Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Penescu Eduard

Acum doua saptamani nu era nici radierul turnat la pila aia la care lucreaza muncitorii acum si acum deja se decofreaza bancheta/rigla. Mi se pare fantastic cat de repede au putut sa se miste cu asta. E drept ca au concentrat toata forta pe structurile astea care au ramas. Pentru ca alte lucrari de structura semnificative nu mai au de facut pe lotul asta.

danutzu_1069

Imi vine greu sa cred ca vor putea sa termine 3 probleme pe care le-am remarcat:
- jumatate dintr-un pod nu are bordurile betonate (si evident ceea ce urmeaza dupa, hidroizoaltie, asfalate parapeti, etc) si care este in aceiasi situatie de ceva vreme
- deschideri care, una din ele nici macar nu are predale, nu sunt betonate...
-si insasi capatul nodului, la legatura cu DN, unde mai este foarte mult de lucru... (si oricat ar vrea, nu pot lucra pe timpul noptii)

mrcspot

Conectarea asta in drumul national mi se pare similara cu cea de la centura Zalau si aici pare ca fac intr-o luna de fac chinezii in 2 ani la Zalau. Bravo Webuild!

xenotium2

Poate termina pana pe 27 aprilie sa ajungem direct pe autostrada la ziua portilor deschise la PORR! Ar fi perfect timing!

danutzu_1069

@xenotium2 , te-ai uitat la ultima filmare?
Serios?

xenotium2

Daca pe A0 spera oficialii ca dau drumu in mai , lasa-ma si pe mine sa sper ca pe A1 dau drumu pana la CdA pana pe 27 aprilie.  O:-)

horatiu.cosma

Pe A0 luna mai e în 2 luni. Și acolo podurile sunt gata, terasamentele la fel, mai au câteva bucățele de asfalt, parapete marcaje și mărunțișuri. Aici mai e de lucru la poduri, de pus grinzi, umpluturi, multicel asfalt și mai multe mărunțișuri. 27 de zile (cu Paștele inclus) e absolut de neimaginat.

hefaistos

Nu e imposibil, având în vedere hei-rup-ul de dinainte deschiderea parțială din decembrie, când au făcut în 3 săptămâni tot podul ala peste Argeș. Dar nu cred ca va fi cazul aici, n-u de ce sa se grăbească. Nu uitati graba implica costuri suplimentare și "scurtături" tehnologice cu posibil rabat la calitate.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

ovicor

Nu au interesul, nici ei si nici noi, sa grabeasca lucrurile excesiv. Mult a fost, putin a ramas! Nerabdarea as intelege-o pentru ultimul tronson ramas al PiSi.

oc7avian

E una de gestionat un punct critic unde timpii tehnologici și spațiul permiteau accelerare, altceva ce se vedem pe filmare. Mai ales la descărcare. Filmarea grăiește, @horatiu.cosma a explicat inclusiv contextul calendaristic. E o utopie să discutăm de deschidere luna asta/înainte de alegeri.

stangabriel

#63880
https://hotnews.ro/video-romania-construieste-cel-mai-mare-pod-din-tara-pentru-ca-animalele-din-munti-sa-treaca-oltul-cum-va-arata-structura-1938597

Interviu cu Ionuț Ciurea.

Si video-ul de la Victor Cozmei.

Lucrările la secțiunile montane ale autostrăzii A1 Sibiu – Pitești au început în acest an. În paralel cu autostrada propriu-zisă, constructorii vor începe, probabil în vara lui 2025, execuția unei structuri importante: un pod de peste 300 de metri lungime și cel puțin 100 de metri lățime, pentru ca animalele Carpaților Meridionali să poată trece dintr-o parte în alta.


StefanCelMare

#63881
În lipsa acestui fel de pasaje, fauna suferă de două probleme:
1) consangvinitate - adică fiind izolate, animalele încep să se reproducă "în familie", ceea ce duce în timp la manifestarea bolilor genetice recesive, și la reducerea abilităților de a găsi hrană, de a supraviețui.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Consangvinitate
2) vulnerabilizare la orice probleme adiționale apărute (secetă, lipsa hranei, boli, etc.) - animalele nu pot găsi noi surse de apă, de hrană, și sunt blocate într-un spațiu finit în resurse. Sunt cunoscute situații în care unele specii au dispărut complet din zone unde erau izolate, nu este nicio exagerare.
Nu doar urșii sunt afectați, ci toate speciile - lup, vulpe, mistreț, cerb, etc.
La asta se adaugă ce a spus Ionuț, animale care în cele din urmă rup gardurile de protecție, caută căi să scape, și ajung fie pe A, pe DN-uri sau pe calea ferată, cauzând pagube.
Gândiți-vă ce inventivitate poate avea un animal care caută hrană sau apă disperat.

Hercule

De acord cu ce zici, dar sa nu exageram totusi.
A1 imparte meridionalii in doua (250 km). Nu e ca si cum daca pun o bariera la mijloc raman animalele fara apa, hrana sau lipsa de parteneri. Iar daca nu pot trece peste autostrada vor trece pe sub ea in zona viaductelor. Vor fi destule tuneluri si viaducte in zona montana ca sa nu-mi fac probleme daca lipseste vre-un pasaj.

Da, sa se faca pasaje pentru animale. Dar cu cap si unde este nevoie.
Deșteaptă-te române!

oc7avian

#63883
Uită-te mai atent pe articol  ;) Nu doar că reparăm o problemă din trecut, ci prevenim exacerbarea ei după mutarea traficului.

Da, autostrada va fi permeabilă. Dar nu peste ea e ecoductul. Idem la Lazaret




Powered by API/PUM imgur uploader

prd.marius

Daca s-a mai intrebat si raspuns, imi cer scuze, se poate sa fii ratat.
Dar se va repara si acel pod peste Olt de la Cornetu?
Nu stiu daca in stadiul actual ar duce descarcarea de acolo. Intreb pt ca in imaginea de mai sus nu pare prins in proiect