Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Drumm1

Quote from: cristi5 on September 28, 2021, 08:11:44 AM
Cum sa se renunte? S-a schimbat vreo lege?
Legea e interpretabila, se poate da aviz de mediu si cu studiu si fara studiu. Se proiecteaza niste traversari de animale si multe alte solutii care nu le stiu.

gsimon

Quote from: alexV on September 26, 2021, 11:58:50 AM
Nu are finantare inca. Ar trebui inclus integral in bugetul de anul viitor, sa vedem politicul ce va face. E imoprtant sa termine SF+AM toamna asta, ca sa argumenteze ca proiectul matur trebuie inclus in buget, nu lasat pentru eventuala rectificare. Buget = cofinantare pt fonduri europene.

E imoprtant sa termine SF+AM toamna asta -> AM nu se bazeaza (si) pe studiul asta de un an?  O:-)

gsimon

Intamplator am vazut la dl. Viorel Baltaretu pe facebook, urmatoarea informatie, pe care imi permit sa o pun aici fiind un raspuns oficial din partea CNAIR din data de 27 Sept 2021 cu privire la o interpelare de-a dansului.

decembrie 2021: avizarea studiului de fezabilitate la CNAIR
ianuarie 2022: obținerea acordului de mediu, în paralel cu avizarea studiului de fezabilitate la Ministerul Transporturilor
iulie 2022: obținerea autorizației de construcție
martie 2023: semnarea contractului de execuție
septembrie 2024: darea în exploatare

Powered by API/PUM imgur uploader

qionescu1

Asadar termenul de minim 2 ani pe care l-am dat e unul optimist daca ne orientam dupa calendarul CNAIR.

calino

Deci 5 ani de la licitatie SF pana la receptie finala pentru un ciot de DX peste terenuri agricole antropizate plus doua noduri simple si asta este estimarea fericita in care nu apar neprevazute, asta e parcursul ideal care rar se intampla. Asta dupa ce am asteptat deja tot asa cam 5 ani pentru cealalta varianta de drum care a sfarsit nicicum.
E prea scurta viata de roman, noi ar trebui sa traim mimim 100 de ani ca sa apucam sa ne bucuram de proiectele in care ne punem sperante.

NGC

Quote from: Drumm1 on September 28, 2021, 09:47:26 AM
Legea e interpretabila, se poate da aviz de mediu si cu studiu si fara studiu.

Unde e asta? In China? Sau in Africa? :o

In primul rand este vorba despre acord de mediu, nu aviz de mediu. In al doilea rand, odata cu intrarea in UE, ne-am angajat si sa transpunem in legislatia nationala niste directive europene, printre care si unele legate de mediu. In plus, mai trebuie sa le si respectam, mai ales daca vrem fonduri europene. ;)

alin2pas

Trebuie respectate directivele europene (pentru fonduri europene, chiar dacă nu sunt transpuse în legislația națională), dar nu trebuie să fim mai catolici decât papa. Dacă s-ar putea umbla la legislația națională și în alte locuri (de exemplu termene-limită pentru obținerea unor avize, judecarea contestațiilor pe cât posibil în regim de urgență, descurajarea contestatarilor ,,de profesie" prin anumite măsuri etc) s-ar putea respecta termenele mai ușor.

hvm

@Quinescu1:
Baietii astia iti fac in ciuda. Daca pana la Tureni mai dureaza 4 ani atunci DX-ul la Dej ajunge abia in 8-10 ani....
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

qionescu1

Cel mai optimist termen pentru DX Cluj-Dej e de 6-7 ani. Pentru Turda-Cluj se lupta cu 5 km de prin 2010 așa că mai bine încercam la ghicitoare că orice prognoza aici e cu mare risc. Dar stai liniștit, dacă "baieții" aștia îmi fac mie în ciudă, pentru 5 km în linie dreaptă, să te gandești că asta e doar încălzirea. Să vezi ce se vor distra pe A8!

alin2pas

Da, în acest ritm, când vor fi hotărâți să facă A8, vor rezolva în 5 minute, doar îi vor schimba denumirea: ,,culoarul de zbor A8".
Să batem în lemn...

naivu

Incredibil cât poate trena birocrația. Traseul a fost ales din primăvară, proiectarea e probabil pe sfârșite, acordul de mediu pare-se că va fi gata în ianuarie viitor, iar ei întind avizarile până în septembrie și demarează licitația în februarie 2023!!!

alexV

Vreau sa cred ca aceia sunt termeni maximali. Cineva de-acolo e mega-rezervat sa includa acest proiect in bugetul 2022, si a inventat acest calendar.

De exemplu punctul 1.3 analiza membri CAT: cand am sunat la APM Cluj sa intreb de proiect ei se laudau cu rapiditatea cu care au tinut sedinta si scos avizul, 7 zile in loc de 30 cat prevede legea.

@horatiu.cosma: cat se pot comprima punctele 2 - 10 ?
Stiu de cel putin un caz in care ai semnat o AC in aceeasi zi in care a fost depusa documentatia la minister.

horatiu.cosma

Evident că se pot accelera toate etapele de acolo, avem exemple de HG-uri de exproprieri trecute în 2 săptămâni prin inter-ministerial, AC-uri date la o zi după depunerea documentației etc. Dar în același timp calendarul de acolo poate deveni optimist, dacă decidenții îl lasă în uitare să își ducă singur crucea pe traseul administrativ.

tom_sawyer

S-a desuspendat licitația, noul termen de depunere a ofertelor este 12.10:

https://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100158062/

SergiuSerj

^

DEPUNERE OFERTA: Data limita: 26.10.2021 15:00