News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

[B] Bugetul PMB

Started by Ionut, February 22, 2018, 07:26:10 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Fac acest thread pentru ca este un subiect important despre care se discuta in multe locuri si ar merita un topic dedicat. Va rog sa discutam strict de buget aici si mai putin de proiectele in sine (care au thread-uri separate).

Ionut

#1
Bugetul PMB pe 2018

Consilierii generali vor dezbate joi, în şedinţă, proiectul de buget al Primăriei Capitalei pe anul 2018, care prevede, printre altele, alocarea a peste 3 milioane de euro pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, a peste 13 milioane de euro la diverse monumente şi statui, altele decât cele începute anul trecut şi a 111 milioane de euro pentru spitale. Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi se referă la transformarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA, cu un capital social de peste 129 de milioane de lei. De asemenea, proiectul de hotărâre privind preluarea autobazei RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan se află din nou pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, după ce a fost respins în urma votului la ultima şedinţă.

Bugetul PMB pe 2018: peste 3 milioane de euro la Catedrala Mântuirii Neamului, 13 milioane de euro la monumente şi statui, 2,2 milioane de euro pentru rampe de acces al persoanelor cu handicap

Sănătate
Anul acesta, Primaria Capitalei propune să aloce, pentru cele 19 spitale pe care le administrează prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), suma de peste 520 de milioane de lei (111 milioane de euro), bugetul fiind unul aproape dublu faţă de 2016 şi 2017. Astfel, 35,7 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) vor fi folosiţi pentru finalizarea Spitalului Foişor, iar 32,7 milioane de lei (7 milioane de euro) pentru extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Victor Gomoiu.

Cultură
Pentru teatre, muzee şi celelalte instituţii de cultură, bugetul propus pentru anul 2018 este de aproape 350 de milioane de lei (peste 76 de milioane de euro).

Lăcaşuri de cult
În ceea ce priveşte sprijinirea lăcaşurilor de cult, vor merge 45,5 milioane de lei către biserici, din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) la Catedrala Mântuirii Neamului, care a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la PMB şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei de la Sectorul 5 (peste un milion de euro).

Infrastructură
Pentru lucrărle de infrastructură şi fluidizare a traficului sunt alocaţi peste 231 de milioane de euro.

Astfel, sunt continuate în 2018 lucrările începute anul trecut, respectiv modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei şi pasajul pietonal, cu un buget de 1,7 milioane de euro, finalizare străpungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, cu un buget de 4,3 milioane de euro pentru iluminat public, iluminat arhitectural, semaforizare intersecţii şi separatoare de sensuri, penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel, cu un buget de 17,8 milioane de euro pentru nodul Virtuţii, supralărgire Fabrica de Glucoză, unde urmează să înceapă lucrprile, bugetul pe anul acesta fiind de aproape 4,7 milioane de euro, park&ride la Cora Pantelimon, cu o capacitate de 500 de locuri şi un buget alocat de 15 milioane de euro, precum şi parcarea subterană din zona Iancului, cu o capacitate de 200 de locuri şi un buget alocat de 2,5 milioane de euro.

Municipalitatea anunţă anul acesta modernizarea liniilor de tramvai şi sistemului rutier pe trei artere mari. Astfel, se alocă 37.000 de euro pentru studiul de fezabilitatea pentru lucrările de pe bulevardul Vasile Milea, 200.000 de euro pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru construirea liniei de tramvai şi a unui nod intermodal în zona pasajului construit de Ministerul Transporturilor în zona Prelungirea Ghencea Domneşti. De asemenea, Primăria Capitalei promite reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai de pe B-dul Dimitrie Pompei şi str. Barbu Văcărescu, pentru care urmează atribuirea contractului de execuţie.

În proiectul de buget mai este prevăzută alocarea sumelor de 30.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru supralărgirea Şoselei Bucureşti – Măgurele, 130.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru prelungirea străzii Braşov, între Şoseaua Alexandriei şi Prelungirea Ghencea, 140.000 de euro pentru etapa a II-a a lucrărilor pentru supralărgirea Nicolae Girgorescu – Splai Dudescu, la intersecţia Vitan Bârzeşti, 28.000 de europ pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru pasajul rutier Şoseaua Colentina – Doamna Ghica, 88.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru consolidarea podului planşeu Piaţa Unirii, 21.000 de euro pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru întregire Splaiul unirii – zona Bulevardului Mărăşeşti – Hanul lui Manuc, 32.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru supralărgirea Căii Griviţa şi Bulevardul Bucureştii Noi.

De asemenea, se mai alocă de la bugetul PMB 174.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru lucrările la străpungerea şi supralărgire Str. Avionului, între Şos. Pipera şi linia de centură prin Drumul Nisipoasa, Str. Câmpul Pipera şi str. Vadul Moldovei, cu pasaj denivelat peste calea ferată Bucureşti - Constanţa, pe sub pista aeroportului Aurel Vlaicu, precum şi 32.000 de euro pentru studiul de fezabilitate în vederea reabilitării Bulevardului Basarabia, între Şoseaua Mihai Bravu şi Şoseaua Dudeşti-Pantelimon.

Totodată, 37.000 de euro sunt alocaţi pentru studiul de fezabilitate pentru lucrările de la supralărgirea Căii Călăraşi şi Bulevardul Corneliu Coposu, între strada Sf. Vineri şi Şoseaua Mihai Bravu, 32.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru lucrările la pasajul denivelat pe Şoseaua Petricani – Şoseaua Bucureşti Nord, 32.000 de euro pentru studiul de fezabilitate pentru lucrările de la pasajul denivelat peste intersecţia Şoseaua Andronache – Bulevardul Eroilor.

În 2018 se vor continua lucrările la modernizarea şi consolidarea podului Mihai Bravu, cu un buget de 1,33 de milioane de euro, precum şi reabilitarea Podului Grant, cu 6,2 milioane de euro, şi realizarea expertizei pentru un pasaj pietonal subteran în zona Arcului de Triumf, cu 160.000 de euro.

În ceea ce priveşte dotările, se alocă 32 de milioane de euro pentru achiziţia, în acest an, a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi 42 de autobuze electrice.

Primăria Capitalei mai alocă 26 de milioane de euro pentru semaforizarea a 20 de intersecţii noi şi 100 de intersecţii integrate în Sistemul de Management al Traficului, 5 milioane de euro pentru o aplicaţie de Smart Parking, 4 milioane de euro pentru întreţinerea instalaţiilor de semaforizare existente, 6,4 milioane de euro pentru lucrări de semnalizare rutieră, precum marcaje, garduri, indicatoare şi 20 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului rutier.

În ceea ce priveşte parcările, municipalitatea alocă, pentru început, aproximativ 9 milioane de euro pentru şapte parcări supraterane rezidenţiale, 650.000 de euro pentru studii şi consultanţă pentru trei parcări publice la Gara de Nord, Edgar Quinet şi Piaţa Dorobanţi şi 1 milion de euro pentru patru parcări publice, dintre care una la Sala Palatului, una la Piaţa Constituţiei şi alte două vor fi construite în cadrul unor proiecte pentru montarea monumentelor Alexandru Lahovari şi Gh. Cantacuzino.

Totodată, Primăria Capitalei va aloca 55 de milioane de euro pentru etapa a doua a realizării staţiei de epurare Glina, 23 de milioane de euro pentru reţelele de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi drumuri în cartierul Henri Coandă şi 130.000 de euro pentru cişmele.

Pentru modernizarea, consumul şi mentenanţa reţelei de iluminat public sunt prevăzuţi 22 de milioane de euro, pentru salubrizare în Sectorul 5 – 6 milioane de euro, pentru dezinsecţie şi deratizare sunt alocaţi 5 milioane de euro, iar pentru acoperirea diferenţei de preţ la energia termică sunt prevăzuţi 86 de milioane de euro.

Consolidări şi construcţii
Municipalitatea va consolida 86 de imobile cu risc seismic, potrivit proiectului de buget, alocând suma de aproximativ 10 milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor la patru imobile aflate în execuţie, la alte 29 de imobile la care lucrările vor începe în perioada următoare, pentru proiectele tehnice pentru 29 de imobile şi pentru expertizarea altor 24.

Reamenajări parcuri şi proiecte de mediu
În proiectul de buget pe 2018 sunt prevăzuţi 68.000 de euro pentru lucrări de conservare pentru Parcul Carol şi Parcul Cişmigiu, 151.000 de euro pentru studii în vederea înfiinţării unui acvariu public cu centru de cercetare şi alţi 151.000 de euro pentru studii în vederea construirii unui parc de distracţii.

Programe, stimulente şi asistenţă socială
Anul acesta sunt prevăzuţi 2,7 milioane de euro pentru 25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei din cadrul proiectului ,,Biciclişti în Bucureşti", pentru achiziţionarea de biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot.

Mai sunt multe alte proiecte si detalii - News.ro

Daniel_C

Astazi, la sedinta de Consiliu General, din nou promisiuni, la discutiile despre buget:

https://www.facebook.com/PMBucuresti/posts/1063044487166928

Referitor la banii alocati in buget pentru modernizarea infrastructurii rutiere, Edilul Sef a explicat ca cele 231 de milioane de euro sunt destinate investitiilor in lucrari care vor genera diminiuarea aglomeratiei in trafic dar si dotarilor, investitiilor si subventiilor pentru transportul public in comun: "Vor fi continuate lucrări de infrastructură începute în anii anteriori, și vor fi demarate noi proiecte, dintre care vă dau doar câteva exemple:

- Finalizare Strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu
- Finalizare Penetratie Splaiul Independentei - Ciurel
- Supralargire Fabrica de Glucoza – S-a finalizat proiectul tehnic, urmeaza sa inceapa lucrarile.
- Penetratie Prelungirea Ghencea Domnesti, cu construirea liniei de tramvai si a unui nod intermodal in zona pasajului pe care il construieste Ministerul Transporturilor
- Pasaj rutier Soseaua Colentina – Doamna Ghica.
- Pasaj denivelat sos. Petricani-Sos Bucuresti Nord
- Pasaj denivelat peste intersectia Sos. Andronache – Bdul Eroilor
- Supralargire Soseaua Bucuresti – Magurele
- Pasaj pietonal subteran Arcul de Triumf
- Modernizare sistem rutier si linii de tramvai pe bulevardul Vasile Milea
- Reabilitare sistem rutier si linie de tramvai Bdul Dimitrie Pompei si str. Barbu Vacarescu"

Amplu program de amenajare si construire parcari

De asemenea, în 2018 va demara un amplu program de amenajare și construire de parcări:

- Park and Ride-ul de la Cora Pantelimon, cu o capacitate de 500 de locuri,
- Parcarea subterana prevazuta in proiectul de modernizare a soselei Iancului, cu o capacitate de 200 de locuri
- Parcari publice subterane: Sala Palatului (Nord), PiataConstitutiei, Piața Alexandru Lahovari, Gara de Nord, Edgar Quinet, Piața Dorobanți
- 7 parcari supraterane rezidentiale
Primarul General, Gabriela Firea: "Vor fi alocate sume importante – 56 de milioane de euro - pentru imbuntatirea sistemului rutier, semaforizare inteligenta, managementul traficului, dupa cum urmeaza:
- modernizarea si extinderea instalatiilor de semaforizare (20 intersectii noi semaforizate si 100 intersectii integrate in BTMS)
- Aplicatie Smart Parking – 5 milioane euro
- Lucrari de semnalizare rutiera necesare sistematizarii si cresterii sigurantei circulatiei
- Reabilitare/reparatii sistem rutier
Nu în ultimul rând, menționez la acest capitol, sumele necesare pentru achiziția de mijloace de transport în comun moderne și nepoluante, după cum urmează:
- Cele 400 de autobuze Euro 6, pentru care am desemnat câștigătorul licitației și suntem foarte aproape de finalizarea procedurii
- Demararea procedurilor de achiziție pentru 100 de troleibuze, 100 de tramvaie. 100 de autobuze cu GNC si 42 autobuze electrice"

Ionut

Rectificare bugetară la PMB: Subvențiile la Radet cresc cu peste 87 mil. lei. Încă 45 mil lei pentru achiziții de monumente istorice și alți 10 mil. lei pentru Catedrală. Tăieri la spitale, ordine publică, administrația străzilor

Potrivit rectificării, se taie bani și de la Administrația Străzilor, peste 9,7 milioane de lei (conform unei hotărâri CGMB, administrația va fi desființată), de la Centrul de Protecție a Plantelor, 1,1 milioane de lei, dar și de la Administrația Spitalelor (ASSMB) – nu mai puțin de 6,2 milioane de lei.

Profit.ro

Cristi N

#4
Duamna este persecutata inclusiv de curtea de apel  :excited:

Curtea de Apel București a decis anularea hotărârilor de Consiliu General prin care Gabriela Firea a înființat companiile municipale

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, inițiatorul procesului. Consilierii municipali USR au contestat înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.


"Instanța a decis astăzi că toate companiile au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, așa cum am spus și noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găștile din Voluntari care își văd năruit visul de a pune mâna pe București bucată cu bucată. Este în schimb o veste foarte bună pentru bucureșteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiți sute de milioane de euro așa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eșec managerial și financiar de proporții pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă. Actualul Primar este cel care a girat și a forțat împotriva legii înființarea acestor Companii. Actualul Primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înființate peste noapte. Și actualul Primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mai mare dezastru edilitar și financiar din București din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată și i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate nu a ascultat și a împins orașul și banul public într-o groapă de unde vom ieși foarte greu", a declarat Roxana Wring, președinte USR București, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

"Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanța a decis că toate companiile sunt înființate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureștenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei", a declarat Ana Ciceală, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

Sursa: Hotnews
Sursele sursei: Ana Ciceala (USR) si Roxana Wring (USR)

ghrt

În loc să convoace AGA-urile pentru dizolvarea şi lichidarea (in)voluntară a celor 22 de societăţi, Fifi e decisă să continue. Poate ăia de la DNA se sesizează din oficiu după ce se vor vira banii din tranşa aprobată zilele trecute pentru majorarea capitalului societăţilor.
Cont (aproape) inactiv.

Cristi N

Continuarea lui Fifi:  :o

Primăria Capitalei amenință CAB cu plângere penală pentru abuz în serviciu și susține că anularea hotărârilor de înființare a companiilor municipale încalcă "cu intenție" legea

Primăria Capitalei afirmă că suspectează "existența unui interes" în decizia recentă a Curții de Apel București de a anula definitiv, în recursul unui proces intentat de USR, hotărârile Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de aprobare a înființării unui număr de 20 de companii municipale bucureștene, inițiate de primarul general Gabriela Firea, și transmite Curții că își rezervă dreptul de a se adresa "organelor competente să cerceteze săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu" în această cauză, considerând că decizia CAB este ilegală "cu intenție".

Mesajul apare într-o cerere oficială trimisă Curții de către viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, văzută de Profit.ro, în care acesta solicită, în numele Primăriei, motivarea de urgență a deciziei prin care Curtea de Apel anulează hotărârile de înființare a companiilor municipale. "Vă solicităm motivarea de urgență a deciziei (...) în vederea asigurării respectării dreptului la apărare și dreptului la un proces echitabil, în condițiile în care înțelegem să ne îndreptăm împotriva acesteia prin exercitarea căilor extraordinare de atac prevăzute de dispozițiile codului de procedură civilă și, totodată, ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor abilitate să cerceteze încălcarea cu intenție a dispozițiilor legale aplicabile în prezenta cauză", se arată în cererea adresată de Bădulescu Curții. Viceprimarul mai solicită CAB să aibă în vedere faptul că în curând se încheie exercițiul bugetar pe 2018, iar hotărârea pronunțată are un impact major asupra cauzei deduse judecății, creând în plus probleme accesorii. Din aceste motive, Bădulescu consideră că este "absolut necesară" redactarea de urgență a motivării deciziei CAB, cu atât mai mult cu cât aceasta ar fi în "totală contradicție" cu sentința pronunțată de Tribunalul București în aceeași cauză. "În acest sens, înțelegem să ne exprimăm dezacordul total față de hotărârea pronunțată (...), aceasta fiind una nelegală și netemeinică și în contradicție evidentă cu dispozițiile Legii administrației publice locale republicată nr. 215/2001, atât timp cât pentru înființarea societăților pe acțiuni este necesară și suficientă majoritatea cerută de art. 45 alin. 2, respectiv "se adoptă cu votul majorității consilierilor locali în funcție următoarele hotărâri ale consiliului local: (...) f) hotărâri privind asocierea sau cooperarea cu alte autorități publice, cu persoane juridice române sau străine (... )", și nicidecum cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcție, cum în mod eronat ați acreditat prin hotărârea pronunțată", mai spune Bădulescu în cerere. Potrivit acestuia, nu se poate discuta de un exces de putere din partea Consiliului General al Municipiului București, atât timp cât înființarea unei societăți prin asocierea dintre o autoritate publică și o persoană juridică nu încalcă Constituția României, Legea Concurenței nr. 21/1996 sau Legea achizițiilor publice nr. 98/2016. "Având în vedere faptul că atât modalitatea de soluționare a dosarului în discuție, cât și soluția pronunțată, nasc suspiciuni cu privire la existența unui interes în această cauză, înțelegem de asemenea să ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor competente să cerceteze săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, cu atât mai mult cu cât, în mod evident, decizia civilă nr.6504/2018 nu respectă dispozițiile legii 215/2001 și creează un prejudiciu imens Primăriei Municipiului București, prin încercarea de împiedicare a desfășurării activităților ce țin de interesul general al cetățenilor și respectiv blocarea activității administrației publice locale", conchide Aurelian Bădulescu în cererea sa adresată CAB.

Link: Profit

GDPR

#7
Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General din data de 12 decembrie este un nou proiect de hotarare de rectificare a bugetului PMB. Noutatea e ca cheltuielile cu investitiile in infrastructura rutiera scad la un nivel nemaintalnit in ultimii ani.



Si asta in conditiile in care veniturile PMB s-au marit cu 50% in ultimii 3 ani! Mai jos gasiti un grafic care arata veniturile si cheltuielile totale ale PMB in intervalul 2016-2018, precum si cheltuielile de capital cu infrastructura rutiera (inclusiv fondurile nerambursabile), atat cele previzionate la inceputul fiecarui an, cat si cele conform cu ultima rectificare bugetara din anul respectiv (asta presupunand ca rectificarea din data de 12 e ultima pe 2018, dar nimic nu e sigur la PMB).



voicul

Primăria Capitalei are buget. Cum se împart 1,4 miliarde de euro - VIDEO

O treime din bugetul Capitalei ar urma să fie alocată proiectelor de infrastructură. Este principala destinaţie a banilor, pentru prima dată în mulţi ani. Primăria Generală a publicat proiectul de buget pentru 2019, estimat la 6,7 miliarde de lei.

Infrastructură şi investiţii: 370 de milioane de euro

- Lărgirea străzii Fabrică de Glucoză: 8,5 milioane euro

- Pasaj Ciurel: 11 milioane euro

- Pasaj Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu: 3 milioane euro

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primaria-capitalei-are-buget-cum-se-impart-14-miliarde-de-euro-1108395

dr4qul4

Pe mine ma intereseaza in principal proiectele noi..

Supralargire Sisesti-IIBrad +pasaj subteran se refera la pasajul Baneasa de pe DN1? sau e vorba de altul? Care dupas alocare va fi facut la sfantu' asteapta?

Insa primesc bani:
Pasajul pietonal de la Piata Romana
Prelungirea Ghencea
Iuliu Hateganu (prelungirea pasajului NG) - nu multi dar tot e ceva
Pasaj Dna Ghica - 123 mil lei?!!!
Nod Avionului -inchidere inel median - 261 mil lei?  Despre ce e vorba mai exact aici? Pt ca Strapungerea Avionului - Nisipoasa-Vadu Moldovei nu are legatura cu inelul Median (doar ca ar pleca din acest nod). Are cineva mai multe detalii depsre acest proiect? Vorbim de o valoare mare.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

BIGRED1984

Dupa cum se insista pe aceasta strapungere (care nu este cea mai importanta lucrare din Bucuresti) mie imi pare ca cineva are nevoie sa vanda niste terenuri rapid si s-a gasit solutia asta ca primaria sa exproprieze la niste preturi colosale terenurile alea din nord.

GDPR

^^sunt mii lei, nu mil.

Hef

La anul, in primavara, sunt alegeri locale.
Trebuie raportate o serie de lucrari macar incepute. Apoi vor fi finalizate peste inca 4 ani.

BIGRED1984

Quote from: adrian rosca on April 04, 2019, 08:50:27 PM
^^sunt mii lei, nu mil.
Sunt 261.681,00 dar scara (ca sa-i zic asa) este de mii de lei, adica 261.681.000 lei ... deci e corect 261 milioane lei ...toate sumele din tabelele alea sunt x 1000 ... si e o suma mare doar pentru acest obiectiv neimportant, din pct. meu de vedere.