Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

Harry

#255
La Constanta:
Din cele 155 de paturi ale facilității medicale, Sectia de tratament pentru pacienți infectați cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziție 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave și modul de triaj și de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină.







========================================

Si cateva imagini din interior












gruiarew

@Ionuț, șeful direct știe. Sunt la al treilea job cu același șef de echipă. Asta cam spune tot.

Da, lucrez mai bine de acasă pentru că nu-i nimeni în jur să mă înnebunească de cap. Mă închid într-o cameră și nu mă bâzâie nimeni, deci dacă încep ceva, nu prind discuții din zbor prin birou în care mai tot timpul intervin aiurea sau cea mai enervantă chestie, nu vine nimeni să-și tragă un scaun lângă mine să mă behăie cu ceva super-mega-urgent care-i de fapt o porcărie uitată cu lunile. Lucru ce mă scoate din draci și apoi am nevoie de 5 minute "cooldown" în care butonez altceva până-mi adun gândurile. Apoi îti dai seama că toate consolele unde erai logat s-au închis că nah security feature, dau time-out.

Pe de altă parte în două săptămâni n-am ieșit din curte / grădină, că nah la țară cam ai de toate. Sincer în perioada asta nu-mi prea pasă cum e DN68A :) Stau și eu seara pe aici (drept e ceva mai mult) nu mai frec forumul toată ziua.

De s-ar apuca de tunelele de pe LD2 în perioada asta să vezi ce activitate o să fie pe forum :D
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

dr4qul4

@Ionut, cred ca ar trebui o pozitie a API cu privire la lipsa centurilor si mai ales a interzicerii constructiilor/acceselor (cu exceptia celor care deservesc tranzitul) pe centurile existente/nou-construite.

Cazul Tandarei este elocvent pentru aceasta situatie. Daca avea centura, intrarea in carantina acestei localitati nu bloca traficul pe 2 DN-uri.
Imaginati-va ce s-ar intampla daca Bals-ul ar intra in carantina. Sau Focsani-ul, unde teoretic avem centura, dar practic a fost incorporata in oras. Si nu ma refer la situatia actuala, imaginati-va ca apare o situatie in care se impune carantina doar local.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

cristi5

Da, si daca am avea centuri proportia pietonilor si ciclistilor intre victimele din trafic ar fi mult mai mica de 50%...

Nu vom putea construi autostrada pe langa fiecare localitate. E nevoie urgent de un program masiv si coerent de centuri rutiere si de legislatie care sa separe traficul local (pietonal, acces auto) de cel de tranzit.

dr4qul4

si e nevoie urgent de interzicerea construirii de locuinte cu unic acces prin centurile nou-construite.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

AlexxC

Si inca ceva destul de urgent: un program de construire trotuare pe marginea drumurilor nationale in interiorul localitatilor.
Aici https://www.google.ro/maps/@44.7792648,26.0998828,3a,38.3y,346.2h,84.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTrsYk7H_fUkzB8YBaeDQnw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
un caz concret pe DN1.
Noaptea nu mai zic:  pieton imbracat in negru fara lanterna si cu ceva alcool la bord + sofer orbit de masinile de pe contrasens + o ploaie marunta = reteta perfecta a unei tragedii

voicul

Patronatele din turism: Rata şomajului în hoteluri şi restaurante a ajuns la 60%. Riscă să urce până la 90%

Rata şomajului în hoteluri şi restaurante a ajuns la 60% şi riscă să urce până la 90% în perioada următoare, având în vedere condiţiile din prezent, estimează reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

https://www.digi24.ro/stiri/economie/patronatele-din-turism-rata-somajului-in-hoteluri-si-restaurante-a-ajuns-la-60-risca-sa-urce-pana-la-90-1287901

voicul

A apărut scanerul termic 100% românesc!
Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească.

Industria națională de apărare s-a reprofilat pentru a produce produse necesare prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19. Pro-Optica și IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea și fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei. Produsul denumit CONDOR SR-FS poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituții publice, etc.

"Salut implicarea industriei naționale de apărare în efortul necesar prevenirii și combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete românești, iar ROMARM va începe să producă, în curând măști. Acum, alte două companii din industria națională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, și alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR și-au unit eforturile pentru a produce în țara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată", a declarat Virgil Popescu,Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Produsul, 100% concepție româneacă, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, și lansat în fabricație la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, având certificat militar militar emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare.

https://www.money.ro/a-aparut-scanerul-termic-100-romanesc/

Harry

Astazi au ajuns la Sistemul Modular Mobil de Izolare și Tratament (SMMIT) de pe Stadionul Portul cele 32 de frigidere, 32 de televizoare, 178 de măsuțe și 150 de scaune solicitate municipalității de Comandamentul Flotei.


Primăria Municipiului Constanța s-a mobilizat pentru a face față tuturor provocărilor întâmpinate pe parcursul acestei perioade dificile și ajută la punerea în funcțiune a spitalului militar mobil.


Mulțumim, încă o dată, tuturor companiilor, de stat sau private, care au răspuns prompt apelului municipalității, au reacționat imediat și au oferit sprijin și asistență la montarea și dotarea spitalului.

Harry

Responsabilitatea începe cu fiecare dintre noi. Stăm departe unii de alții, dar nu putem sta deoparte, mai ales când simțim că presiunea asupra sistemului medical e în creștere. Susținem capacitatea României de a trata pacienți critici, acoperind costurile primei secții mobile de terapie intensivă din țară. Unitatea de terapie intensivă mobilă are 12 paturi și poate fi deplasată rapid oriunde în țară.



LIDL Romania

elphax

astea sunt niste chestii esentiale. de fapt tot sistemul medical ar trebui regandit si incluse instalatii temporare, usor de mutat, si formare de personal adiacent, voluntar, etc care sa poata ajuta in cazuri de urgenta

Harry

 Trei veterani ai teatrelor de operații, ofițeri cu o bogată experiență, au preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva, începând de azi.

Locotenent colonelul Vlase Constantin Marinel medic specialist boli infecțioase, director medical la Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Aristide Serfioti" Galați, cu două misiuni în teatrele de operații, în Afganistan, va asigura funcția de manager la Spitalul Județean Deva.

Alături de el, maiorul medic Țambrea Bogdan Ion, instructor superior – catedra de pregătire medico-militară din Secția de Pregătire medico-militară Târgu-Mureș, din cadrul Institutului Medico-Militar, cu experiență dobândită în misiuni în teatrele de operații din Balcani, va asigura funcția de director medical.

Locotenent colonelul Ciopei Ioan Cătălin, din structura de asigurare logistică a Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin" Sibiu, de asemenea cu experiență în teatrul de operații în Afganistan, va asigura coordonarea serviciului administrativ.

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

Anca_Emanuel

#267
Salutare.

Având în vedere situația creată de pandemia cu coronavirus vreau să discut ceva referitor la asta.
Am citit că s-au făcut studii referitor la asta iar unii chiar sunt în stadiu avansat pentru obținerea unui vaccin.
Până sunt gata astea, mediafax anunță că există un medicament fabricat încă din 1975 care ar ucide virusul: link
Pe wikipedia detaliile sunt destul de sumare: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ivermectin%C4%83
În România nu e încă aprobat, doar pe la un magazin veterinar să găsești ceva pentru că principala funcție a medicamentului e deparazitare.
După ce am citit https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23812357-marturia-unui-medic-militar-suceava-cred-seamana-ceva-putea-simti-dupa-esti-rapit-specie-extraterestra-zgudui-umanitatea-din-noi.htm
Mă întrebam: dacă tot sunt cazuri grave de ce nu se fac teste ? Ce ai avea de pierdut ?

voicul

#268
De ce nu ti se pare ca se fac teste?
Se fac. Chiar azi am inteles ca au scapat 6 oameni de la TI cu un ... ceva.
Problema e ca nu poti sa incerci pur si simplu lucruri pe oameni ca poate tine. Trebuie sa ai cat de cat informatii si documentatie ca e posibil sa  tina ceea ce propui.

Cauta despre scandalul de a se incerca vaccinele pe cei din Africa.
L.E - uite link https://www.digisport.ro/special/testarea-vaccinului-pentru-coronavirus-a-starnit-furia-unui-intreg-continent-nici-macar-nu-le-e-rusine-reactia-medicilor-820868

dr4qul4

vaccinul presupune transferul de bucati de virus.
Daca te apuci sa experimentezi si sari pasii necesari, s-ar putea sa ajuti/fortezi virusul sa faca o mutatie. Una neplacuta.
La fel si cu tratamentele. Pana sa le folosesti pe scara larga, trebui sa testezi pe esantioane mici, pe care sa le supraveghezi.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist