News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Ionut

Christian Tour: Vânzări de 4 mil. euro pe durata Târgului de Turism, cu 30% peste ediţia de primăvară din 2018. Grecia, cea mai căutată destinaţie externă. Sejururile în ţări exotice, pe trend crescător

Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, a înregistrat vânzări de 4 milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 30% mai mult faţă de ediţia din primăvara anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo. Reducerile Early Booking de până la 50% cumulate cu ofertele create special pentru târg au adus companiei peste 9.000 de cumpărători la standul agenţiei şi în sediile din ţară, care şi-au rezervat, în principal, un sejur pentru sezonul estival 2019, dar au cumpărat şi vacanţe de Paşte şi 1 Mai. Valoarea totală a vânzărilor în aceste patru zile ale târgului se ridică la 4 milioane de euro, costul mediu al unui pachet turistic fiind de aproximativ 430 de euro de persoană.

News.ro

Ionut

Si pe Ziare.com aveti articol cu multe detalii.




Romanii au cumparat calatorii pe tot globul, la Targul de Turism

Romanii au devenit calatori mai avizati, dornici sa viziteze toate destinatiile globului pamantesc, alegand, la Targul de Turism al Romaniei, ofertele cu discount-uri speciale fara a mai pune insa pe primul loc pretul mic, ci serviciile oferite. Ca si in anii trecuti, la editia de primavara a TTR romanii au cumparat mai multe vacante, atat pentru vara, dar si pentru Paste, 1 mai, Rusalii, unde discount-urile speciale au depasit 50%, incluzandu-se aici preturile mai mici date de hotelieri agentiilor.

Multe detalii pentru cei interesati pe Ziare.com

Cetatean

Neoficial cică s-a deschis drumul de la Oasa la Obârșia Lotrului.

Ionut

Un nou clip de promovare a României, ,,tărâmul petrecerilor", lansat de Ministerul Turismului: Aici s-au născut Contele Dracula, zmeii şi Făt-Frumos - VIDEO

Ministerul Turismului a publicat, duminică noapte, noul videoclip de promovare a României, în care sunt prezentate ca atracţii oamenii şi obiceiurile tradiţionale, diverse locuri din ţara de origine a Contelui Dracula, a zmeilor şi a lui Făt-Frumos, dar şi Ilie Năstase, festivalurile de muzică şi cluburi din Bucureşti.  Clipul de prezentare are 3 minute şi jumătate şi variante mai scurte ale lui urmează să fie lansate.



News.ro

Io

In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Harry

Bre nu-i rau DAR:
1 - Bebe Cotimanis e cel mai tare voice over din Romania , nu inteleg de ce nu e folosit
2 - Ar trebui sa fie in 6 limbi: engleza, franceza, germana, rusa, poloneza, chineza
3 - Sunt mici nesincronizari la inceputul clipului intre ce vorbeste si ce se vede
4 - (mai mult o gluma) - Daca tot doreau imagini cu Ileana Cosanzeana :))) Au facut Rammstein un clip la Brasov acum ceva ani :)))



Ionut

Noua lege a turismului: Inspectori sub acoperire vor verifica hotelurile şi pensiunile

Nua lege a turismului a fost adoptată miercuri de Guvern, printre prevederi numărându-se dreptul de preferinţă în închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre, redeschiderea birourilor externe de promovare turistică, dar şi implementarea unor noi metode de control de tip ,,mistery-guest". Aceeaşi lege prevede înfiinţarea unui sistem Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România (SIEATR). Legea turismului prevede şi descentralizarea unor competenţe ale Ministerului Turismului, măsură care vine în sprijinul mediului privat. Astfel, clasificările unităţilor de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor şi traseelor turistice şi autorizarea plajelor vor fi emise de autorităţile locale.

Adevarul

Ionut

Preşedintele FPTR: Viitorul este al sudului litoralului. În doi ani o să fie o creştere fantastică de turişti aici

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, consideră că viitorul este al sudului litoralului şi că în doi ani acolo va fi o creştere de turişti. El spune că Mamaia s-a transformat mai mult într-un cartier şi nu mai arată ca o staţiune, iar turiştii caută să se îndrepte spre zone mai liniştite.

Detalii pe News.ro

Ionut

Pârtia olimpică de schi care va fi cea mai lungă din România. Proiectul a obţinut finanţare de 20 de milioane de euro de la Ministerul Turismului

Primăria oraşului Borşa, judeţul Maramureş, a primit o finanţare de peste 20 de milioane de euro de la Ministerul Turismului pentru construirea unei telegondole şi a unei piste olimpice de schi, care va fi prima de acest fel din România, transmite corespondentul MEDIAFAX. Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, se angajează ca, într-un an de zile, lucrările să fie şi finalizate, mai ales că are din partea Ministerului Turismului, proaspăt adus din Bucureşti, avizul pentru această investiţie, respectiv suma alocată de Guvernul României. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem parte de vizita ministrului Turismului în judeţul Maramureş pentru semnarea contractului şi demararea lucrărilor", a arătat, în comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

,,Proiectul se referă la o telegondolă de 8 locuri şi o pârtie de schi de talie olimpică, cu o lungime de 2.850 de metri, o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, dotată cu instalaţie de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât şi pentru organizarea de concursuri nocturne. Avem speranţa ca, din anul 2021, să se schieze la Borşa pe cea mai frumoasă pârtie din ţară", a menţionat Timiş.

Mediafax

Io

#804
Minune mare, dom'le. Iar un proiect la Borsa. De cind ma stiu aud de de-astea, vin in valuri cam la 15 ani odata. E drept ca ultima oara cind ziceau ca fac pirtia asta a fost in 2012. Atunci o faceau de 2980 m.
Altfel zona e foarte frumoasa si beneficiaza de un climat mai rece si mai umed asa incit zapada "tine" mai mult decit in alte parti desi altitudinea e mica, 850 m.
Da' poate ma lamureste cineva: ce inseamna o "pirtie olimpica"? Am schiat pe citeva pe care au loc probe in Cupa Mondiala de Schi Alpin da' nu e nici una "olimpica".

Despre lungime mai usurel, toar'su Timis: exista de 35 de ani o pirtie (omologata, e important) mai lunga, Dealu Negru de la Vatra Dornei (statiunea aia e un exemplu de turism stupid datorat unui management imbecil), un soi de derdelus usor si lung prin padure deservit de un telescaun la fel de vechi ca acela de la Borsa. Sa vad zic cumva si de "Pirtia B", 3200m, din Parang sau va depaseste competentele? De Drumul de Vara (Sinaia) auzit-ati? Dar de Drumul Rosu din Poiana?
LE - inca: aveti Pietrosul Rodnei chiar linga voi, daca ati avea ceva in capetele alea v-ati gindi la un domeniu schiabil de Secol XXI nu v-ati lauda cu un derdelus mult prea scump!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

cristi5

#805
Cetatea medievala de la mine din sat, in curs de renovare pe fonduri europene. Dincolo de rau un pic spre stanga in inaginea finala se vede si castrul roman (un dreptunghi urias). Acces pe DN1 si CFR 300.

https://www.facebook.com/184044045520127/posts/345979242659939

Alte atractii: biserica din granit (dacit) din cariera locala si granit negru din cariera Hent (3km sud), moara de apa cu vâltori (o masina de spalat haine/covoare naturala, noi le zicem "vulturi"), pastravarie, fabrica de imbuteliat Aquavia, arborele Sequoia din Sacuieu (10 km sud), muntele Vladeasa (1836m) la 18 km sud. Drumuri excelente spre restul Apusenilor: Rachitele la cam 25 km cu cascada Valul Miresei si legatura pe drum albastru spre Belis (de-a lungul barajului, f pitoresc), Ic Ponor la cam 40 km cu drum (pe jos/bici) spre Cheile Somesului Cald si drum comunal (prost in jud Bihor) spre Padis.

https://m.facebook.com/bologa/

Spre vest se afla Valea Draganului, cu cateva cabane si un baraj spectaculos, si legatura spre Remeti si Stana de Vale. Spre est avem tara Calatei (Kalotaszeg) cu o salba remarcabila de locuri de cazare si activitati turistice, in special in satele maghiare
http://www.taracalatei.ro/

Io

Ziceam eu ceva despre chestia aia de la Borsa? Ziceam. Da' uite ce-mi scrie un schior care pare ca stie mai multe: "la fata locului sint stilpii si gondolele achizitionate inainte.". Hait, asta-i de Procuratura.
Nu am acum detalii referitoare la cine si cind. I le cer si zau de nu le postez aici.
OT- respectivul bistritean vine cu o vorba simpatica: "in Bistrita este o vorba: sa nu-ti iei vaca si nevasta din Bargaie. No, in Maramures vorbele despre Borsa-s mai nasoale"  :lol:
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

elphax

nu exista "partie olimpica" :)
exista standardele FIS pentru fiecare disciplina de sport de iarna care este inclusa in programul olimpic. Parametrii dimensionali nu sunt asa de stricti, mai importante sunt elementele de acces, transport pe cablu, securitate si mentinere zapada:
- latime minim 30 metri sau 40 depinde de proba
- diferenta de nivel de la 450 la 1100 metri, depinde si de proba
- lungime - in functie de proba, dar nu zice nimeni sa ai minim 2500 de metri, sunt si partii de concurs sub 2000 de metri, dar sunt si de peste 4000 de metri.

Comitetul olimpic foloseste regulile FIS care este partener
FIS are mai multe discipline - probabil ce vor sa faca la Borsa este o partie care sa corespunda pentru Ski alpin - aici avem coborare, slalom, slalom urias etc

Harry

Denumit în trecut Blaxy și aflat începând cu vara acestui an sub o nouă conducere, Atrium Hotel by the Blaxy a îmbrățișat conceptul de family-club, adresându-se, prin serviciile all inclusive și ultra all inclusive, familiilor cu copii, dar și persoanelor care doresc să își petreacă vacanța într-un loc liniștit, departe de agitația specifică stațiunilor litorale.



Lanțul hotelier Titanium, care deține brandul Atrium, a preluat, recent, în chirie și management fostul hotel Blaxy. Titanium Hotels este condus de o echipă de profesioniști și, la doar 3 ani de la înființare, operează deja hoteluri în București și în Predeal. Complexul Atrium Hotel by the Blaxy se află în plin proces de renovare și va fi deschis, în acest an, sub noul concept, pe 1 iunie.



Atrium Hotel by the Blaxy este clasificat la 4 stele, are 350 de camere și este construit în apropiere de stațiunea Olimp, la 400 de metri de plajă. Este un complex nou, desfășurat pe o suprafață mare de teren (circa 72.000 mp), care oferă oaspeților săi servicii de tip all inclusive și numeroase facilități menite să asigure petrecerea unor vacanțe complete și relaxante. Astfel, pe lângă spațiile generoase de cazare, Atrium Hotel by the Blaxy pune la dispoziția turiștilor plajă privată (9.000 mp), 3 piscine pentru adulți, piscină pentru copii, locuri de joacă, restaurante și terase, spații verzi, pădure și locuri pentru relaxare.


Programul de entertainment este asigurat de 14 artiști săptămânal, în fiecare seară evoluând câte doi. Printre aceștia, îi enumerăm pe Maria Dragomiroiu, Ionuț Galani, Rodica Șerban și Mihai Trăistariu. Programul va fi prezentat, seară de seară, de către actrița și artista Rocsana Marcu.

"Dorim să oferim un produs all inclusive adevărat, așa cum turiștii întâlnesc în alte destinații turistice dezvoltate, iar din acest an vom folosi la maxim potențialul imens al locației. Avem deja foarte multe rezervări pentru tot sezonul, atât din partea turiștilor români, cât și din alte țări precum Israel sau Polonia. Tarifele vor fi rezonabile, în funcție de perioadă și de sezonalitate, și vom ține cont de raportul calitate-preț", subliniază Florin Ciobotaru, director general Atrium Hotels by Titanium Hotels.


Bucătarii vor fi atât români, cât și străini. Iată cum vor fi asigurate serviciile de masă pentru pachetul all inclusive: Mic-dejun (07:00-10:00) – bufet suedez; gustări (11:30-13:00) – pizza, hamburgher, hotdog, înghețată; Prânz (13:00-14:30) – bufet suedez, și cu băuturi răcoritoare, apă, vin și bere; gustări la piscină (16:00-17:30) – prăjituri, înghețată; Cină (19:00-21:30) - bufet suedez, și cu băuturi răcoritoare, apă, vin și bere. Mesele vor include preparate aparținând bucătăriei românești (Chef Georgiana Humiunic), dar și internaționale și asiatice (Chef Kamlesh Singh). După cină – 21:30 – 23:00, în zona Amfiteatrului, se servesc mini-prăjituri, băuturi răcoritoare, apă și cafea. La barul de la piscină se servesc băuturi (răcoritoare, cafea, apă, bere) în intervalul 11:00-19:00.



Există și un Pachet ultra-all inclusive. Pe lângă serviciile aferente pachetelor all inclusive, acest pachet oferă suplimentar – 11:30 – 19:00 – înghețată, popcorn, clătite, sărățele; barul de la piscină – băuturi alcoolice; barul de pe plajă – băuturi alcoolice, bere și băuturi răcoritoare.

Activități: În fiecare seară, la Amfiteatru, în intervalul 21:00-23:00 se organizează spectacole de muzică, cabaret etc. Între orele 11:30-18:00, în kids club se organizează diferite activități pentru copii și de 2 ori pe săptămână, la ora 16:00, teatru de păpuși, momente de magie etc. Între 11:30-12:00 are loc Aqua Gym la piscină.

Despre Titanium Hotels



Titanium Hotels reprezintă un lanț hotelier nou și dinamic, inaugurat, în România, în anul 2016. La ora actuală operează în administrare și management trei hoteluri sub brandul Atrium: Atrium Bucharest City Center, Atrium Mountain View Predeal și Atrium Hotel by the Blaxy din Olimp.

Compania Titanium Hotels este pusă la punct în urma unei strategii de dezvoltare pe termen lung și are la bază un flux mare de turiști. Titanium Hotels are o echipă de consilieri cu experiență mare în turism, recunoscuți de către lumea profesioniștilor, precum și de mass-media.



Titanium Hotels are planuri de extindere în principalele zone turistice ale României, sub brandurile Atrium și Titanium. Hotelurile din grup sunt permanent modernizate și renovate, iar gradul de ocupare este mereu foarte ridicat. Clienții hotelurilor sunt atât turiști români, cât și turiști străini, atât turiști de leisure, cât și de afaceri.






Vladul

Eu ma bucur mult ca au investit si ca au experienta in industria hoteliera. Dar mergand destul de des la cherhanaua de langa acest complex trebuie sa recunosc ca este urat cu spume. Un bloc mare, fara nici o arhitectura, in camp. Opinia mea.. Voi ce credeti?