News:

Video dronă 12.04 A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta.

Main Menu

Quick Wins

Started by cristi5, January 20, 2023, 10:31:14 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ioandorin

Konter
Pe lângă ce spune AndreiB ,nu mai au nici personal cu cine să facă,deși au utilaje! Chiar dacă s-ar face angajări,nu mai e cine să meargă să doarmă în vagoane de dormit ,transformate în dormitoare și mizere,  o săptămână întreagă,fără apă curentă,printre șoareci și pe un salariu de mizerie! Cei care erau s-au cam pensionat sau nu au mai apucat nici pensia!
Am lucrat cu personalul secțiilor de mecanizare când încă era personal la ei și cam știu ce condiții aveau!

Konter

@ioandorin daca gasesc privatii sa lucreze inclusiv prin strainatate, gaseste si CFR. Numai sa vrea. Craciun fericit tuturor!

Light

Se pare că bătaia de joc continuă pe linia Sibiu - Copșa Mică...

PNRR, varianta de Sibiu dirijată de la Brașov: au redeschis calea ferată cu vechile șine. ,,Mai închidem o dată, prin februarie"

Fără ca nimeni – de la beneficiar, la constructor – să lase de înțeles, reabilitarea unei porțiuni din calea ferată care leagă Sibiul de Copșa Mică a dus la redeschiderea circulației tot cu vechile șine de cale ferată. Exfoliate, teșite, uzate și cu îmbinări nesudate, plesnite la colțuri. Contactat de Turnul Sfatului, constructorul spune că urmează să închidă din nou circulația când ar urma să vină noile șine.
Traficul feroviar între Sibiu și Copșa Mică a fost închis de la 1 iulie 2024 pentru reabilitarea a 1,84 de km de cale ferată aflată în zona Ocna Sibiului (între zona podului peste Visa și bălțile piscicole de la Mândra). CFR a lăsat, inițial, să se înțeleagă faptul că traficul va fi redeschis la 1 august: în realitate acest lucru s-a întâmplat pe 10 decembrie 2024.

Doar că, la nicio lună de la redeschiderea circulației, în urma unei sesizări făcute de un cititor, Turnul Sfatului a descoperit că pe tronsonul care a fost anunțat drept reabilitat au fost amplasate, în majoritate, vechile linii ferate. Unele într-o stare de degradare evidentă, fiind exfoliate, plesnite la îmbinările nesudate, care au distanțe și de aproape doi centimetri între șine. Intervenția punctuală între Sibiu și Copșa Mică a vizat o porțiune de 1,84 km împărțită în două sectoare, pentru a cărei reabilitare a fost semnat un contract în 19 mai 2023 cu Vest Construct SRL, din județul Brașov. Valoarea contractului, la momentul semnării, a fost de 7,8 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Cum ziua de luni este zi liberă pentru bugetari, iar nimeni de la CFR nu răspunde pentru a da relații, am contactat constructorul referitor la situația linie de cale ferată dintre Sibiu și Copșa Mică. ,,Deci noi trebuia să aducem linii de cale ferată de 108 metri. Aceste linii sunt foarte lungi și nu aveam cum să le transportăm. De aceea am amplasat vechile linii, pentru a le putea aduce pe cele noi, pe care să le amplasăm pe traseu transportându-le pe actuala cale ferată. Altfel nu se poate, altfel nu aveam cum să le aducem în șantier", declară Ion Fanea, din partea Vest Construct SRL, pentru cititorii Turnul Sfatului.
Întrebat când estimează această nouă etapă și cât durează, Ion Fanea răspunde lejer. ,,Acum, în februarie ar trebui să vină aceste linii de cale ferată. Da, pentru amplasarea lor va trebui închisă total circulația. Dar foarte puțin: într-o săptămână se montează noile linii", dă asigurări Ion Fanea. Întrebat de cele câteva șine de cale ferată amplasate pe noul traseu și de cele două șine lăsate la marginea terasamentului, Ion Fanea spun că nu au relevanță. ,,Liniile acelea au fost descoperite în terasament, cine știe cum au ajuns acolo, sunt vechi, nu sunt noi".






Sursă: Turnul Sfatului

Xenos

Ce mizerie totală! În toate aceste luni trebuia RK pe toată linia. O mizerie.

cristi5

Am primit o explicatie de la CFR, ca chiar sunt ciudate sinele astea, desi e doar 1,8km

- constructorul e in faliment si nu-i da nimeni sina sau alt material decat cu banii jos
- instanta a hotarat ca contractele in executie ale firmei falimentare trebuie duse pana la capat. Deci CFR nu poate rezilia

Sper sa primeasca sina si sa apuce sa o monteze si sudeze inainte sa moara firma de tot...

ri3

Hello! Am revenit, dupa o absenta de cateva luni, cu stadiul lucrarilor QW. Fisierele initiale au fost pierdute si mi-a luat ceva sa adun motivatie pentru a relua. Formatul este mult simplificat.





Powered by API/PUM imgur uploader

MarianD

Update QW zona Cluj:
A. Apahida - Beclean
1. La inceputul anului s-a demontat intervalul Iclod - Gherla fir 2, se lucreaza destul de bine, deja s-au demontat peste 80% din firul vechi, se lucreaza inclusiv seara tarziu dar si duminica, deja am observat primii 300-400 de metri de sina si traversa noua montata pe teren. Dupa ce s-a demontat calea veche, se compacteaza, apoi cu buldozerul se aseaza traversele noi, urmand sina. Cred ca se vrea  burare mecanizata cu tren de lucru. In anumite situatii, de ex la pod metalic peste Somes, langa Gherla cap Y, se sapa adanc, se aseaza si folie.
2. Intervalul Bontida - Iclod este inchis pe firul 2 de 100, din cauza lucrarilor la aparatele de cale aferente F2 din Iclod cap X, care se pregatesc de montare.
3. Am auzit o informatie care m-a infuriat. Podul de la Coldau, reabilitat, deschis circulatiei cu 50 cu o sg locomotiva, 15 km/h cu doua locomotive s-ar putea deschide la VS 100, doar ca se asteapta ceva receptie de la Bucuresti. E asa de ani de zile. WTF?
Cu un pic de noroc, de la Apahida la Dej, la sfarsitul anului, s-ar putea circula cu 100, cred ca nu s-au mai atins timpii astia de zeci de ani, presupunand ca si Iclod-Gherla-Dej Calatori F1 se termina. Vedem.

B. Apahida - Teius
1. La Razboieni, in cap X s-au asezat deja aparatele de cale aferente firului 1 (de la Unirea Hm), mai trebuie ceva buraje. In linia curenta, am vazut ceva echipe de sudura acum 3 zile. Se pregateste deschiderea, apoi se va inchide firul 2 care e praf. Deci tot cu 50 se va circula, doar ca pe fir nou.
2. Unirea - Aiud, firul 1, s-a deschis zilele trecute. Oau. Deocamdata pe cale libera, BLA in functie. Tot cu 50km/h.
3. La Teius fir 2, cap Y se monteaza schimbatoarele de cale, si asa cum am spus in postarea precedenta, se lucreaza binisor la Teius - Aiud, eventual la terminare, pe ambele fire, se va circula cu VS, cred ca de 100. Viteza neatinsa de ani buni.
4. In gara Aiud se lucreaza binisor pe liniile 1-3, sapaturi adanci, macaze pregatite. Se instaleaza si sistem de colectare a apelor, totusi cineva a prins si niste lucrari mai avansate.

Is cu ochii pe ei, sper sa progreseze anul asta binisor, avem nevoie de niste viteze comerciale decente!



ronaldo99

@MarianD multumim mult pentru info. Chiar i-am vazut pe zona Gherla-Iclod cu ceva echipa dar nu stiam statusul.
Chiar ar fi foarte interesant/imperativ necesar sa vedem unde este acel impas la avizul cresterii vitezei de la Coldau. Parca vad ca a uitat o secretara foaia intr-un sertar O:-)  Se lauda demult politicul cu lucrarea de modernizare si acum stam la viteza maxima de 15km/ora? De noaptea mintii...

ri3

Stadiu & Progres Decembrie - Ianuarie




Powered by API/PUM imgur uploader

cristi5

La intalnirea cu CFR am aflat si ce continue celebrul pachet 4 de Quick Wins

Am nota asa (sa ma corecteze colegii daca am uitat ceva)
- Livezeni-Filiasi
- Tecuci-Iasi
- Propunere Faurei-Buzau (firul care nu s-a facut inca)

Toate aceste tronsoane erau propuse pt "RK inclusiv fundatie" ca pe Teius-Razboieni


Xenos

Foarte slab! De ce nu Filiasi - Simeria tot?
De ce nimic pe Sibiu - Brasov? Gara de Nord (care e praf de 40 de ani, ma refer la linii si macaze)? Nimic pe M 400? Dezastru.

cristi5

#206
@Xenos ai mai sus sinteza lui @ri3 (multumim mult!). Nu e "Filiasi-Simeria tot" pt ca Livezeni-Simeria are deja QW in desfasurare  :)

Sibiu-Brasov nu e linie de marfa. Prima prioritate a CFR (si cea mai importanta sursa de venit, si prima misiune pt economia nationala) e marfa. Fireste ca nu e bine, dar asta e realitatea.

Gara de Nord are doua SFuri mari de modernizare (complexul feroviar= 600 km de cale desfasurata! si gara), unul din ele sigur cuprinde linii si aparate de cale noi.

Eu zic ca e importanta alta observatie: devreme ce tronsoanele QW sunt rezultatul unei analize multi-criteriale, rezulta ca:

- in afara de QW din sinteza de mai sus ...

- cel mai probabil tot restul retelei feroviare principale are nevoie de RK cu tot cu fundatie

(cum e Razboieni Teius)

Nu merge numai RKul ala ieftin la suprafata, e degeaba. La Razoieni-Teius ni s-a spus clar ca in anii 70 au fost niste inundatii care au afectat fundatia

Deci practic se va face (cand/daca se va mai face QW) o modernizare doar la cale, pe traseu existent. Operatiile (si evident costurile) sunt aceleasi, atata ca nu trebuie proiect si AC, deci se castiga 1-2 ani.

Intrebarea e daca se va mai face QW. Vor fi reinnoiri pe 500 (in loc de modernizare cu electrificare si semnalizare). Dar pachetul 4 QW nu are la ora asta finantare.

Si altceva ce am mai aflat: sunt regionale bune si regionale mai slabe. QW la Cluj de ex ziceau ca e cu probleme. Cred ca e vorba de Razboieni-Calarasi Turda (sau oricum stiu ca exista niste QW in zona Campia Turzii-Apahida @ri3, alea sigur is la regionala Cluj)

MarianD

#207
Update QW zona Cluj:
A. Apahida - Dej
1. a.s-a inceput demontarea firului 1 intre Bontida si Iclod. Au scos deja 2/3 din calea veche, sincer, lucreaza precum campionii. Se misca chiar bine, nu as fi crezut sa spun asta. Aseara lucrau si la ora 20. Intre Iclod si Bontida se circula deci doar pe fir 2, cu restrictie de viteza de 50km/h pentru protectie muncitori.
b. incrucisarile de trenuri se fac doar in Iclod la linia 3 aferenta firului 2, cu restrictie de 10km/h in cap X si linia 4 cu RV 10 pe toata linia, de unde se incarca si piatra sparta. In statia Iclod cap X au instalat si macazele noi, insa trecerea de pe directa 3 (aferenta firului 2) catre firul 1 spre Gherla se face cu 10 km/h.

2. Firul 2 intre Iclod si Gherla este la nivel de burare mecanizata cu tren de lucru, calea noua este instalata pe TOATA distanta, mai lipsesc ceva lucrari la niste podete mici. Vegetatia s-a indepartat de pe rambleul caii ferate, chiar arata a cale ferata...s-au miscat rapid. Piatra sparta se incarca si din dreptul haltei Livada cu Wole.

3. Firul 2 intre Dej si Gherla nu s-a inceput inca, va urma curand. E praf! Tangaj, ruliu, tot ce vrei. Firul 2, cel nou, se merge ca racheta  :lol: cu 100km/h. Diferenta de la cer de pamant, nici nu simti ca rulezi.

B. Apahida - Teius

1. Intre Boju si Tunel firul 2 recent reabilitat a aparut un RV de 30km/h, lung de 50m, ceva teren s-a lasat?
2. In statia Boju cap X se inlocuia primul TDJ si macazul aferent liniei 1 abatute (care apropo e de 10km/h). Era o echipa de vreo 30 de insi care se ocupa de acest montaj. Ca urmare, intre Boju si Valea Florilor se circula doar pe firul 2 de 60km/h.
3. Lucrarile intre Valea Florilor - Campia Turzii fir 2 nu au inceput inca.
4. In Statia Razboieni cap Y, pe firul 1 spre halta Grindeni l-am vazut (de mai multe ori vara asta de fapt) pe directorul Pintea, direct in santier. Apreciez aceasta abordare "hands-on". Se inspecta lucrarea, cu sapatura adanca si refacerea fundatiei, a firului 1, pana spre halta Grindeni, deci aprox 400m de lucrare. Nu stiu daca si restul firului 1, care era de 85km/h se va reface. Poate e o problema locala desi in tabel scrie 4,8km, insa nu am vazut depozitate materiale pentru a se face toata lucrarea.
5. In intervalul Razboieni - Unirea Hm, se pare ca vor sa dea drumul firului 1. In statia Razboieni, macazele din cap X (si simple si ceva TDJ, vreo 4 la numar cred) de care tot povesteam, s-au montat cam acum 1 luna, am vazut si burarile mecanizate aferente. Nu stiu exact ce mai asteapta, firul 2 e pulbere.
6. In intervalul Unirea Hm - Aiud, firul 2 s-a demontat pe o distanta de peste 3km, am vazut si un depozit mare de agregate la Decea. Se intervine si la fundatie.
7. In statia Aiud, lucrari grele la liniile 1 si 2, sapaturi adanci in fundatie.
8. In intervalul Aiud - Teius, se lucreaza la firul 2, firul 1 se circula bine.. cu 50 km/h protectie muncitori.

In principiu, se merge cu 60 de la Apahida la Valea Florilor, apoi cu 50 de la Valea Florilor la Campia Turzii, apoi cu 70 de la Campia la Calarasi Turda si cuu 50 de la Calarasi Turda la Teius! Nu stiu de ce nu ridica la VS Campia Turzii - Calarasi Turda (deci F1 si F2 acum de 70) si de ce nu lasa trenurile sa mearga cu VS noaptea cand nu sunt muncitori(Aiud - Teius F1). De ex, intre Iclod si Bontida, RV de 50km/h se aplica conform BAR doar in intervalul 06-20, apoi se circula cu VS de 70km/h. Nu inteleg de ce nu se poate si pe Regionala Brasov da asa ceva.

Deja e problema cat casa cu circulatia din cauza QW, o cam cred pe doamna de la OPFER ca face cu capu! De circulatia marfarelor ce sa mai vorbim? Abia se incruciseaza calatoarele, care si asa acumuleaza 20-40 de minute spre Dej si spre Teius! Dezastru!

(vezi si postarile mele anterioare)


cristi5

Vesti de la Regionala Bv

Firul1 Unirea - Războieni a fost deschis aseară.

Se va închide de luni celalalt fir.

ri3

Stadiu & Progres Ianuarie - Februarie




Powered by API/PUM imgur uploader