DN67C "Transalpina" Bengești-Rânca-Sebeș

Started by Ionut, September 16, 2011, 10:24:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

trifuhoria

Sebes Oasa e aproape de perfectiune, proaspat reabilitata (Sugag-Oasa)
De la Barajul Oasa pana la Manastirea Oasa (6-7 KM) e de a 2-a, pentru orice masina, drumul e unul de pamant, a fost indreptat cu graderul la inceputul lui august dar dupa ploile din ultiemle zile au aparatu gropi, mici dar destule.
De la Manastirea Oasa pana in Luncile Prigoanei, (6-7 km) drumul e tot de paman, dar mai bun. Eu merg 40-50 in zona asta, e de a 3-a, cu Skoda.
De la Luncile Prigoanei pana in Poarta Raiului (5 km) drumul a fost partial reabilitat de cei cu hoteluri din zona, practic au pus asfalt ras de pe Transalpina si l-au cilindrat.
Din Poarta Raiului pana la Domeniul Schiabil Sureanu/Lac Glaciar Sureanu - media celor 3 de mai sus.
Zona are pontential mare si se tot vorbeste de o reabilitare totala a acestui drum...cand...probabil la urmatoarele alegeri :).

#ILoveSurenu #SurenuBikeFest

nicolaem

Drum mai scurt spre Sureanu-Poarta Raiului ar fi pe Valea Cugirului. Si mai usor, din cauza ca urmeaza firul apei pana sus fara serpentine. Momentat e forestier, nu e practicabil pt masini mici. Cine stie, poate in viitor.

elphax

sa faca si sa ajute camioanele cu lemne sau sa nu faca si sa se chinuie turistii ?
cum o fi mai bine ?

KSP

Cu drum făcut sau nu, camioanele cu lemne tot îsi fac treaba...

tom_sawyer

Campionatul Național de Drift închide Transalpina (între Rânca și Novaci) sâmbătă și duminică

cnadnr.ro


Cristi N

Drumul Național 67 C (Transalpina) între km. 59+800 (Obârșia Lotrului) și km. 67+400 (Curpăt), va rămâne deschis circulației rutiere și pe perioada iernii.

A avut loc întâlnirea din data de 1 noiembrie 2021, dintre reprezentanții D.R.D.P. Craiova și D.R.D.P. Cluj, pentru a stabili exact cum se va desfășura activitatea de deszăpezire, după cum urmează:

– s-a stabilit de ambele părți modificarea intervenției privind activitatea de deszăpezire fața de limitele regionalelor, și anume DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 – 79+200, deoarece între limitele de județe nu există spațiu de întoarcere a autovehiculelor.

– s-a stabilit că fiecare DRDP, pe aceste sectoare, va asigura în permanență informarea privind starea părții carosabile.

– s-a stabilit că fiecare DRDP este de acord că circulația va fi închisă pe timpul nopții în intervalul 18:00-08:00 și restricțiile de tonaj 7,5 tone și de viteză 30 km/h.

– s-a stabilit de fiecare DRDP că circulația va fi restricționată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, ninsori, etc.) și ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci și ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – km 79+200.

– s-a stabilit de fiecare DRDP ca pe coduri galbene, portocalii și roșii (viscol, ninsoare abundentă, etc) să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice "Ghid privind combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice" pct. 3.2.1, în cazul în care viteza vântului în timpul viscolului depășește 30 km/h, iar zăpada spulberată se depune în urma utilajelor de deszăpezire, până la încetarea viscolului.

– s-a stabilit de fiecare DRDP că în urma intervențiilor de deszăpezire pe tot sectorul menționat, drumul va fi menținut în stare de viabilitate corespunzătoare circulației în condiții de iarnă.

– s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 75+200-79+200, pe care îl va administra SDN Alba, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 2 utilaje multifuncționale Unimog cu lamă și RSP. 1 încărcător, materiale sare – 400 tone și nisip 500 tone.

– s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 61+160 – 75+200, pe care îl va administra SDN Râmnicu Vâlcea, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 4 utilaje multifuncționale Unimog cu lamă și RSP, 1 încărcător, materiale sare – 700 tone și nisip 600 tone.

b1

Transalpina a fost redeschisă. Circulația este permisă într-un anumit interval orar

Se redeschide circulația pe Transalpina, începând cu 1 iunie 2022, pe sectorul Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) al DN 67C, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulația rutieră va fi închisă/restricționată pe Transalpina, pe durată limitată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, etc.) ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanșele, căderile de stânci și ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800.

Circulația rutieră va fi închisă/restricționată, pe durată limitată, în cazul executării unor lucrări în zona drumului, pe sectorul DN 67C, km 34+800 – km 59+800.

Circulația rutieră pe Transalpina este închisă pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00 – 7:00, pe sectorul DN 67C, km 34+800 – km 59+800, potrivit prevederilor reglementării tehnice "Normativ privind circulația rutieră pe drumurile montane – Drumul Național DN 7C Transfăgărășan și Drumul Național DN 67C Transalpina" – indicativ AND 615 – 2020.

Instituirea permanentă a restricțiilor de tonaj de 3,5 tone și de viteză de 30 km/h.

Districtele responsabile cu administrarea sectorului de drum au în stoc indicatoare de semnalizare necesare pentru menținerea siguranței circulației.

Decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea.

In luna mai, un strat de zăpadă cu o înălțime de aproximativ trei metri bloca Transalpina in zona pasul Urdele, în cel mai înalt punct, situat la 2.145 de metri.

Aproape patru kilometri de drum între Rânca și pasul Urdele, acolo unde Transalpina atinge cea mai mare înălțime, de 2.145 de metri, au fost curățați după aproximativ o săptămână de la începerea acțiunii de deszăpezire.

Sursa.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

Cetatean

Pun aici,nu stiu daca e bine. Se poate muta.

Centura la Sebes din Dn7 spre Transalpina. Ajuta la traficul local enorm,foarte multi din Valea Sebesului lucreaza pe platforma jndustriala de la Sebes,pentru producatorii locali Elis si Pehart ca nu o sa mai treaca prin Sebes.
Urmarim.

https://alba24.ro/foto-centura-ocolitoare-pe-latura-de-vest-a-municipiului-sebes-traseul-si-detaliile-noului-drum-acord-de-mediu-solicitat-la-apm-957413.html

tom_sawyer

Transalpina (DN67C) se deschide de mâine dimineață (ora 8⁰⁰)!

Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiții între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) în urmatoarele condiții:
 - între orele 8⁰⁰-18⁰⁰,
 - viteza maximă de deplasare 30 km/h,
- numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone.

Având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condițiilor impuse pentru a nu exista evenimente nedorite.

facebook.com/CristianOvCPistol

Light

Îmi aduc și eu prima mea contribuție pe acest topic cu 2 poze din avion ale Transalpinei, realizate săptămâna trecută, din zona vârfului Păpușa. Îmi cer scuze pentru claritatea cam slabă a pozelor, atât am putut de la aproximativ 10000m altitudine.

Powered by API/PUM imgur uploader

Powered by API/PUM imgur uploader

Light

Începând de vineri, 25.08.2023, circulația rutieră pe Transalpina, DN67C, pe sectorul Rânca (km 34+800) – Obârșia Lotrului (km 59+800), va fi permisă în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Reamintim că pe acest sector de drum este instituită restricție de tonaj (3,5 tone), iar viteza de deplasare maximă admisă este de 30 km/h.

Menționăm că în prezent circulația rutieră între Rânca și Obârșia Lotrului este permisă în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Sursă: cnadnr.ro

voicul

Si maine vor fi 31 de grade in B

Îndepărtare zăpadă de pe DN 67C, Transalpina.
"Continuă activitatea de îndepărtare a zăpezii de pe DN 67C, pe sectorul închis circulației rutiere dintre Rânca și Obârșia Lotrului. Se acționează cu o autofreză dinspre Obârșia Lotrului și o autofreză dinspre Rânca, dar si cu două încărcătoare frontale și un utilaj cu lamă și material antiderapant. Depunem toate eforturile pentru a deschide circulația rutieră într-un timp cât mai scurt dar fără a face compromisuri în ceea ce privește siguranța participanțiilor la trafic. După îndepărtarea zăpezii se vor înlocui indicatoarele și parapetele deteriorate astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții normale", a transmis Calin Cosmin, Directorul Regional al DRDP Craiova.

https://www.facebook.com/watch/?v=1536469873868000

mirceaeliade

QuoteCNAIR a publicat licitația pentru măsuri de siguranță pe Transalpina  a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în valoare de 46,9 milioane lei. Durata de construcție este de 12 luni.
https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100181896

AlinAlecu

Salut, Vă atașez două filmări cu Transalpina din 14 Iulie 2024.

Traseu de la Săliște la Șugag

Traseu de la Șugag la Novaci

Vizionare plăcută!