[CT] Constanta istorica

Started by Harry, December 18, 2013, 01:59:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry


Harry

Tomis no 16

un mare plus: extinderea pastreaza stilul de epoca




Harry


Harry


Harry


Harry


Harry


Harry


Harry


Harry


Harry


Harry

Pe strada Aristide Karatzali, peste drum de Teatrul "Elpis" în perioada interbelică se ridică o superbă vilă în stil neoclasic desfăşurată pe subsol, parter şi mansardă. Naţionalizată ajunge să se degradeze vizibil. După 1989 ajunge să fie locuită de persoane fără adăpost care nu fac altceva decât să grăbească degradarea vilei.
Din fericire acum clădirea are proprietar. După ce au fost evacuaţi cei care locuiau ilegal vila a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Momentan se scot gunoaiele şi se igienizează imobilul. La rândul ei curtea este curăţată şi nivelată.












Harry


Harry

După 2 ani de zile în care demararea lucrărilor a fost blocată de contestaţii, BNR a semnat zilele trecute contractul pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a imoilului pe care îl deţin în Piaţa Ovidiu. Este vorba de fostul hotel Mercur, o clădire  impresionantă ce îmbracă faleza Portului Tomis. Imobilul este desfăşurat pe 9 niveluri şi terasă circulabilă. În timp a avut divrse destinaţii de la clădire de birouri la hotel (hotel ce a avut ca chef pe bucătarul famileiei regale) pentru ca în final să intre în proprietatea Băncii Naţionale a României.
Constractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu AEDIFICA CARPAŢI S.A. Valoare ainvestiţiei se ridică la 18.374.940,48 RON la care se adaugă TVA.

Date tehnice:
Cladirea Banca Nationala a Romaniei – Agentia Constanta, este situata in Piata Ovidiu, cladire ridicata la inceputul secolului XX, in stil eclectic cu multe elemente decorative caracteristice stilului neo-românesc şi este monument istoric.

Imobilul situat pe terenul intravilan in suprafata de 689.60 mp, este proprietate a Bancii Nationale a Romaniei – Agentia Constanta.

Din punct de vedere functional noua cladire va cuprinde in principal:
-Spatii destinate activitatii bancare;
-Spatii destinate pregatirii profesionale;
-Spatii de cazare;
-Spatii tehnice.

Accesele in cladire sunt realizate dinspre Piata Ovidiu, strada Revolutiei din 22 Decembrie 1989 pentru accesul principal, in zona cu functiune bancara si cea din strada Marc Aureliu pentru functiunea de pregatire profesionala si cazare si pentru accesul auto al masinii de transport valori.
Volumul general al cladirii va fi de circa 15.000 m3.

Constructia existenta, consolidata si expertizata tehnic, este realizata cu o structura de rezistenta din beton armat (stalpi, grinzi si plansee) iar peretii despartitori din zidarii de caramida, pereti usori din gips carton, pereti vitrati etc.
Inchiderile perimetrale exterioare, sunt cele existente cu pereti din zidarie cu tencuieli si finisaje traditionale, conform proiectului de reabilitate a fatadelor.
Suprafetele vitrate vor fi realizate cu o tâmplărie cu caracteristici termice conforme cu standardele actuale (ex. tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan) care să reia imaginea tâmplăriei iniţiale, aşa cum reiese din documentaţia fotografică a studiului istoric al imobilului.
Cladirea are 4 subsoluri, parter, mezanin, 4 etaje si terasa.
Imobilul va fi dotat cu 2 ascensoare de persoane din care unul panoramic, si un ascensor materiale.









Harry