Drumul Expres DEx Găești-Ploiești

Started by rota, February 14, 2019, 10:47:37 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

eu gasesc traseul ca fiind ideal! Favorizeaza legatura Moldova-Oltenia, fara a mai trece pe la Bucuresti. (ochiometric) Traseul va fi mai scurt cu minim 30 de km!
Si e destul loc langa Brazi pentru un nod. Acolo avem un patrat de 2x2 km. Nu vad o tragedie in a avea limitare de viteza pe bretele de 80 sau chiar 60 km/h.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

carutasul

nu ar trebui să fie în prelungirea lui DX12? Eu așa aș vedea situația ideală, să plece de la DX12 în continuare. Probabil de asta l-au și adus în sudul Ploieștiului, ca să fie mai ușor de conectat la A7.

dr4qul4

nu prea ai cum, decat daca ai merge paralel cu A1. Intre Gaesti si Pitesti sunt niste dealuri urate.
Mai degraba se va merge pe solutia largirii A1 la 3 benzi pe sens, pe acea portiune de 25 de km (sau probabil pe toata distanta Bucuresti-Pitesti)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

carutasul

păi nici DX12 nu se "înțeapă" chiar la Pitești, ceva mai jos, de asta mi se părea interesant. Până la urmă nu e un capăt de țară dar presupun că va exista un trafic destul de important încât să merite să scutești A1.

dr4qul4

se inteapa la Catanele. Doar ca intre Catanele si Gaesti sunt vreo 25 de km si singurul culoar e tot in lungul Argeslui, adica paralel cu A1.

Face un S si merge prin Nordul Gaestiului vreo 6 km paralel cu A1.
Poate in viitorul (foarte) indepartat vom vedea o prelungire a acestui DX pana in DX12, pe la Colonesti

carutasul

da, ai dreptate, aveam impresia că o să coboare mai mult. O veni și vremea "optimizărilor" :)

ciachi

intrebare pentru cunoscători: dacă se continua cu un drum expres de la intersecția A7 cu A3 pe direcția Cornești-Găești - Colonești oare nu se se asigura mai bine legătura Moldovei cu Oltenia,  fără a mai urca traficul din Moldova spre Ploiești- Târgoviște  ??

Xed

^ S-a mai discutat treaba asta. Eu unul sunt total impotriva. Ajungi sa dublezi A0 trecand printr-un fel de "no man's land" unde ai doar niste sate si comune slab populate vs bazinul destul de populat al Targovistei si imprejurimile ei. Plus ca Tgv nu este totusi mort si mai are ceva industrie urmand ca si combinatul sa fie pus din nou in functiune si retehnologizat dupa ce razboiul din Ukraina a afectat grav piata de oteluri speciale. E o intreaga discutie pe paginile anterioare.

@liviu09 , este suficient loc intre combinat si Ulmi dar in speranta ca vom vedea concretizandu-se si DEx Targoviste Bucuresti, nu e un capat de tara ca e mai la sud. Oricum era de asteptat sa o ia pe acolo pentru ca era cea mai usoara varianta de a trece pe langa oras.

@dumbravaandrei , poate ca e mai mult o preferinta personala dar inteleg si faptul ca o amplasare langa Brazi a nodului avantajeaza si va atrage si mai mult trafic pe relatia Oltenia-Muntenia-Moldova.

Prelungire pentru a lega direct DEx12 de DEx Gaesti-Pl. nu cred ca se va intampla vreodata insa poate MTI va lua in considerare in viitor ca pe A1 intre Catanele si Ionesti sa construiasca o a 3a banda pe fiecare sens. Zic asta in contextul in care traficul pe sectiunea respectiva va creste destul de mult.

hefaistos

Eu zic ca A1 va fi prima autostrada cu 3 benzi pe lungime mare (nu ca ciotul de pe A3), intre A0 si DX12 si cei ce au pana in 40 de ani o vor "prinde".
In rest e foarte bine cum arata DEx asta, macar de ar avansa odata cu el spre faza de executie.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

dr4qul4

de la unul care a copilarit in "no man's land"-ul ala (si care de fapt e foarte populat, ca mai e si Titu pe acolo), consider ca nu era cazul sa treaca direct. Ocolul nu este mare deloc. Oricat de drept l-ar fi facut, tot avea peste 70 de km. Asadar, au ocolit cel mult 10 km pentru a lega si Targovistea.

Daca ne gandim ca avem ocol de 5km la Focsani, pentru nimic, nu pare deloc mult pentru un oras care inca mai are industrie! Poate pune cineva MZA-ul pentru DN72. S-ar putea sa fiti surprinsi

horatiu.cosma

În recensământul din 2015 e 12.000 jumătatea dinspre Ploiesti, 8000 pe cealaltă jumătate. Deci e trafic.

tom_sawyer

𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗔𝟭 𝗚𝗮𝗲𝘀𝘁𝗶 - 𝗔𝟯 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀𝘁𝗶: 𝗻𝗼𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁

Traseul final al Drumului Expres Găești - Ploiești aprobat în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prevede:

✅️ 81,5 km lungime traseu
✅️ 7 km drum de legătură cu DN72
✅️ 46 structuri (poduri și pasaje)
✅️ 9 noduri rutiere:
1) Nod la autostrada A1, km 0+000
2) Nod la DN7, km 7+850
3) Nod la DN72, km 12+285
4) Nod la DJ 702B, km 30+450
5) Nod la DN71, km 38+860
6) Nod la DN72, km 46+850
7) Nod legatura cu DN72,  km 67+374
8)Nod la DN1A, km 74+000
9) Nod la autostrada A3, km 80+440, care va asigura conexiunea și cu Varianta Ocolitoare a Municipiului Ploiești

⚙️ Proiectant: Asocierea SEARCH CORPORATION S.R.L. – MEGA MUHEDISLIIK MUSAVIRLIK A.S.

📍 va traversa U.A.T.-urile: 𝗗𝗮𝗺𝗯𝗼𝘃𝗶𝘁𝗮 - Crângurile, Petreşti, Găeşti, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comişani, Gura Ocniței, Bucşani, I. L. Caragiale, Dărmăneşti, Vlădeni și 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 - Măneşti, Filipeştii De Târg, Cocorăştii Colț, Târgşoru Vechi, Brazi, Bărcăneşti, Ploiești.

ℹ️ In cel mai scurt timp, vor începe forajele pentru realizarea studiilor geotehnice, precum și celelalte activități necesare studiului de fezabilitate.

ℹ️ De asemenea, urmează și depunerea documentațiilor necesare emiterii certificatelor de urbanism de la Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Județean Prahova, cărora le mulțumim pentru buna colaborare în pregătirea și elaborarea acestui proiect foarte important pentru dezvoltarea sudului țării.

https://www.facebook.com/IrinelScriosteanu