Drone și proceduri pentru filmări aeriene

Started by Ciprianul, March 06, 2016, 11:36:26 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

JohannDB

Quote from: raulbogdan23 on June 05, 2024, 10:46:16 AMPana la primul accident serios, dupa poate ne cumintim.

FACETI NAIBI PROCEDURA CUM TREBUIE! 1 hartie completata online si trimisa unde trebe si 2-3 telefoane.





Powered by API/PUM imgur uploader

LE: Conform legislatiei UE in vigoare privind zborurile de UAV-uri acesta este un incident care ar trebui raportat.

Caut să văd filmarea, dar nu o găsesc repede.... De aceea, din ce văd avem un helicopter (mic... privat) care survolează zona filmată....  Stau și mă întreb cum survolează acel helicopter zona...?? Că gândindu-mă la cei cu aeronave private, sau cu plimbări de agrement cu avioane ușoare, helicoptere mici private, girocoptere, deltaplane cu motor, etc., pe care-i văd pe unde vrei și pe unde nu vrei, cât au ei trasa de zbor, înălțimea, culoarul de urmat, etc., etc. 
 Sau ei zboară precum în bancul cu vulturul care și pus o "sculă de fier și zboară pe unde vrea "scula lui", pentru că-l ducea aiurea greutatea obiectului......
  Așa că se naște întrebarea: când se anunță simultan, un dronar și-un "bmw"-ist aerian, care-i prioaritatea, sau care ce plan/culoar de zbor are de urmat FIECARE ??........
  Oare helicopterul din imagine cât de legal era în zonă și era pe traseul lui și la plafonul lui ??

ovicor

Nu stiu unde sa postez, care ar fi topicul potrivit.
Oare exista/ ar putea realiza cineva o lista a corespondentei dronarilor cont youtube/ PUM ? Eu si probabil si altii, am avea nevoie de aceasta corelare.

dumbravaandrei

@TibiV îi mai știe.
Eu unul, văd clipurile direct de aici, rar mă duc pe canalul lor pe YT. Chiar dacă dai subscribe, la un moment dat ăștia dezactivează notificările. Fapt pentru care, de multe ori nici nu sunt atent cine publică clipul.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

marinul

@JohannDB raspund cam tarziu dar mai bine decat niciodata  :) . Elicopterul/avionul are intotdeauna prioritate, el teoretic are un plan de zbor, cel cu drona zboara in categoria open probabil, deci teoretic drona trebuie sa fie in aria vizuala a operatorului si altitudinea maxima 120 m. Din cate tin minte nici elicoterul nu ar avea voie sa zboare sub 150m altitudine, dar na poate se pregatea de aterizare.

Zborul cu drona se anunta doar in zonele cu interdictie mapn, aeroport sau cand esti la mai putin de 30 km de granita, aici cred ca nu e niciuna din cele 3 situatii.

archaeus

Cateva intrebari pt baietii cu vechime in filmat cu drona: la ce inaltime zburati cand filmati santierele si cum procedati? Folositi waypoints sau mergeti cu masina dupa drona? Dar in zonele mai greu accesibile? Am pus mana pe un mini 4 pro si am nevoie de cateva sfaturi :) merci!

horatiu.cosma

Pentru un șantier într-o dinamică continuă nu prea funcționează waypoints. Fie din punct fix, fie mers cu mașina după dronă (dacă ai șofer), fie un mix între cele două dacă nu ai șofer. Ia-o încet la început, atenție la setări (în special cea cu ce se întâmplă dacă pierde semnalul, dacă tu stai pe loc în punct fix, ar fi bine să fie setat pe return home, dacă ești în mișcare după dronă, să fie setat pe hover), atenție la obstacole (în special cablurile de curent, ochii pe stâlpii de curent perpendiculari pe drum, acolo e semnal că trebuie să te ridici), înălțimea de filmare e variabilă, în funcție de cât de în detaliu vrei să filmezi, poți coborî și la câțiva metri dacă e ceva interesant, dar standard ar fi 20-30 de metri, 40+ în zona stâlpilor de înaltă tensiune. Atenție și la baterie, dacă stai în punct fix și planifici să o întorci la tine, să îți calculezi să rămână baterie pentru revenire. Când ești cu vântul în spate merge bine, viteză, consum mic de baterie, dar dacă se întoarce cu vântul în față, consumă mai multă baterie și vine mai încet. Return home o aduce pe linie dreaptă înapoi, deci nu fix pe unde ai dus-o inițial, iar dacă rămâne fără baterie, te poți trezi că aterizează prin păduri sau pe câmp sau și mai grav, în apă. Deci sfatul meu e să te joci cu ea, cu setările, să testezi, să tot crești dificultatea zborurilor treptat, să nu îți asumi riscuri mari din prima, o să înveți din greșeli, să sperăm că nu cu înlocuire totală de dronă :).