Drumul Expres DEx Bacău-Piatra Neamț

Started by dan_c, March 04, 2019, 07:47:46 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hermes

Drum Expres Bacău-Piatra Neamț, lansat în licitație: ofertele la contractul pentru proiectare și execuție se depun până pe 18 februarie 2025!

Compania Națională de Investiții Rutiere a lansat, astăzi, licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, ofertele la contractul de peste 6 miliarde lei urmând să fie depuse până pe 18 februarie 2025.
Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț are o lungime de 51 kilometri și va asigura condiții moderne de transport între cele două municipii, reducerea traficului greu și de tranzit în interiorul celor două orașe, precum și legătura municipiului Piatra Neamț la Autostrada Moldovei A7. Contractul este licitat într-un singur lot și are o durată de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor). Finanțarea investiției se va realiza din fonduri externe nerambursabile, Programul Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat.
Capacități Tehnice :
• 30 structuri (poduri, pasaje, viaducte) cu o lungime totală de aprox. 16 kilometri. Din cele 30 de lucrări de artă, două structuri au peste 1000 de metri, cel mai lung fiind viaductul de 1072 metri la nodul rutier de conexiune cu Autostrada Moldovei A 7, secțiunea Bacău-Pașcani,
• 5 noduri rutiere : nod rutier tip ,,trompetă" -conexiune A7 la km 0, nod rutier Racova pentru conexiunea cu DN 15, nod rutier Podoleni, nod Săvinești și nod rutier Piatra Neamț
• Spațiu de servicii tip S 3
• Centru de Întreținere și Coordonare (CIC)
Pe traseul care se desfășoară în județele Bacău și Neamț sunt prevăzute perdele forestiere (aprox. 20 kilometri lungime).
În criteriile de atribuire a fost prevăzută acordarea punctajului suplimentar pentru constructorul care angajează persoane fără loc de muncă din județele Bacău și Neamț, studiul de fezabilitate estimând a fi necesare, în total, 1800 de locuri de muncă pe perioada execuției lucrărilor. De asemenea, pentru utilizarea conceptului BIM (Building Information Modelling), CNIR a stabilit un punctaj de 6 %.
Anunțul de participare și Documentația contractului pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț (Cerințele Beneficiarului) urmează să fie vizibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Sursa: CNIR pagina de Facebook
The only time Success comes before Work is in the dictionary.

Feri

S-a publicat în SEAP:
anunt de participare: CN1076637 / 23.12.2024
Valoarea totala estimata:
Intervalul intre : 6.775.686.969,89  si 8.107.132.050,18  Moneda: RON
Data de deschidere a ofertelor:18.02.2025 15:00

pista_bacsi

Ce ma "deranjeaza" la proiectul actual e ca nu satisface 2 directii din Piatra Neamt. Exista 3 "zone" importante pentru PN Bucuresti, Iasi si "Vest". Eu as fi satisfacut cu Iasi si Bucuresti sau Iasi si "Vest". In configuratia actuala faci 40km in plus pana la Iasi ceea ce reprezinta 200km vs 160km cu optimizare (25% in plus). Nu cred ca mai prinde PN un drum rapid (inafara de asta) de aceea e importanta calibrarea lui.

PS: Daca satisfacea 2 directii MZA-ul era mai mare si era mai usor de finantat.

Archi

M-am gândit și eu la asta, traseul actual nu ajuta traficul către Iasi mai deloc.

Pentru direcția Iași și Vest poate ar fi o idee modernizarea legăturii către Târgu Neamț. Măsurat sunt 37 de km din Piatra Neamț până la nodul cu A8 de la Târgu Neamț. Nu cunosc drumul, dar observ că trece prin multe localități și pe alocuri are câteva serpentine, ceea ce mă duce cu gândul la câteva variante ocolitoare. 37 de km de drum fără localități sau serpentine trec imediat și ar acoperi nevoia de acces către Iasi și către vest prin A8

Konter

Deținuții în regim semi-deschis vor putea să lucreze pe viitorul șantier al Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț.

În acest sens Compania Națională de Investiții Rutiere a inițiat un parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor.
Acest parteneriat este considerat a fi un demers care sprijină creșterea incluziunii sociale, concept pe care CNIR îl consideră foarte important în strategia sa.
Este vorba exclusiv despre deținuții care își doresc să lucreze pe șantiere, activitate care, după eliberare, o pot continua, reintegrați și calificați, ca angajați ai constructorilor.
Directorul General CNIR, Gabriel Budescu, a declarat: "Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț a fost primul proiect în care am inclus această posibilitate, urmând ca antreprenorul care își asumă să folosească forța de muncă a celor din penitenciare să primească și un punctaj.
De asemenea, știm că este și un deficit de forță de muncă pe șantiere. Însă, nu peste tot este posibil să ne asigure forța de muncă Administrația Penitenciarelor, dar pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț este primul proiect de la care am primit răspuns pozitiv din partea Administrației Penitenciarelor.
Am prevăzut în documentație, iar dacă Agenția Națională pentru Achiziții Publice – ANAP va valida, acesta va fi primul contract. Personalul de la Administrația Penitenciarelor va răspunde de transportul pe șantier și pază. Vor primi zile de libertate, li se scade din pedeapsă și vor primi și bani"..
La licitația pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț, CNIR a inclus în criteriile de atribuire punctaj de 6 % pentru creșterea incluziunii sociale.
A fost prevăzută acordarea punctajului suplimentar de 3% pentru constructorul care angajează persoane fără loc de muncă din județele Bacău și Neamț, studiul de fezabilitate estimând a fi necesare, în total, 1800 de locuri de muncă pe perioada execuției lucrărilor.
De asemenea, alte trei procente (din totalul de 6 % pentru creșterea incluziunii sociale) vor fi acordate antreprenorului care încadrează și califică la locul de muncă persoane private de libertate.
sursa

Birlic

Drum Expres Bacău – Piatra Neamț. Termenul pentru depunerea ofertelor, prelungit până pe 20 martie, la cererea constructorilor

Sursa: https://www.economica.net/drum-expres-bacau-piatra-2_807864.html

ncb

QuoteAu fost depuse 7 oferte pentru construcția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț!

Constructori din România, Bulgaria, Turcia și Ucraina au ofertat pentru adjudecarea contractului necesar proiectării și execuției celor 51 de km ai acestui nou drum expres care va asigura conexiunea Municipiului Piatra Neamț cu #A7 (Autostrada Moldovei).

Contractul, estimat la 6,7 miliarde lei (fără TVA), lansat în licitație de CNIR, prevede o durată de 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție (în total 48 de luni).

Pe traseu vor fi construite inclusiv:
- 30 structuri (poduri, pasaje, viaducte) cu o lungime totală de aproximativ 16 kilometri;
- 5 noduri rutiere (nod rutier pentru conexiunea cu A7 , nod rutier Racova pentru conexiunea cu DN 15, nod rutier Podoleni, nod Săvinești și nod rutier Piatra Neamț);
- 2 Spații de servicii;
- 1 Centru de Întreținere și Coordonare (CIC).

Noul drum expres va fi mărginit de perdele forestiere care vor fi plantate pe o lungime de aproximativ 20 km.

Finanțarea investiției este asigurată prin Programul Transport 2021-2027.

Sorin Grindeanu

ncb

Quote𝟕 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬 𝐁𝐚𝐜𝐚̆𝐮-𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦

7 oferte de la constructori din România, Bulgaria, Turcia și Ucraina au fost depuse, astăzi, la contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț. Cu o lungime de 51 kilometri, Drumul Expres va asigura condiții moderne de transport și legătura municipiului Piatra Neamț la Autostrada Moldovei-A7.

𝐎𝐅𝐄𝐑𝐓𝐄𝐋𝐄 𝐃𝐄𝐏𝐔𝐒𝐄 :

1. Ofertant unic - Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.,
2. Asociere - Trace Group Hold (Leader),YÜKSEL İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ,CITADINA 98,OLDROAD CONSTRUCT,CREATIVE ROAD DESIGN,ADD GLOBAL DESIGN S.R.L.,TANCRAD,
3. Asociere - SA & PE CONSTRUCT SRL (Leader),TEHNOSTRADE S.R.L.,SPEDITION UMB,
4. Asociere - PRECON TRANSILVANIA S.R.L. (Leader), Automagistral-Pivden SRL,CONEXTRUST,
5. Asociere - BOG'ART (Leader),ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA,CONCELEX,X-WAY INFRASTRUCTURE,
6. Asociere - BISKON YAPI ANONIM SIRKETI (Leader),ILGAZ CONSTRUCTION,STRACO HOLDING,
7. Asociere - DANLIN XXL (Leader),GROMA HOLD LTD, Intertranscom Impex S.R.L.,EVROPEISKI PATISHTA,ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI,

Contractul estimat la 6,7 miliarde lei este licitat într-un singur lot și are o durată de realizare de 48 de luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor). Finanțarea investiției se va realiza din fonduri externe nerambursabile, Programul Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat.

,,Pentru construirea acestui Drum Expres, conform estimării din Studiul de Fezabilitate sunt necesare, pe toată durata execuției, 1800 de locuri de muncă. De aceea, pentru a încuraja incluziunea socială, concept pe care l-am promovat în toate licitațiile de execuție,  în criteriile de atribuire am prevăzut acordarea punctajului suplimentar pentru constructorul care angajează persoane fără loc de muncă din județele Bacău și Neamț. Și tot pentru a încuraja incluziunea socială, în premieră,  în cadrul criteriilor de atribuire am decis acordarea punctajului suplimentar constructorilor care  utilizează forță de muncă din sistemul penitenciar și aici mă refer exclusiv la deținuții care doresc să lucreze, având astfel posibilitatea ca, după eliberare, să se reintegreze mai ușor în societate și să dețină și o calificare.  Este un demers pe care îl realizăm în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor  ", a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.

DETALII TEHNICE :
https://www.cnir.ro/7-oferte-depuse-pentru-proiectarea-si-executia-drumului-expres-bacau-piatra-neamt/

CNIR

Radu_A

"5. Asociere - BOG'ART (Leader),ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA,CONCELEX,X-WAY INFRASTRUCTURE"

au mai licitat vreodata Bog`Art la autostrazi?
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

Johnny1711

Au mai licitat ...si chiar pe lotul 1 Ploiești Buzău erau aproape sa câștige din ce țin eu minte

voicul

^7 oferte depuse pentru proiectarea si executia DEx Bacău Piatra Neamt.

tom_sawyer

Sunt curios care o să fie guvernul care își va asuma finanțarea integral din bugetul de stat al acestui drum.

GIV

si asta o sa fie gata inainte de termen :o  O:-)

M_Z

dr4qul4

Sa nu ma injurati dar sper sa castige UMB. Si sa-l construiasca in 10 ani. Adica un fel de proiect de rezerva, cam cum a ajuns A3 .
Nu de alta, dar 536 mil lei x 10 ani, e tot ce ne putem permite.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.