Autostrada A2 București-Constanța

Started by Ionut, September 13, 2011, 03:53:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

isotech_ro

Quote from: Cristi232 on May 03, 2012, 03:07:05 PM

1. este de la cam serv, omul tau? parca ei au subcontractat in dreptul lacurilor piscicolei.
2. care-i situatia la viaducte, mai au pile de facut astazi?

1. Nu. Tancrad
2. Viaducte sunt 5 ( pilele sunt executate, urmind tablierele metalice) , restul fiind amenajari ale terenului ( ramblee / deblee ) cu stabilizarea solului (fiind vorba de loess) si eliminarea apelor puviale
De la Amenajarea piscicola Faclia pina la Remus Opreanu (DJ222) au inceput deja cu balastul stabilizat pe ambele sensuri

Cristi232

@isotech
Am inteles, mersi.
Daca pe tronsonul lui Tancrad sunt gata pilele viaductelor si de la pasajul DJ222 pana la piscicola (aprox 9 km) mai trebuie puse straturile asfaltice, aici pot fi gata in 2 luni!!!
Niste poze de la montajul tabilerelor (grinzilor) metalice art fi MAGNIFICE! Il poti ruga pe omul tau sa le furnizeze, te rugam?
:)

isotech_ro

@Cristi232

stai putin sa ne lamurim:  :)
Consortiul Astaldi - Max Bogl, in calitate de antreprenor generel au subcontractat, in general, lucrarile cu valoare adaugata mica (taluzari, sapaturi ramblee - deblee, stabilizari de sol, stabilizari de maluri, podete si scurgeri ale apelor pluviale, ect) catre Tancrad, Camserv, etc, pentru portiunile care nu ridica probleme deosebite, si ma refer la zona de la la amenajarea piscicola pina la Remus Opreanu (DJ222). Din cite am inteles cei de la Tancrad si-au cam terminat treaba, iar cei de la Camserv sunt pe cale sa si-o termine. Partea de balast stabilizat, asfaltare fiind treaba antreprenorului.

Zona dificila a proiectului, si ma refer in special viaductele si lucrarile de arta, din zona Cernavoda si pina la amenajarea piscicola - cca. 6km, este executata preponderent de cei de Astaldi - Max Bogl, aici subcontractantii executind lucrari excavatii si de transport.

Cristi232

:)
Da, era clar. Si pe zona dintre cele 5 viaducte, pe unde lucreaza T. nu poate face poze viaductelor?
T. nu pune tot, pana la asfalt (inclusiv balastul compactabil)?

isotech_ro

Quote from: Cristi232 on May 04, 2012, 10:30:17 AM
T. nu pune tot, pana la asfalt (inclusiv balastul compactabil)?

Nu.
Relativ la foto am sa-l rog, dar cred ca ...  >:(

tonică

hai ca fac pe detectivul..:))
o prima trecere este cea imediat de dupa nodul cernavoda. Aici exista fotografii..

Apoi urmeaza un prim debleu care apare si-n prima imagine si imediat inca doua treceri:

trecerea a doua numarata de la nod, cea cu verdeata:

aici si din alte unghi:

si o a treia trecere :

Apoi inca un debleu si inca o rapa care probabil are si ea o plia facuta:

Pe siteul mt sunt cateva fotografii care dezvaluie doua viaducte:
Din pacate n-a mers cu "copy location" sa iau imagini de pe siteul mt. Insa un prim viaduct, unde se vede cf-ul ridicat pe debleu este, dupa impresia mea, chiar la prima trecere dupa nodul cernavoda, ilustrata si mai sus dar intr-un alt stadiu de finisare. Asta raportat la cf si ceea ce se vede pe google earth. ( prima poza de pe galeria foto a siteului mt )
Si un al doilea viaduct care-i la nivel cu cf si cred ca-i undeva aproape de ecluza unde cf o ia inspre stanga pentru a trece peste canal. ( penultima poza din galeria foto a siteului mt )

Dupa acest viaduct mai sunt sigur, cel putin dupa cum arata traseul pe google earth, inca vreo 4,5 treceri peste rape si un viaduct maricel de vreo 700,800 de metri inainte de amenajarea piscicola Saligny. Asta daca nu cumva s-a schimbat proiectul si se ocoleste aceea vale. Stiam de o schimbare de proiect ceruta de colas, de unde a si aparut parca si motivul 'despartirii'...

valexandru

@isotech_ro
Deci sa inteleg ca pe sectorul in care lucreaza T. Astaldi-Max Bogl pune asfaltul.
Dar, Camserv pe ce portiune lucreaza?
"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

isotech_ro

nu am informatii din interiorul Astaldi - Max Bogl, dar am inteles ca pe tronsonul Constanta - Mutfatlar ei au pus asfaltul

Cristi232

Se pare ca C. se ocupa de decuparea dealurilor si pregatirea pt asfalt.
Si au zona intesata de cele mai multe viaducte: intre Nodul Cernavoda si lacurile piscicole.

Eu le-am scris si rugat sa ne ajute cu poze si lor, si lui T. Nu mi-au raspuns, desi le-am scris si nr de tel, numele, etc.
Scrieti-le si voi... cine stie, poate gasim un inginer care sa dea dovada de atentie, daca vede mai multe email-uri:

tancrad@yahoo.com
office@camserv.ro

Le: Am mai gasit poze noi, una chiar cu tronsonul lui C.!
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=3.msg4100#msg4100

Oare cat va mai dura pana lenesii de la Societatea Comerciala Servicii Energetice Dobrogea S.A, vor muta reteaua care tine in loc A2?

iuli

Va dura sa o mute exact cu cateva zile inainte...
Exemplu A1 - Arad-Timisoara cu 2 zile inainte de deschidere, abia atunci Transelectrica a inceput mutarea stalpului desi fundatia a fost facuta de catre constructor cu cel putin 6 luni inainte desi nu era in atributiunile constructorului:

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Cristi232

Aici pe A2 (cum se vede in cele 2 poze) e vb despre niste retele mici, de medie tensiune...
Daca nici pe astea nu reusesc sa le mute...e clar.

iuli

Eu doar am dat exemplu la cum am vazut ca lucreaza cei de la Transelectrica. Sper sa nu se repete exemplele.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Cristi232

:lol:
E generala situatia cu electrica!
Nici la metroul M5 nu si-au mutat cablaraia si Astaldi nu poate construi peretii mulati...
Toti ceilalti: radet, apa nova, romtelecom, cablistii si-au mutat retelele, numai electrica intarzie . Nesimtiti...

isotech_ro

pe forumul vecin, colegul Cadir  a postat un set de fotografii interesante cu pilele primului (sau celui de al doilelea) viaduct de la Cernavoda unde pilele sunt aproape gata. Totusi cred ca au redus ritmul de lucru

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=91114388&postcount=3942

Cristi232

Nu pare asa, cred ca tocmai a fost turnat betonul, in utima pila, din poze (este viaductul 4, cel aflat si-n pozele mt)
Pozele le-am pus de ieri si aici:

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=3.msg4100#msg4100