Soluții pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei

Started by voicul, January 03, 2020, 10:04:18 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 2 Guests are viewing this topic.

Dan_s

^^
Pe DN1 avem localitate continua de la Nistoresti pana la Predeal (35 km), pe harta proiectelor de infrastructura nu pare foarte virajat (DN1A este mult mai virajat si 43 km. de localitate aproape continua), iar de la coada lacului Paltinu pana unde se termina VD maxim 20 km.
Acest drum va fi o alternativa pentru cei care merg in Brasov, Covasna eventual Mures, pentru cei cu gratarele si iubitorii de drumuri "trans...".
VP va ramane la fel de blocata pana nu se construieste A3 (Sf.Asteapta  :bash: )
Dan Stanescu / Prahova, Ploiesti

prom

Am un feeling ca la un moment dat in timp, avand in vedere altitudinea (Poiana Brasov incepe de la 1000m alt), se va dezvolta ceva domeniu schiabil in zona pasului predelus. Vom vedea...

pasadia

De acum 12 ani citire:

QuoteA fost şi este de notorietate scandalul iscat între Săcele şi Braşov în privinţa zonei Munţii Cailor, scandal terminat cu un proces prin care administraţia braşovului cerea drept de proprietate şi administrare asupra superbei zone din Săcele. Din fericire scandalul s-a terminat şi cele două administraţii au pus la cale un proiect comun numit "Paltinu", o staţiune de ski de 5 stele amplasată chiar aici în zona administrativă a oraşului nostru.

Un articol de pe bzb.ro prezintă cum, în 2011, municipiile Braşov şi Săcele îşi dăduseră mâna pentru a pune în aplicare un plan grandios în vederea amenajării în Munţii Cailor acelei mai mari staţiuni de schi din Europa de Est. Proiectul a fost apreciat şi de specialiştii în domeniu, membrii ai Clusterului Montagne, care gestionează domeniile schiabile din zona Trois Vallees (din care fac parte si staţiunile Courchevel şi Maribel), care au venit la finele anului trecut în Braşov pentru a vedea proiectul implementat în Poiană şi a le da alte sfaturi edililor în vederea dezvoltării turismului.

Lucrările la staţiunea ,,Paltinu", cum a fost botezat proiectul, urmau să înceapă încă de anul trecut, la ieşirea din Săcele, spre Cheia, însă, până acum, nu s-a găsit o sursă de finanţare, ceea ce face ca proiectul să rămână doar un vis frumos. Philippe Meyer, un om de afaceri francez care s-a stabilit la Săcele în urmă cu nouă ani a fost iniţiatorul proiectului. În Franţa a fost instructor de schi, aşa că i-a fost uşor să ghicească potenţialul munţilor care înconjoară municipiul Săcele, astfel că a gândit proiectul de la zero şi le-a prezentat edililor. [ sursa bzb.ro ].

Vis sau realitate ?

Deocamdată nu există o sursă de finanţare pentru acest proiect, deşi ne gândim la sume de zeci de milioane de euro pentru construirea de la zero a unei staţiuni de 5 stele. Municipiul Săcele oferă terenul aferent construirii acestei staţiuni, însă este necesară înfiinţarea unei entitaţi care să administreze şi să acceseze fonduri europene în vederea demararii proiectului.

Cum arată proiectul grandios ?

Întreg domeniu schiabil al staţiunii este proiectat a se întinde pe o suprafaţă de 420 de hectare. Potrivit planului deţinut de Primăria Săcele, aici vor fi construite 22 de pârtii, pe măsura schiorilor profesionişti, dar şi a celor neiniţiaţi. Cea mai lungă pârtie va avea 7.200 de metri şi cea mai scurtă 700. Accesul la pârtii se va face cu ajutorul a 21 de instalaţii pe cablu, teleschi şi telescaun, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe oră. În plus, în zonă va fi construit un lac de acumulare artificial.[ sursa bzb.ro ]

sau

QuotePhilippe Meyer este om de afaceri francez care s-a stabilit la Săcele în urmă cu nouă ani. În Franţa a fost instructor de schi, aşa că i-a fost uşor să ghicească potenţialul munţilor care înconjoară muncipiul Săcele. A gândit proiectul de la zero, a investit în studii de fezabilitate şi a mers cu ele la primăria din Săcele, pentru a se alia cu autorităţile. De aproape trei ani încearcă, fără succes, să se asocieze cu primăriile din Braşov şi Săcele. "Am făcut două proiecte. Unul cu subvenţii europene şi unul fără subvenţii europene. Pentru că nu pot să fiu sigur dacă o să am acees la subventii europene dacă facem acest proiect fără administraţia locală, judeţeană sau fără Ministerul Turismului", povesteşte Philippe Meyer, iniţiatorul proiectului. Planurile francezului erau, ca staţiunea ,,Paltinu", din Munţii Cailor, să intre în şantier din 2012. Proiectul este unul gradios. Întreg domeniu schiabil al staţiunii s-ar întinde pe o suprafaţă de 420 de hectare. Ar putea fi construite 22 de pârtii şi 21 de instalaţii pe cablu, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe oră.

Evident, nu s-a intamplat nimic. Iar experienta din ultimii ani arata ca altitudinea nu e suficienta pentru a permite mai mult de 2-3 luni de sezon de iarna, chiar si cu asigurarea unei surse de apa permanenta pentru tunurile de zapada. Practic cred ca singura solutie pentru statiunile de schi este transformarea lor treptata in statiuni SI de mountain-bike (proces ce pare dificil momentan).

GodLesS

QuoteEste evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Nanu, a convocat o întâlnire la finalul căreia a fost dat publicității următorul comunicat de presă:
"Joi, 16 ianuarie 2025, președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a convocat o ședință de lucru pentru a analiza și accelera implementarea proiectului de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ102I.
La întâlnire au participat reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate, inclusiv ai Consiliului Județean Prahova, Consiliului Județean Brașov, Companiei Naționale de Investiții, SC Construcții Erbașu SA (antreprenorul general), proiectantului, Gărzii Forestiere Prahova, Direcției Silvice Prahova, Primăriei Valea Doftanei, Electrica Distribuție și Transelectrica.
Discuțiile s-au concentrat pe clarificarea etapelor necesare pentru demararea lucrărilor. Un punct central al ședinței a fost stadiul documentației aflate în evaluare la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, privind scoaterea din fondul forestier a unei suprafețe de 8,2 hectare de pădure din județul Prahova. După emiterea ordinului de scoatere din fondul forestier, care este așteptat în maximum o săptămână, Ocolul Silvic Valea Doftanei va valorifica masa lemnoasă de pe suprafața respectivă, iar coridorul de expropriere va fi predat fără sarcini Companiei Naționale de Investiții, pentru a putea iniția lucrările de execuție.
Un alt aspect important discutat a fost situația devierii și relocării utilităților aflate pe amplasamentul lucrărilor, inclusiv instalațiile de înaltă tensiune administrate de Transelectrica și cele de medie și joasă tensiune gestionate de Electrica. Toate aceste lucrări vor fi realizate prioritar, pentru ca amplasamentul să fie pregătit și predat fără întârzieri către antreprenorul SC Construcții Erbașu SA.


SURSA

dumbravaandrei

Cam clar că șansele pentru începutul lucrărilor în 2025 sunt din categoria minuni...
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

pista_bacsi

Azi a fost coada de la Predeal la Busteni si de la Sinaia la Comarnic (nu am prins momentul de maxim). In ritmul asta centurile alea devin din ce in ce mai asteptate. Ar fi asa de amuzant si trist sa nu ajute cu nimica. Va trebui sa includa in clasamentul oraselor cu cele mai mari ambuteiaje VP  :lol:  :lol:  :lol:






Powered by API/PUM imgur uploader

trafic.valea.prahovei

Salut! Nu știu dacă acesta este forumul potrivit. Am început un proiect de monitorizare a traficului pe Valea Prahovei. Voi încerca să postez săptămânal pe canalul de YouTube timp de un an. În caz că vă interesează, voi mai posta din când în când și pe forumul dumneavoastră. Personal, am fost surprins de intensitatea traficului pe timpul nopții și în timpul săptămânii.





dumbravaandrei

iti sugerez ca in acelasi snip sa prinzi si evolutia pe DN1A sectorul Blejoi-Maneciu-Sacele. Ca buna parte din traficul care trebuie sa fie pe DN1 e rutat pe DN1A in mare parte din zi.

Multumesc pentru monitorizarea pe care o faci!
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

rt25

^^ da e un exercitiu bun si feedback-ul de la @dumbravaandrei si mai bun. Cele 2 drumuri sunt in sincron.
Totusi, vad reprezentat ambuteiajul din Busteni, dar cel din Nistoresti e omis (si acela e si el cam la fel de puternic ca si cel din Busteni si pe sensul Comarnic->Busteni actioneaza ca o palnie).
Si a doua sugestie ar fi, daca poti surprinde un gadget cu ora scrisa mare undeva peste harta. In stanga jos nu e foarte vizibil.

Uite, eu ieri, intr-o joi am prins ambuteiaj si in Comarnic si in Sinaia si in Busteni. S-a mers totusi, in coloana, 30-40km/h dar s-a mers, cu scurte sectiuni de bara la bara in punctele bine cunoscute.
Nu fi surprins de instansitatea traficului pe timpul noptii, atunci vin TIR-urile de pe DN1A pe aici. Ele nu au Waze, dar au vehiculele mici care inregistreaza viteze mici datorita lor.

Apropo, se lucra la centura Comarnic, se contura giratoriul de intrare imediat de la iesirea din Breaza. Se circula la paleta pe un singur sens, si se facea umplutura pe sensul Comarnic Breaza. Dar acolo nu trebuia dublat podul ?

trafic.valea.prahovei

Bazat pe recomandarile primite am pornit un nou server cu o imagine de ansamblu incluzand DN1 si DN1A (plus un ceas mai mare in dreapta jos)






dumbravaandrei

Mamă, da cum se duce traficul pe DN1A între 7-22...

Strașnică treaba!
Foarte fain!
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

TVlad

Astazi am venit destul de lejer de la Brasov catre Bucuresti, la fel cum si marti am calatorit in sens invers. TIR-urile zburda in ambele sensuri, ca exceptii si cu autorizatii speciale. De curiozitate astazi intre Predeal si Comarnic am numarat 57 de "speciali".

Ca sa fie clar, nu ii consider vinovati de ambuteiaj pe soferii de camioane ci doar constat ca regula interzicerii circulatiei lor diurne este incalcata sistematic si flagrant sub nasul autoritatilor.

danutzu_1069

Poate chiar aveau autorizații, n-ai de unde sa stii.
Daca au puncte de incarcare  / descarcare pe DN1, n-ai ce face..

TVlad

Poate dar am mari dubii ca toti 57. Zona restrictionata - am citit acum in Ordinul 647/127/2016 - e intre Ploiesti Metro si Brasov - intersectia de la Sacele DN1 - DN1 A.

Zone industriale unde ar fi probabil sa fie marfa de incarcat sau descarcat sint destule dar nu intre Predeal si Comarnic. De asta am luat pentru observatie doar tronsonul acesta restrins.

Am sa pun niste intrebari si autoritatilor sa vedem ce spun, cite abateri au constatat la ultimele controale...

trafic.valea.prahovei

O sa iau o pauza saptamana viitoare si in principal voi continue pe youtube cu traficul de luni pana vineri. In caz ca mai aveti sugestii sunt bine venite.