acea rama, sau un numar de kilometri?

Quoteprobabil e și financiar. Un singur tren nu produce destul cât să justifice costurile. Costul mentenanței e per tren-km parcurs. Și acum trebuie să îți și formezi treptat personalul din depou.

De produs, produce un venit pentru CFR Calatori alcatuit din venitul din bilete vandute + subventia primita de la ARF. Venit care, contabil, o sa fi depasit de costurile generate de TUI + salarii personal, dar acestea oricum ar fi existat si daca era pusa o rama obisnuita (EA + 3 vagoane) pe acea trasa.
Mentenanta... - o face ALSTOM in cadrul contractului, nu? Sau la ce cost de mentenanta te referi?

Deci nu inteleg despre ce calcul financiar vorbesti? adica care entitate calculeaza ce venituri si ce costuri?

Iar personalul din depou (banuiesc ca la personalul ALSTOM te referi) credeam ca a avut timp deja, ca doar prima rama e in tara de un an (si oricum au deja 3 in tara)

QuoteȘi urmărind sistemul de rezervări la final de noiembrie, început de decembrie, continui să am impresia că CFR Călători a băgat trasa de capul său. Pentru că au fost săptămâni cu achiziția online blocată.

Nu imi e clar la care trasa te referi. Banuiesc ca la a doua din zi (cea care pleca pe la 13 din GdN si pe la 16 din Brasov). Dar ele stiam ca sunt bagate in mersul trenurilor, nu chiar dupa cum i se scoala cuiva in dimineata respectiva.
Achizitia online blocata a fost explicata de Preoteasa prin faptul ca deja li se spuse ca ALSTOM nu le da rama pentru a doua trasa (si prin urmare nu erau siguri cu ce MR vor face traseul - intre timp s-au decis si ei ca nu il mai fac deloc).

Dar ma rog, aici reiau argumetele lui Peoteasa din aceasta conferinta de presa. Eu va intreb daca stiti de vreo replica din partea ALSTOM sau a ARF-ului prin care sa explice totusi acest esec jenant reprezentat de introducerea acestor rame in utilizarea curenta.