Economia Romaniei: discutii, proiecte, conexiuni cu infrastructura

Started by Ionut, April 18, 2015, 09:00:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

Sistemul informatic este la pamant...
Desi au avut 70 mil. euro de la BM sa il modernizeze, nu au facut nimic.
Si cum unele sisteme au peste 10 ani vechime, au inceput sa pice "in draci"...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dumbravaandrei

Cum a zis si papagalul in biserica....
Nu ai cum sa aduci atata amar de bani decat prin nationalizare ;)

GDPR

Ionuţ Dumitru: Avem un deficit neobişnuit pentru primele luni ale anului. Îngrijorătoare sunt cheltuielile recurente

România a înregistrat în luna februarie un deficit de 7,5 miliarde de lei, neobişnuit pentru primele luni ale anului când se înregistra un surplus, iar îngrijorătoare sunt creşterile înregistrate de cheltuielile cu salarii, asistenţă socială sau bunuri şi servicii, a declarat, marţi, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, citat de Agerpres, prezent la o conferinţă la BNR. "În februarie am avut un deficit foarte mare, la peste 7 miliarde de lei, în jur de 7,5 miliarde de lei, neobişnuit cumva pentru România în primele luni ale anului. Ştim că în anii anteriori şi istoric, întotdeauna, primele luni ale anului consemnau mai degrabă un deficit mic sau chiar surplus bugetar. Explicaţiile sunt multiple", spune Dumitru.

"În primul rând au anumite cheltuieli temporare, cum au fost cheltuielile de înzestrare în armată, la care s-au adăugat şi plăţile de subvenţii la agricultori, dar pe lângă acestea, pentru că nu aş fi îngrijorat neapărat de aceste cheltuieli temporare care probabil oricum erau bugetate, aş spune că ceea ce îngrijorează este legat de dinamica cheltuielilor recurente. Şi anume cheltuielile cu salariile cresc foarte repede, peste ceea ce s-a bugetat", a spus Ionuţ Dumitru.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu asistenţa socială cresc destul de repede şi încă nu a intrat în vigoare creşterea punctului de pensie, programată pentru jumătatea anului.

Acesta a menţionat că la cheltuielile cu salariile începând cu martie vor fi creşteri destul de mari în Educaţie şi Sănătate, care se vor adăuga efortului bugetar de până acum. De asemenea, cheltuielile cu bunurile şi serviciile cresc foarte repede.

Ionuţ Dumitru susţine că la venituri, este inexplicabil cum încasările din accize scad faţă de anul trecut când accizele au fost crescute în septembrie. Totodată, impozitul pe profit în continuare are o performanţă foarte slabă şi înregistrează o scădere faţă de anul anterior.

hotnews.ro

Referitor la ultimul punct, ziceam mai devreme ca am incercat sa-mi platesc impozitul inainte de 25 ale lunii, insa de la ANAF mi-a venit urmatorul raspuns: "Nu exista informatii pentru Nota obligatiilor de plata pentru CNP YYYYYYYYYYYYY". Am vorbit cu ei, dar decizia de impunere nu nu mi-a fost trimisa, intrucat nu e inca facuta. Momentan nici macar nu exista cont unde sa-mi pot plati impozitul (conturile se schimba de la un an la altul).

Balto

Exporturile României au urcat în februarie cu 7,6%, iar importurile au avansat cu 10,7%. Deficitul comercial a crescut cu 35,4%, la 882,5 milioane euro

Exporturile de mărfuri româneşti au avansat în februarie cu 7,6% faţă de luna februarie a anului trecut, până la 5,46 miliarde euro, ritm sub cel al importurilor, iar deficitul comercial a continuat să crească, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În luna februarie 2017, deficitul comercial a fost de 651,6 milioane euro. În ianuarie 2018, deficitul comercial a crescut cu 28,1% faţă de ianuarie 2017, la 775 milioane euro.
În primele două luni din 2018, exporturile au însumat 10,88 miliarde euro, iar importurile au însumat 12,54 miliarde euro. "Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în perioada 1.I‐28.II 2018 a fost de 1,657 miliarde euro, mai mare cu 398,1 milioane euro decât cel înregistrat în perioada 1.I‐28.II 2017", se arată în comunicat.
În primele două luni din 2018, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (48,7% la export şi 37,1% la import) şi alte produse manufacturate (32% la export şi respectiv 30,7% la import).

News.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

istvan78

Dancila, sinceritate involuntara:

"Nu putem vorbi decât de creșteri și nu de reduceri salariale și de la acest lucru trebuie să pornim discuția noastră"

"Nu putem vorbi despre scădere salarială, trebuie să ne raportăm doar la creșteri"



Ionut

Marele minus al României: Cu o populaţie la jumătate sau mai mică, Cehia, Ungaria şi Slovacia exportă mai mult decât România

Slovacia, cu 5,4 milioane de locuitori (aproape un sfert din România), a avut exporturi pe 2 luni de 12 mld. euro, faţă de 10 mld. euro România.

România a exportat în primele două luni din an bunuri în valoare totală de 10,8 mld. euro, în creştere cu 11,6% faţă de perioada similară a anului anterior, ceea ce o plasează pe locul 7 în clasamentul european în funcţie de creşterea exporturilor, arată datele Eurostat.

Cu toate acestea, datele privind valoarea exporturilor la două luni arată că, deşi România are o populaţie mai numeroasă, exportă mai puţin decât state cu o populaţie mai redusă. Astfel, Cehia, care are o populaţie de 10,5 milioane de persoane (la jumătate faţă de România), a exportat bunuri în valoare de peste 27 mld. euro în primele două luni, adică de 2,5 ori mai mult decât Ro­mânia. Ungaria, cu o populaţie de 9,8 milioane de persoane, a avut exporturi de 16,9 mld. euro la două luni (cu 56% mai mari decât România), iar Slovacia, cu 5,4 milioane de locuitori (de aproape 4 ori mai puţini decât România), a exportat bunuri în valoare de 12,2 mld. euro (Ă13% faţă de România) la două luni.

Exporturile de bunuri ale României au crescut semnificativ în ultimii ani pe fondul dezvoltării industriei automotive (fabricarea autovehiculelor şi a componentelor auto). În plus, la începutul acestui an, cei doi mari producători auto din ţară - Automobile Dacia (Mioveni, jud. Argeş) şi Ford (Craiova) şi-au majorat exporturile.

Anul trecut, România a exportat bunuri în valoare totală de 62,6 mld. euro (în creştere cu 9,1%.

ZF

adiarc

Nu va agitati cu deschiderea....Banii s-au terminat ( la nivelul bugetului general) si solutiile (dezastruoase pentru tarisoara noastra),sunt:
- decimarea investitiilor ( in curs pe toate proiectele,fara exceptie
- desfiintarea pilonului 2( in curs de ambalare pe sistemul minte-ma frumos)
- taxe si impozite mai mari ( partial realizate prin haosul fiscal)

Fratilor,conform deficitului de pana acum ,pe primele 2 luni,NU mai sunt bani de pensii si salarii la bugetari pana la sf anului.....orice altceva va fii sacrificat pentru a platii aceasta mita electorala
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

GDPR

^
QuoteConform corespondenţei cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi a celei cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la elaborarea Legii bugetului de stat nr. 2/2018, au fost incluse venituri bugetare în valoare de 2,3 miliarde lei din încheierea licitaţiei privind benzile de frecvenţă 5G şi vânzarea de apă grea din rezerva statului', au declarat reprezentanţii MFP, potrivit Agerpres.ro.

Ei susţin că la momentul elaborării primei rectificări bugetare vor fi analizate trendul şi nivelul veniturilor şi cheltuielilor bugetare, precum şi progresele înregistrate pentru realizarea acestor două măsuri.
'În urma analizelor se va stabili oportunitatea menţinerii estimărilor privind aceste măsuri sau dacă vor fi identificate alte măsuri fiscal-bugetare astfel încât deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB. Reiterăm faptul că Ministerul Finanţelor Publice îşi menţine angajamentul de încadrare a deficitului bugetar în ţinta asumată de 3%', menţionează sursa citată.

digi24.ro

Ghici ciuperca care sunt acele "alte masuri".

perfidus

Acum v-ati prins de ce la ANCOM este acum presedinte dl. Sorin Grindeanu, dupa ce s-a impacat cu cine trebuie.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

Harry

Biroul local Kellogg's de la Bucuresti va fi extins dupa ce compania va reloca aici cele mai importante divizii din Londra: HR, Finante si Supply Chain.

Ionut

Misto. Ai si link cu detalii sau deocamdata e "pe surse"? Numar aproximativ de angajati? Incerc sa-mi dau seama de marimea relocarii.

Harry

Acum a aparut si in presa, in prima faza e vb de 50 de persoane pe supply & chain, pe hr si finante nu am gasit nr, va coordona 20 de tari europene

Ionut

Eurostat: România a înregistrat în aprilie cea mai mare inflaţie anuală din UE

România a înregistrat în aprilie cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană, de 4,3%, după 4% în martie, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică Eurostat, care arată că la nivelul UE inflaţia a încetinit cu 0,1 puncte procentuale, la 1,4%. Eurostat calculează rata anuală a inflaţiei ca variaţie a indicelui armonizat al preţurilor de consum într-o lună, comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, în timp ce rata lunară compară indicii din ultimele două luni.

Potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a continuat să crească în România, în luna aprilie. Astfel, rata anuală a inflaţiei a urcat în luna aprilie la 5,2%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%, în condiţiile în care fructele proaspete s-a scumpit cu 13,9% faţă de decembrie 2017.

News.ro

adiarc

Quote from: adiarc on April 17, 2018, 02:32:03 PM
Nu va agitati cu deschiderea....Banii s-au terminat ( la nivelul bugetului general) si solutiile (dezastruoase pentru tarisoara noastra),sunt:
- decimarea investitiilor ( in curs pe toate proiectele,fara exceptie
- desfiintarea pilonului 2( in curs de ambalare pe sistemul minte-ma frumos)
- taxe si impozite mai mari ( partial realizate prin haosul fiscal)

Fratilor,conform deficitului de pana acum ,pe primele 2 luni,NU mai sunt bani de pensii si salarii la bugetari pana la sf anului.....orice altceva va fii sacrificat pentru a platii aceasta mita electorala
http://www.zf.ro/eveniment/petrecerea-dragnea-credit-s-spart-iar-acum-vine-nota-plata-economia-pregateste-aterizare-brusca-dura-exista-kerosen-guvernarea-psd-treaca-masuri-dure-redresare-asta-vor-arunce-romania-aer-totul-17223223
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Ionut

Rata anuală a inflaţiei a urcat în mai la 5,41%, cel mai mare nivel din februarie 2013

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna mai la 5,41%, cel mai înalt nivel din februarie 2013, când a fost 5,65%, în condiţiile în care cartofii s-au scumpit cu 18,56% faţă de decembrie 2017, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). News.ro




Exporturile României au urcat în primele patru luni cu 9,7%, iar importurile au avansat cu 10%. Deficitul comercial a crescut cu 11,3%, la 3,73 miliarde euro

Exporturile de mărfuri româneşti au avansat în primele patru luni cu 9,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 22,22 miliarde euro, ritm sub cel al importurilor, iar deficitul comercial a continuat să crească, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). News.ro