Constructori, proiectanti si consultanti din Romania si din lume

Started by Ionut, February 19, 2015, 10:36:55 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

M_Z

Cedare pe un rambleu înalt.
Alții nu au atitudinea noastră de bine că s-a făcut.

GIV

oare umb o sa (poata sa ) suporte eliminarea facilitatilor din constructii?  :troll:

dr4qul4

stai linistit ca se vor reactualiza preturile. In ofertele financiare sunt detaliate inclusiv costurile cu forta de munca. Orice crestere a taxelor pe salarii va fi platita de CNAIR. Acum sa vedem daca de buna voie sau se ajunge la claim...si UMB mai castiga si niste penalitati.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

M_Z

@dr4qul4 nu merge asa. Scutirea de taxe era la contribuția angajatului nu la partea angajatorului. Așa că nu e temei.
Statul nu ia de la firmă astfel încât să poți face un claim pe modificări legislative. Ia de la angajat care nu e parte în contract. E problema ta daca i-ai mai dat niste bani in plus.

dr4qul4

posibil sa ai dreptate. Ar fi la stat daca ar fi angajati pe salariul minim si ar fi obligati sa creasca salariul brut...
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

oc7avian

Quote from: oc7avian on February 12, 2025, 10:31:16 AM
Quote from: danutzu_1069 on February 11, 2025, 12:09:59 PMTrebuie sa înțelegi ca la aktori, doar managementul este din firma, restul, muncitori, utilaje, etc, subcontractate, subînchiriate.. Ei ca firma au doar laptopuri si containere birou ptr. șantier. Atât.
Se bazează pe ceea ce găsesc disponibil in piața de la noi ca oameni si utilaje.

Afirmația este falsă. Da, și subcontractează, dar au și muncitori & utilaje proprii. Iar numărul mediu anual de angajați se poate verifica (~500 în 2023; pentru comparație, Porr avea ~1500)

@danutzu_1069 Răspund pe topicul potrivit că tot bagi bățul prin gard fără să verifici informațiile, pentru că disprețul (justificat) față de Aktor orbește.

Ai răspuns ulterior că Aktor are și feroviar. N-am căutat un exemplu care să îmi dea dreptate cu cifre apropiate, ci am mers direct pe Porr special. În 2023 aveau și feroviar. Nu stau să caut alte proiecte. Dar ne plăcea/place cum lucrează.

Dar e clar că ambele firme nu sunt doar cu laptopurile aici. Și subcontractează, un lucru absolut normal. Asta e afirmația contrazisă. În rest, mobilizarea o vedem cu toții.

Particular, pe lângă TBM-uri Aktorii au pe BraSig și alte utilaje, fabrici. Inițial au vrut să facă propria fabrică de bolțari (cu teren cumpărat deja), dar au fost probleme de autorizări. Deci nu e o firmă doar cu laptopuri. Iar ce prezint e un fapt, nu o apărare a lor. Ba poate că asta ar trebui să fie și mai dezamăgitor privind mobilizarea din șantiere.

Konter

Oferta cu prețul "neobișnuit de scăzut" a constructorilor turci pentru Spitalul Regional de Urgență Iași i-a scos din competiție pe constructorii români.
Oricum pentru români este dificil să concureze cu constructorii străini, iar pentru a putea oferta în licitația pentru SRU Iași s-au unit primele cinci cele mai mari firme românești de construcții.
De altfel, constructorii români sunt prea puțin implicați în marile proiecte de investiții în infrastructură, pe care statul român le finanțează cu miliarde de euro, din fonduri europene, din împrumuturi și de la bugetul de stat.
Iar statul nu își sprijină aproape deloc nici constructorii, nici industria națională de producție a materialelor de construcții.
Spre deosebire, firmele din Turcia beneficiază din plin de ajutorul statului turc.
Subvențiile acordate de statul turc sunt considerate secret de stat
Guvernul turc a clasificat, la finele anului trecut, datele privind subvențiile de stat acordate companiilor turcești, dup cum arată un document obținut de Nordic Monitor.
Măsura a fost justificată de Mehmet Fatih Kacır, ministrul turc al tehnologiei și industriei, prin faptul că țările care importă produse turcești ar putea accesa aceste date și ar putea implementa măsuri compensatorii pentru a submina exporturile Turciei.
Modificarea stipulează că deciziile de sprijinire a unor proiecte specifice nu vor mai fi făcute publice, clasificând ca fiind confidențiale Certificatele de Stimulare a Investițiilor (YTB în turcă) emise de Ministerul Industriei și Tehnologiei.
Certificatele de Stimulare a Investițiilor au fost utilizate pe scară largă în Turcia pentru a oferi o gamă variată de beneficii financiare, fiscale și operaționale menite să încurajeze investițiile și să stimuleze creșterea economică.
Aceste stimulente sunt personalizate în funcție de tipul, dimensiunea și locația investiției, oferind avantaje semnificative companiilor.
Printre beneficii se numără scutiri de taxe vamale și TVA pentru echipamente, reduceri la impozitul pe profit și pe venit, împrumuturi cu dobândă redusă, subvenții pentru contribuțiile sociale și de asigurări ale angajaților, alocarea de terenuri și altele.
Certificatele turce de Stimulare a Investițiilor nu doar că reduc povara financiară a înființării sau extinderii unei afaceri, ci și îmbunătățesc profitabilitatea acesteia pe termen lung. Prin valorificarea diverselor stimulente disponibile, investitorii își pot reduce costurile, deveni mai competitivi pe piețele de export și beneficia de sprijin guvernamental pentru creștere
YTB-urile sporesc, fără îndoială, competitivitatea produselor turcești pe piețele internaționale, reducând costurile de producție și făcând bunurile turcești mai accesibile pentru export. Acest lucru ajută Turcia să-și extindă cota de piață în străinătate.
De altfel, exporturile realizate anul trecut de industria turcă a materialelor de construcții au fost de 29,03 miliarde de dolari, iar cantitativ de 45,88 milioane tone.
În aceste condiții și în lipsa oricărui ajutor din partea statului român, este aproape imposibil ca firmele de construcții și producătorii români de materiale de construcții să concureze cu firmele turcești.
Ca urmare, multe dintre investițiile din țara noastră, finanțate cu bani grei de la Uniunea Europeană, din împrumuturi și de la bugetul de stat, sunt realizate de către constructori din Turcia, cu materiale de construcție din Turcia. În mare parte și muncitorii sunt tot din Turcia.
Turcii au în prezent în România contracte pentru mari lucrări de construcții, de aproape 7 miliarde de euro. De asemenea, concurează cu constructorii români pentru contractul de peste 1,2 miliarde de euro pentru linia de metrou Lotul 1 Gara de Nord – Eroii Revoluției.
 Sursa

oneLess

 ???  :-[  :o  O:-)

Direct de la AKTOR S.A. Romania

Peste 2.000 de copii din România au fost ajutați să citească!


GIV

ce parere aveti de preluarea otelului rosu de umb si cum credeti ca o sa evolueze in viitor locatia? ce se preteaza acolo si cum vor dezvolta?


26ld

^Am impresia ca respectivul cont e cont de propaganda online. Nici nu s-a pornit productia si deja e portretizat Umbrarescu drept salvatorul industriei pentru ca a adus doua basculante si 2 excavatoare sa faca ceva curatenie. Penibil pentru oricine cu mai mult de doi neuroni, salvator pentru restul. Bine, nimic nou sub soare cand vine vorba de firma sfanta.

GIV

@26ld nu exclud asta desi omul are clipuri cu resita si  mai multe proiecte. probabil incearca sa creasca folosindu-se de numele umb.. pana la urma conteaza mai mult daca cei care au cumparat otelu rosu vor crea acolo locuri de munca pentru comunitate.. desi  mi e greu sa cred ca s-ar folosi de terenul de acolo pentru imobiliare..

bogdan.dragos

Acest om filmeaza de mult timp obiective din Resita, nu inteleg unde preamareste UMB. Pana la urma este cea mai mare investitie din zona aceasta parasita si consider ca, comentariul tau este putin rautacios fara motiv.

26ld

Sa faca milioane de locuri de munca, din partea mea. Sa mute soarele si luna, sa descopere tunelurile dacice, orice doreste, nu ma deranjeaza.

In contextul in care in alte filmari din zona cu lucrari realizate de Porr sau Strabag, care bat la cur la nivel mondial firma autohtona, nu se preslaveste in titlu firma respectiva, dar in cele cu firma preaiubita unde nici macar nu s-a inceput sa se produca ceva si se vand promisiuni pe paine (desi e intr-adevar o posibilitate reala sa faca centru de productie pentru contractele de infrastructura), cum poate cineva sa nu vada clar preferintele?

Cititi doar titlurile aici de aici:





Se prezinta, din diverse motive, poate chiar pentru clickbait, presupuneri si opinii ale autorului drept fapte cand vine vorba de firma autohtona. Nu ma deranjeaza ca cineva iubeste o firma privata (mi se pare ceva gen cultul georgist asta), insa cand iti asumi sa iti exprimi opiniile de genul in mod public prin diverse platforme, in mod voit sau nu incepi sa influentezi opinia altora despre subiectul in cauza. Vedem cati sustinatori are armata de razboinici autohtoni care ataca orice vorba spusa impotriva firmei supreme, ceea ce arata nivelul utilizatorului roman de internet.

Are filmari interesante, sa continue ceea ce face, bine sau rau. In contextul in care online-ul devine moua metoda de manipulare dovedita functionala in cazul populatiei tarii, nu credeti ca ar trebui sa fie lumea ceva mai critica cu continutul pe care il consuma si sa isi puna mai multe intrebari? Pentru ca daca luam orice propozitie scrisa de x sau y drept adevar absolut, ajungem la est de Ucraina, unde e totul lapte si miere, ca asa zice un video sau mai multe pe tiktok, youtube, etc.
 

tom_sawyer

20.03.2025
Cornel Bunghiuz, Director UMB: ,,Este vorba de aproape 8000 de angajati care sunt la lucru pe toate contractele pe care le avem in constructie astazi. Difera de la santier la santier, in functie de conditiile meteo. In unele zone a fost foarte frig, i-am mai multat dintr-un loc in altul. Probabil ca dupa Pasti fiecare va fi aranjat pe directia lui, conditiile meteo sa ne permita cam in toata tara desfasurarea executiei lucrarilor in bune conditii".
telem.ro


Conform postărilor pe facebook ale lui Pistol/Grindeanu/Scrioșteanu din ultmele 2 luni avem așa:

A3 Zimbor-Poarta Sălajului: 350 muncitori; 126 utilaje
DEx Brăila-Galați: 150 muncitori; 210 utilaje
A1 Margina-Holdea: 600 muncitori; 300 utilaje
DEx Craiova-Pitești: 380 muncitori; 174 utilaje
A0 Nord lot 4: 350 muncitori; 150 utilaje
Focșani-Bacău lot 1: 350 muncitori; 160 utilaje
Focșani-Bacău lot 2: 280 muncitori; 200 utilaje
Bacău-Pașcani loturile 2 și 3: 480 muncitori; 265 utilaje

M_Z

pai si astia 350, 150, 600 etc. nu cumva sunt cam aceeasi plimbati de colo colo  :lolz: