Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

voicul

Cam tarziu. Erau articole pe tema asta de acum vreo 1 - 2 saptamani.
O sa tot numaram si numaram cazuri si mai multe cazuri si chiar si mai multe cazuri de imbolnaviri.

Vela a trimis control la Vama Nădlac: Fenomen important la frontiera cu Ungaria. Mulţi cetăţeni intră în ţară pe jos - VIDEO

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/vela-a-trimis-control-la-vama-nadlac-fenomen-important-la-frontiera-cu-ungaria-multi-cetateni-intra-in-tara-pe-jos-1285074

Harry

Earthchild

Quote from: Ionut on April 01, 2020, 05:34:47 PM
Se pot pune bolarzi din aia retractabili. Dar na. Putina gandire, viziune, un cap limpede, niste proiectanti semi-destepti si un beneficiar care in plm cere solutii moderne.
Nu e vorba de viziune, ci de mentenanță. Primăria fuge de ea ca CNAIR de tuneluri.
A se vedea in ce stare jalnică au ajuns bolarzii retractabili de la Ion Ghica și Carada (centrul vechi).

PS: am văzut odată cum ii ridicau cu un cârlig primitiv din sârmă!

Cristi N

Cel mai bun exemplu sunt bolarzii de la intrarile in Centrul Vechi, daca nici pe aia nu sunt in stare sa ii tina functionali...

voicul

WoooW! Pe toate o sa le faca industria asta auto din RO!

Industria auto din România va produce echipamente medicale şi contribuie la realizarea unui ventilator, anunță ministrul Economiei

Industria auto din România vrea să ajute economia românească şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide, şi va participa la proiectul de realizare a unui ventilator de respiraţie destinat bolnavilor de coronavirus, a anunţat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/industria-auto-din-romania-va-produce-echipamente-medicale-si-se-implica-in-realizarea-unui-ventilator-anunta-ministrul-economiei-1285292

ghrt

Nu înţeleg care e marea chestie cu spitalele astea de campanie. În nici una din poze nu am văzut vreun fel de echipament medical, doar paturi. În condiţiile astea era mai bine şi simplu să rechiziţioneze nişte hoteluri şi să facă acolo izolare, de abia existau toalete în cameră şi izolare propriu-zisă.
În plus au un număr foarte mic de paturi.
Cont (aproape) inactiv.

TibiV

Au echipamente medicale, crede-ma. Si inca unele in stare foarte bune, caci nu au fost folosite zilnic, timp de ani de zile.

Si nu sunt pentru carantina, sunt back-up pentru pacientii in stare grava daca se ajunge in situatia ca sectiile ATI civile sa nu mai faca fata.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

gruiarew

Întreb și eu: De ce hoteluri? De ce nu spitale private? Că tot e situație de urgență. Și dacă nu ajung alea, da, atunci hoteluri sau orice are un pat liber.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

TibiV

Hotelurile sunt pentru carantina.
Adica iti vin 100 de oameni din strainatate, ii bagi intr-un astfel de hotel. Abia cand (si daca...) 5 dintre ei dezvolta simptome moderate/grave, atunci acestia 5 sunt dusi la spital, ceilalti 95 raman pe loc.

Astazi la ora 13 statistica oficiala spunea ca "Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.407 de persoane."

Sincer, nu cred ca toate spitalele private din Romania au macar 10.000 de paturi...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

E pe bune sau e de 1aprilie?

"Începând cu joi, 2 aprilie, vom efectua dezinfecția sectorului nostru printr-o metodă nouă. Spațiile publice de pe raza sectorului 6 vor fi dezinfectate prin pulverizare aeriană, aplicând o substanță prietenoasă cu mediul, care ajută la combaterea noului coronavirus. Aceasta este cea mai rapidă cale de dezinfecție și va fi aplicată în toate cartierele din Sectorul 6", a scris primarul pe pagina de Facebook.

HotNews.ro a întrebat mai departe cât costă acțiunea și ce substanță este folosită.

"Stropim cu apă oxigenată. Este unicul germicid compus doar din apă și oxigen, este cel mai sigur și eficient dezinfectant natural din lume, nu afectează viața omului, a animalelor, a plantelor. Am început cu un elicopter ca să vedem care este gradul de acoperire. Această acțiune costă 1 ban/mp, stropim pe 2.500 hectare dintr-un total de 3.800 de hectare. Nu are rost să dăm și pe câmp, iar comparativ cu metodele clasice, costul este infinit mai mic. Dacă ar fi să fac o socoteală cât ne-ar costa nebulizarea pe 100 de ha, am ieși mult mai scump. Pe noi ne costă dezinfecția scărilor 3 milioane, 3,3 milioane lei la o trecere, la 8.000 de scări. Nu avem cum să trecem o dată pe săptămână, că nu le terminăm, costă 300-350 lei o scară de bloc, ajungem mai rar. Costurile pentru această dezinfecție aeriană sunt mult mai mici", a explicat Mutu.

HotNews
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Ionut

Bai sa stii ca am auzit ceva deasupra acum vreo 30 minute. M-am mutat în S6 din decembrie 2019. Evident, nu stiu daca era cu dezinfectant sau vreun SMURD ceva.

kitsune

Să stai în casă dacă nu vrei să te faci blond  :lol:
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

ghrt

Cont (aproape) inactiv.

gruiarew

Bun și apa oxigenată face ce? În afară de bulbuci? Arde virusul? Parcă murea doar cu clor sau alcool. Numa' să nu dea cu țuică că atunci ies toți să caște gura...
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Io

Am stat ceva la cort si uneori mai stau. Pe caldura/in soare cam orice cort se incinge de nu mai stii cum sa iesi afara si nu-ti arde sa mai intri pina seara cind il deschizi sa-l racesti. Banuiesc ca astea au sisteme de climatizare si de ventilare a aerului + masurile de asepsie care le fac de fapt spitale nu niste simple corturi mai mari. Are cineva o schema cu constructia, materialele si caracteristicile unui astfel de spital? Multumesc.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.