Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

Ionut

Ar fi bine dacă ați menține discuțiile ontopic și fără aberatii și teorii tâmpite.

voicul

Brașovenii de la Dacia Plant au lansat un nou gel igienizant cu 70% alcool şi argint coloidal. Firma poate produce lunar 55.000 de flacoane

Dacia Plant se alătură eforturilor uriaşe de protecţie a sănătăţii populaţiei şi lansează astăzi ,,Dacoderm: Gel de mâini cu argint coloidal".

Noul produs al companiei Dacia Plant este destinat menţinerii igienei mâinilor şi este bazat pe două substanţe puternic dezinfectante şi antimicrobiene: alcoolul de 70% şi argintul coloidal. Produsul este puternic dezinfectant, eficient şi îngrijeşte în acelaşi timp pielea mâinilor. 

Produsele de igienizare şi dezinfectare a mâinilor pe bază de alcool de 70% au o acţiune rapidă şi un spectru larg antimicrobian şi sunt o alternativă rapidă şi eficientă la curăţarea mâinilor cu apă caldă şi săpun, în locurile şi momentele în care spălarea mâinilor nu este posibilă.  Concentraţia de alcool a produsului a fost aleasă special pentru a se atinge un efect antiinfecţios optim.

În plus faţă de concentraţia crescută de alcool, Dacia Plant a adăugat în compoziţia noului produs argint coloidal. Atunci când este aplicat topic, argintul coloidal este un agent antiinfecţios, antifungic şi  antimicrobian.

,,Încercăm să luptăm şi noi, la rândul nostru, cât mai eficient împotriva noului coronavirus şi am demarat producţia unui gel destinat igienizării rapide a mâinilor. Gelul de mâini cu argint coloidal este destinat menţinerii igienei mâinilor mai ales atunci când nu există posibilitatea de a ne spăla pe mâini cu apă caldă şi săpun: la muncă, la cumpărături, etc. Nu este numai un nou produs Dacia Plant, este modul nostru de a ajuta acum România" a declarat Claudia Burghelea, director de marketing Dacia Plant.

Alte detalii:
https://www.bizbrasov.ro/2020/04/03/brasovenii-de-la-dacia-plant-au-lansat-un-nou-gel-igienizant-cu-70-alcool-si-argint-coloidal-firma-poate-produce-lunar-55-000-de-flacoane/?fbclid=IwAR1IjVVXerQf-5x6j-oZblRAnVNYcs6GcBGjWE3wy9F5DNXCbn5vhLRdGkc

voicul

Stau sa ma intreb daca avem atata armata si forte de ordine, daca se impune carantina in mai multe orase:

Țăndărei a intrat în carantină. Joc de-a șoarecele și pisica între locuitori și polițiști - VIDEO

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tandarei-a-intrat-in-carantina-joc-de-a-soarecele-si-pisica-intre-locuitori-si-politisti.html

cristi5

Acum se vede lipsa centurilor. Tandarei e nod in reteaua rutiera. Inchizand orasul, practic anulezi DN2A si DN21A in zona...

Ionut

Lamuriti-ma si pe mine cu o chestie: de ce traficul pe forum a scazut de cand a aparut beleaua asta cu virusul? Si pozitiile API pe Facebook au reach semnificativ mai mic decat normalul (cam la 50%). M-am asteptat fix invers, ca traficul pe forum sa creasca, avand in vedere ca lumea are mai mult timp liber (acasa o mai lalai, e clar, nu ai aceeasi productivitate ca la job) si nu mai iesi prin oras, deci stai mai mult online. E posibil sa fie traficul generat de presa atat de mare? Nu cred.

De cateva zile ma chinui sa inteleg fenomenul si nu reusesc. Poate-mi scapa mie ceva. Sa fie doar faptul ca lumea e cu ochii doar pe virus pe social media/TV/online?

gruiarew

Nu știu voi dar eu de când lucrez de acasă, foarte foarte rar am mai dat pe forum. Cum nu mai am atâtea întreruperi munca merge altfel (avem și foarte multe în perioada asta), apoi după 8+ ore chiar nu-ți mai arde de stat pe forum. Sau probabil îs plecați pe la țară și mai fac altele. Sau ambele (cazul meu).

Și oricum pe șantiere mișcare prea mare nu este.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Ionut

Serios? Tu lucrezi mai bine / esti mai productiv de acasa?!? Păi spune-i asta șefului. :)

Cristi N

Legat de lucratul de acasa versus birou pot sa vin cu experienta mea. La birou, intre doua task-uri sau cat asteptam sa se termina o analiza, aruncam un ochi pe forum, pe cand acasa tendinta e sa ma orientez spre task-urile casnice si sa las forumul pentru seara.

voicul

1. Am auzit ca lucratul de acasa a dus la a lucra mai mult si cumva ii streseaza situatia (bine si statul asta in casa nu e normal).
2. Sincer eu credeam ca nu o sa mai fie nici o stire si mai ales sunt surprins ca cei din CNAIR mai fac una alta.
3. Cele 2 cam duc in: decat sa ma uit de 10 ori pe zi sa vad ce s-a mai intamplat, mai bine intru o singura data.
4. Nu (mai) e subiect de interes pentru ca anul asta vacantele cam cancel all. Pe la rude, familii, prieteni, pe langa casa. Deci trafic mai lejer.
Oricum ca si in 2008 - 2009 multe masini o sa dispara din trafic (luate de banci).
Deci presiunea pe infrastructura va fi mai mica (asa pare acum, ce va fi ... ).

ghrt

^^^ Cred că şeful lui citeşte forumul :))

Eu lucram şi înainte de acasă, dar acum intru mai rar deoarece cititul ştirilor curente îmi provoacă deja o doză de anxietate şi nu vreau să adaug mârlăneala incompetenţilor din CNAxR şi a autorităţilor în general.

Tot din acest motiv mi-am redus inspectarea principalelor site-uri la maxim 2 ori pe zi, pe când înainte o făceam de relaxare 10-15 min după ce terminam câte un document mai lung.
Cont (aproape) inactiv.

Europiu

@Ionut: Despre reacțiile pe FB nu știu ce să spun. Dar pe forum probabil că așteptările fiecăruia la a vedea activitate din partea celorlați sunt mai mici... :)  Mă gândesc și că, la job fiind, lumea folosea forumul ca "pauză de relaxare". Acum, cum ziceau băieții, o lăsăm cu toții "pe seară" :)
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

mariusj

Plus ca nu prea se lucreaz pe proiectele de infrastructura ale patriei.

voicul

In conditiile:
"Raed Arafat, recomandare de pus în practică ,,cât de repede posibil": Purtați măști! Dacă nu găsiți să cumpărați, improvizați ceva!"

Asta chiar e usor de facut:

sau:

pasadia

Mersul pe munte a îmbogățit considerabil colecția de bandane proprii (buff, merino sau din alea proaste de quechua). Consider că sunt acoperit dacă se merge pe principiu că "orice soluție e ok".

cristi5

@Ionut eu cred ca forumul e in primul rand vazut ca centru de poze de pe santier. Stiind ca colegii nu se pot duce pe santier, nu are rost sa se intre pe forum. Colegii sunt provocati sa posteze (sau sa citeasca) si de drumuri pe care le fac: vreun ambuteiaj cauzat de lipsa unei autostrazi, un drum plin de gropi, un accident vazut pe viu sau in presa, vreun bizon... Toti care fac din astea sunt acum in lockdown.

Pentru publicul larg (si poate pt multi colegi) intrebarea principala acum este "cand vom putea iesi de aici?". Plus "oare scapam? Scapa parintii? Scapa bunicii?" Faptul ca undeva pe afara se fac autostrazi (sau se refac cai ferate) e absolut irelevant.

Social media sunt inundate de stiri si glume despre covid. API se lupta pt o cauza nu tocmai relevanta zilele astea (chiar daca constructiile sunt printre putinele care pot continua)

Dar daca in postare scriem corona, corona, corona, poate vom avea audienta. De exemplu
- prima zi fara morti in trafic in Romania (alaltaieri parca), din motive de izolare corona
- pandemia accidentelor rutiete provoaca 1,3 milioane de morti anual, mai mult decat va provoca corona. Plus ca corona e anul asta, pandemia rutiera e anuala
- Italia are mai putini morti in total in ianuarie-martie 2020 fata de 2019. De ce? Probabil pt ca oamenii sunt izolati si nu pot iesi pe drumuri sa faca accidente