Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii

Started by Ionut, June 12, 2012, 08:24:17 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

MNU

Quote from: pasadia on August 22, 2014, 09:38:46 AM
Cateva nelamuriri dupa ce am citit aceste raspunsuri:

- la intrebarea 1), subpunctele 1. si 2., se spune ca remedierea vine doar dupa recuperarea prejudiciului. Lucru absurd dat fiind faptul ca procesul e unul de durata (1-2 ani daca nu mai mult) si ca rezultatul procesului s-ar putea sa nu fie favorabil (daca CNADNR-ul nu primeste intreaga suma solicitata oare e in stare sa repare doar pe jumatate?)
...

... iar daca vinovatul nu e identificat se repara imediat cu acoperirea cheltuielilor din fondul pt intretinere.

Pai in cazul asta e mai bine ca vinovatul sa ramana neidentificat :(.

adiarc

cateva intrebari
- cand va avea loc schimbarea parapetilor indoiti de pe centura SB ? - unii au 3 ani si jum si sunt DISTRUSI COMPLET...practic nu mai exista separarea sensurilor
- care este stadiul organizarii licitatiei pt atribuirea unor spatii de servicii , in vederea constr de benzinari , restaurante , etc ,pe tronsoanele inaugurate din SB-Orastie , Deva-Orastie , TM-Lugoj lot 1 , Lugoj-Deva lotul 1 , Tm-Arad+centura ? Se are in vedere includerea tronsoanelor ce vor fii inaugurate in viitorul apropiat ? - Orastie-Sb lotul 3 , Tm-Lugoj lotul 2 + cele 2 tronsoane din Nadlac-Arad ?
- care este stadiul reevaluari si cand vor fii refacute , marcajele si restrictiile absurde de viteza de pe Dn 14 , Sibiu-Sighisoara ?
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

disney

#167
A sosit azi raspunsul CNADNR la intrebarile din 13.07.2014.

Acestea sint intrebarile adresate:

In raspunsul Dumneavoastra din 07.08.2014 corespunzator solicitarii 92/42113, ati precizat urmatoarele:
"Avand in vedere ca in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, sunt in desfasurare numeroase contracte, proiecte, achizitii, etc., lista cu informatiile de interes public nu este definitivata. Prin urmare, la data intocmirii acestei adrese, nu putem raspunde pozitiv cererii dumneavoastra. De asemenea, ramane valabil raspunsul dat de companie, solicitarii dumneavoastra din data de 23.06.2014 (nr.92/27727), si anume ca: "Legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, asa cum reiese si din titlul acesteia si cum sunt definite in cuprinsul acesteia, se refera la informatii si nu la documente, fapt pentru care nu va putem pune la dispozitie documentele solicitate"".


Aici aveti un extras din Legea 544/2001.

Art. 5
(1) Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public:
...
g) lista cuprinzand documentele de interes public;
h) lista cuprinzand categoriile de documente produse si/sau gestionate, potrivit Legii;
i) modalitatile de contestare a deciziei autoritatii sau a institutiei publice in situatia in care persoana se considera vatamata in privinta dreptului de acces la informatiile de interes public solicitate.
...
(2) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa publice si sa actualizeze anual un buletin informativ care va cuprinde informatiile prevazute la alin. (1).
(3) Autoritatile publice sunt obligate sa dea din oficiu publicitatii un raport periodic de activitate, cel putin anual, care va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
(4) Accesul la informatiile prevazute la alin. (1) se realizeaza prin:
a) afisare la sediul autoritatii sau al institutiei publice ori prin publicare in Monitorul Oficial al Romaniei sau in mijloacele de informare in masa, in publicatii proprii, precum si in pagina de Internet proprie;
...
Art. 6
(1)Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, in conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.
(2)Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal.
...
Art. 9
(1) In cazul in care solicitarea de informatii implica realizarea de copii de pe documentele detinute de autoritatea sau institutia publica, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, in conditiile Legii.


In primul rand, in acest raspuns al Dumneavoastra din 07.08.2014, se observa o contradictie intre faptul ca pe de o parte "la data intocmirii acestei adrese, nu putem raspunde pozitiv cererii dumneavoastra" [cerere de solicitare de documente], ceea ce implica oferirea acestor documente la o data ulterioara, iar pe de alta parte ca "Legea 544/2001 ... se refera la informatii si nu la documente, fapt pentru care nu va putem pune la dispozitie documentele solicitate".

In al doilea rand se observa ca se incearca crearea unei confuzii intentionate, prin folosirea frazei "lista cu informatiile de interes public", desi Legea 544/2001 precizeaza clar in articolul 5, alineatul (1), litera g) ca este vorba de "lista cuprinzand documentele de interes public".

Care este termenul in care sunteti obligat de lege sa definitivati lista cuprinzand documentele de interes public pentru un "contract, proiect, achizitie, etc." si din ce moment incepe sa se contorizeze acest termen?
Exista termene diferite intre "contracte, proiecte, achizitii, etc."? Daca da, va rog sa specificati aceste termene pentru fiecare categorie in parte.

Va solicit din nou (a treia oara), sa ne puneti la dispozitie, in format electronic, plansele cu planul de situatie, profilul longitudinal si profilul transversal tip proiectate si aprobate pentru Autostrada Orastie-Sibiu, lotul 3, din zona afectata de alunecarile de teren, intrucit acestea fac parte din documentatia acestui proiect de interes public, finantat in proportie de 85% din bani publici europeni.


Va rog sa imi oferiti in scris prin E-Mail, urmatoarele informatii pe care sunteti obligati sa le furnizati din oficiu.
Va reamintesc de sentinta civila 577/F din 27 iunie 2002 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 782/2002, in care instanta a hotarat ca obligatia institutiilor/autoritatilor publice de a comunica din oficiu unele informatii de interes public, nu exclude obligatia acestora de a comunica informatiile si in scris, la cererea solicitantului, conform articolului 6 din Legea 544/2001.
In caz contrar, ar fi ingradit nejustificat dreptul persoanei de a cere in scris orice informatie de interes public, prevazut in articolul 6 din Legea 544/2001.

1) Conform articolului 5, alineatul (2), va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, toate buletinele informative din anii 2012, 2013 si 2014.
Conform articolului 5, alineatul (4), litera a), aceste informatii trebuie sa fie afisate pe site-ul Dumneavoastra, dar nu se gasesc acolo.

2) Pe site-ul Dumneavoastra nu apare decit raportul periodic de activitate din anul 2011 pe care sunteti obligati sa il publicati conform articolului 5, alineatul (3).
Va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, toate rapoartele de activitate din anii 2012, 2013 si 2014 si data emiterii fiecaruia, precum si sa precizati in care numar din Monitorul Oficial al Romaniei au fost publicate fiecare din aceste rapoarte.

3) Potrivit articolului 5, alineatul (1), litera i), va rog sa imi precizati modalitatile de contestare a deciziilor Dumneavoastra de a nu oferi informatii cu caracter public.

4) Va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzind documentele de interes public pentru proiectele urmatoare care figureaza ca si proiecte finalizate si receptionate, conform datelor de pe site-ul CNADNR.
a) ISPA 2004/RO/16/P/PT/008/07 - "Constructia variantei de ocolire Deva - Orastie la standard de autostrada"
b) POST/2010/1/1/003 - "Autostrada Arad - Timisoara"
c) Contract 6R16 - "Reabilitarea DN 24 Crasna - Iasi, km 105+700 - km 197+040"
d) Contract 6R2 - "Reabilitare DN19 Oradea-limita jud.Bihor km 5+853 - km 75+896"

5) De asemenea, va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzind documentele de interes public pentru proiectul "Contract 6R15 - "Reabilitarea DN14 Sibiu - Medias - Sighisoara, km 3+500 - 51+100 si km 57+500 - 89+400"".






Aberatiile lor mi se par contrare legii.  :o

disney

Au fost adresate azi catre CNADNR urmatoarele intrebari:

1) a) Este CNADNR o autoritate publica sau este CNADNR o institutie publica?

b) Cine sint actionarii CNADNR si care este procentul detinut de Statul Roman in CNADNR?


2) a) In raspunsul Dumneavoastra 92/43197 la intrebarile "Reparatia daunelor facute de masini la parapeti si alte elemente ale autostrazilor se face pe asigurarea RCA? Cine se ocupa de recuperarea banilor?", ati precizat ca exista 3 cazuri de procedura pe care le-ati detaliat.
In cazurile 1 si 2 de procedura, se spune ca remedierea vine doar dupa recuperarea prejudiciului. Acest lucru este absurd, dat fiind faptul ca procesul este unul de durata (1-2 ani, daca nu mai mult) si ca rezultatul procesului s-ar putea sa nu fie favorabil. Daca CNADNR-ul nu primeste intreaga suma solicitata, este CNADNR in stare sa repare doar pe jumatate?

b) Procedura de licitatie deschisa mentionata de Dumneavoastra in acelasi loc, poarta numele de "Achizitia si transportul parapetelor". Montajul parapetelor face parte din acest contract sau pentru montajul parapetelor exista sau se va face o alta licitatie publica???

c) In fiecare din cele 3 cazuri de procedura ati precizat ca CNADNR, "Directia Regionala de Drumuri si Poduri va lua masuri urgente de remediere a deficientelor din bugetul aferent lucrarilor de intretinere". Care este bugetul aferent lucrarilor de intretinere pentru fiecare din anii 2012, 2013 si 2014?

d) Cand va avea loc schimbarea parapetilor indoiti de pe centura Sibiu? Unii au 3 ani si jumatate si sunt DISTRUSI COMPLET si practic nu mai exista separarea sensurilor. De ce nu ati luat pina acum acele "masuri urgente de remediere a deficientelor" pe care le-ati precizat?


3) La intrebarea 2) din acelasi raspuns 92/43197, referitoare la radare fixe si sisteme de control al vitezei, din enumerarea tronsoanelor pe care este sau va fi montat sistemul ITS, lipseste tronsonul Arad - Timisoara. Ati uitat de el, sau chiar nu va fi montat sistem ITS pe acest tronson?


4) a) Care este stadiul lucrarilor la pasajul IPMC din Constanta?

b) Cand va fi dat in folosinta pasajul IPMC?


5) Care este stadiul organizarii licitatiei pt atribuirea unor spatii de servicii, in vederea construirii de benzinarii, restaurante, etc, pe tronsoanele inaugurate din Orastie - Sibiu, Deva - Orastie, Timisoara - Lugoj Lot 1, Lugoj - Deva Lot 1, Timisoara – Arad + Centura Arad? Se are in vedere includerea tronsoanelor ce vor fi inaugurate in viitorul apropiat? (Orastie - Sibiu Lot 3, Timisoara - Lugoj Lot 2 + cele 2 tronsoane din Nadlac-Arad)


6) Care este stadiul reevaluarii si cand vor fi refacute marcajele si restrictiile absurde de viteza de pe DN 14, Sibiu - Sighisoara?


7) In memorandumul adoptat de guvern in primavara privind absorbtia fondurilor din POS-T 2007-2013 este prevazut clar ca proiect separat cu finantare UE cu valoarea estimata de 45 milioane Euro si titlul "Lucrari de ecoducte pentru trecerea mamiferelor mari - Lugoj-Deva loturile 2 si 3". Cind se va organiza licitatia pentru aceasta lucrare?


8) De ce s-a ales sa se faca nod pe A10 la Nord de Aiud (Km 45) cind urmatorul nod, la Decea, este foarte aproape (la doar 8 Km)? Va ramine nodul de la Aiud in pozitia prevazuta in SF sau va fi pina la urma mutat la Sud de Aiud, la intersectia cu DJ 107E? Prin aceasta solutie s-ar rezolva si problema trecerii la nivel a DJ 107E.
Cum a fost posibil ca nodul de la Miercurea Sibiului de pe A1 sa nu mai fie construit si sa fie construit nodul de la Apoldu de Jos, desi in licitatia originala nu aparea decit nodul de la Miercurea Sibiului?
Prin ce document s-a hotarit acest lucru? Va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, o copie a acestui document.


9) a) Sinteti la current cu faptul ca pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, pe sensul acesta de mers, in dreptul supratraversarii din zona intersectiei cu DJ 101C (linga Gruiu), a aparut si un indicator artizanal pe care scrie Gruiu, si cu o sageata corespunzatoare? Acesta nu pare semn oficial intrucat fontul este un mai mic si nu este presemnalizat, dar dupa cat de bine este vopsit si scris nici nu pare facut de vreun localnic in atelierul propriu.
Cine a aprobat montarea acestui indicator, in conditiile in care pune in pericol siguranta rutiera? Daca acest indicator nu este autorizat, de ce nu este demontat si nu este intervenit astfel incat iesirile de urgenta sa fie blocate?
Pentru edificare va atasez si o poza.

b) Si pe A1 Bucuresti - Pitesti la Km 80 (cunoscut de pe vremea lui Ceausescu pentru popasul turistic) niste 'oameni de bine' au amenajat o iesire din autostrada peste camp in drumul judetean.
Cine a aprobat realizarea acestei iesiri, in conditiile in care pune in pericol siguranta rutiera? Daca aceasta iesire nu este autorizata, de ce nu este intervenit astfel incat iesirea de urgenta sa fie blocata?
Pentru edificare va atasez doua poze.

disney

#169
Aveti mai jos raspunsul CNADNR la o parte din intrebarile din 06.08.2014, pe care le gasiti aici.



disney

Au fost adresate azi catre CNADNR urmatoarele intrebari:

Revin asupra intrebarilor adresate Dumnevoastra in 12.07.2014. -> http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=100.msg51637#msg51637

Punctul 1)

Raspunsul Dumneavoastra din 25.08.2014 la solicitarea "Conform articolului 5, alineatul (2), va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, toate buletinele informative din anii 2012, 2013 si 2014. Conform articolului 5, alineatul (4), litera a), aceste informatii trebuie sa fie afisate pe site-ul Dumneavoastra, dar nu se gasesc acolo" a fost: "Referitor la punctul 1 al solicitarii dumneavoastra nu am identificat ce intelegeti prin buletine informative. In acest caz, mentionam faptul ca in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu exista astfel de publicatii".

Se poate observa o contradictie intre "nu am indentificat ce intelegeti prin buletine informative" si "nu exista astfel de publicatii". Cum puteti afirma ca nu exista daca nu ati identificat despre ce este vorba?

Aici aveti un extras din Legea 544/2001.

Art. 5
(1) Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public:
...
g) lista cuprinzand documentele de interes public;
h) lista cuprinzand categoriile de documente produse si/sau gestionate, potrivit Legii;
i) modalitatile de contestare a deciziei autoritatii sau a institutiei publice in situatia in care persoana se considera vatamata in privinta dreptului de acces la informatiile de interes public solicitate.
...
(2) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa publice si sa actualizeze anual un buletin informativ care va cuprinde informatiile prevazute la alin. (1).
(3) Autoritatile publice sunt obligate sa dea din oficiu publicitatii un raport periodic de activitate, cel putin anual, care va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
(4) Accesul la informatiile prevazute la alin. (1) se realizeaza prin:
a) afisare la sediul autoritatii sau al institutiei publice ori prin publicare in Monitorul Oficial al Romaniei sau in mijloacele de informare in masa, in publicatii proprii, precum si in pagina de Internet proprie;

In articolul 5, alineatul (2), este precizat ce se intelege prin "buletin informativ", cit si faptul ca sunteti obligati sa publicati si sa actualizati anual acest buletin informativ, in pagina de internet proprie, conform alineatului (4).

Daca Dumneavoastra sustineti in continuare ca "in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu exista astfel de publicatii", inseamna ca CNADNR actioneaza contrar Legii 544/2001 sau ca poate aveti o derogare de la aceasta lege. Va rog sa imi precizati daca aveti vreo derogare de la aceasta lege si in baza carui document oficial.

Va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, toate buletinele informative din anii 2012, 2013 si 2014.


Punctul 2)

Raspunsul Dumneavoastra din 25.08.2014 la solicitarea "Pe site-ul Dumneavoastra nu apare decit raportul periodic de activitate din anul 2011 pe care sunteti obligate sa il publicati conform articolului 5, alineatul (3). Va rog sa imi puneti la dispozitie in format electronic, toate rapoartele de activitate din anii 2012, 2013 si 2014 si data emiterii fiecaruia, precum si sa precizati in care numar din Monitorul Oficial al Romaniei au fost publicate fiecare din aceste rapoarte" a fost: "De asemenea, va informam ca C.N.A.D.N.R. S.A. este o societate pe actiuni si nu are obligatia publicarii in Monitorul Oficial".

De ce se incearca inducerea in eroare a contribuabilului?

In acceptiunea art. 2 alin. 1 lit. b teza finala din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, CNADNR este o autoritate publica. Faptul ca "C.N.A.D.N.R. S.A. este o societate pe actiuni" este doar forma de organizare, ceea ce nu exclude deloc caracterul de autoritate publica.
Exista o multime de societati pe actiuni sau regii autonome care reprezinta autoritati publice.

Conform art. 1 alin. 2 din O.U.G. nr. 84/2003 pentru infiintarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Administratia Nationala a Drumurilor din Romania", C.N.A.D.N.R. este persoana juridica romana, de interes strategic national cat timp statul este actionar majoritar, iar potrivit alineatului 6 al aceluiasi text de lege, C.N.A.D.N.R. desfasoara in principal activitati de interes public national in domeniul administrarii drumurilor nationale si autostrazilor, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In afara de aceasta, Legea 544/2001 conform careia va solicit informatiile, precizeaza urmatorele:

Art. 2
In sensul prezentei legi:
a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate ori institutie publica ce utilizeaza sau administreaza resurse financiare publice, orice regie autonoma, companie nationala, precum si orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publicecentrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic ori majoritar;

b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;

In afara de aceasta, in documentul care se poate descarca de pe site-ul Dumneavoastra de  la adresa http://www.cnadnr.ro/docs/pagini/RaportEval544-2011.pdf, se poate observa paragraful "Numele autoritatii sau institutiei publice: CNANDNR" (cu greseala de ortografie "CNANDNR").

In afara de aceasta, Legea 544/2001 conform careia va solicit informatiile, precizeaza urmatorele:

Art. 5
(1) Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public:
...
g) lista cuprinzand documentele de interes public;
h) lista cuprinzand categoriile de documente produse si/sau gestionate, potrivit Legii;
i) modalitatile de contestare a deciziei autoritatii sau a institutiei publice in situatia in care persoana se considera vatamata in privinta dreptului de acces la informatiile de interes public solicitate.
...
(3) Autoritatile publice sunt obligate sa dea din oficiu publicitatii un raport periodic de activitate, cel putin anual, care va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Daca Dumneavoastra sustineti in continuare ca "C.N.A.D.N.R. S.A. este o societate pe actiuni si nu are obligatia publicarii in Monitorul Oficial", inseamna ca CNADNR actioneaza contrar Legii 544/2001 sau ca poate aveti o derogare de la aceasta lege. Va rog sa imi precizati daca aveti vreo derogare de la aceasta lege si in baza carui document oficial.

Va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, toate rapoartele de activitate din anii 2013, 2013 si 2014 si data emiterii fiecaruia, precum si sa precizati in care numar din Monitorul Oficial al Romaniei au fost publicate fiecare din aceste rapoarte.


Punctul 3)

Raspunsul Dumneavoastra din 25.08.2014 la solicitarea "Potrivit articolului 5, alineatul (1), litera i), va rog sa imi precizati modalitatile de contestare a deciziilor Dumneavoastra de a nu oferi informatii de interes public" a fost: "In ceea ce priveste punctul 3, consideram ca aceasta problema este a celor care vor sa conteste, neintrind in atributiile C.N.A.D.N.R. S.A. acordarea de consultanta juridica".

Din nou, de ce se incearca inducerea in eroare a contribuabilului?

Aici aveti un extras din Legea 544/2001.

Art. 5
(1) Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public:
...
i) modalitatile de contestare a deciziei autoritatii sau a institutiei publice in situatia in care persoana se considera vatamata in privinta dreptului de acces la informatiile de interes public solicitate.

Daca Dumneavoastra sustineti in continuare ca "aceasta problema este a celor care vor sa conteste, neintrind in atributiile C.N.A.D.N.R. S.A. acordarea de consultanta juridica", inseamna ca CNADNR actioneaza contrar Legii 544/2001 sau ca poate aveti o derogare de la aceasta lege. Va rog sa imi precizati daca aveti vreo derogare de la aceasta lege si in baza carui document oficial.

Pentru ca o persoana sa poata face reclamatie administrativa (in cazul refuzului Dumneavoastra de a oferi informatii de interes public, in cazul oferirii de informatii incomplete sau in cazul intirzierii nejustificate in oferirea acestor informatii), are nevoie de informatiile prevazute la litera i) din articolul 5) din Legea 544/2001, pe care sunteti obligati sa le oferiti conform alineatului (1) din articolul 5) din aceeasi lege.

Va rog, din nou, sa imi precizati modalitatile de contestare a deciziilor Dumneavoastra de a nu oferi informatii de interes public.


Punctele 4) si 5)

Referitor la punctele 4) si 5) din intrebarile adresate in 12.07.2014, raspunsul Dumneavoastra din 25.08.2014 a fost "pentru punctele 4 si 5, documentele de interes public se afla pe site (www.cnadnr.ro), la proceduri finalizate".

Aici aveti un extras din Legea 544/2001.

Art. 5
(1) Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public:
...
g) lista cuprinzand documentele de interes public;
h) lista cuprinzand categoriile de documente produse si/sau gestionate, potrivit Legii;

Vreau sa va atrag atentia asupra faptului ca am solicitat "lista cuprinzand documentele de interes public" pentru fiecare proiect, lista prevazuta in articolul 5, alineatul (1), litera g) din Legea 544/2001, si nu documentele in sine.

Contrar celor afirmate de Dumneavoastra, listele de documente de interes public solicitate, in realitate nu exista in momentul de fata de site-ul precizat si in locul precizat de Dumneavoastra.

Proiectul de la punctul 4) a), nu apare in lista procedurilor finalizate.
Va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzand documentele de interes public pentru acest proiect, lista pe care sunteti obligat sa o comunicati conform articolului 5, alineatul (1), litera g) din Legea 544/2001 citat mai sus.

Referitor la proiectul de la punctul 4) b), pe site-ul Dumneavoastra la sectiunea proceduri finalizate pentru acest proiect (ID 45) apare doar anuntul de atribuire. Intrucit in mod cert nu poate fi vorba ca doar acest document este document de interes public pentru acest proiect, va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzand documentele de interes public pentru acest proiect, lista pe care sunteti obligat sa o comunicati conform articolului 5, alineatul (1), litera g) din Legea 544/2001 citat mai sus.

Proiectul de la punctul 4) c), nu apare in lista procedurilor finalizate.
Va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzand documentele de interes public pentru acest proiect, lista pe care sunteti obligat sa o comunicati conform articolului 5, alineatul (1), litera g) din Legea 544/2001 citat mai sus.

Referitor la proiectul de la punctul 4) d), pe site-ul Dumneavoastra la sectiunea proceduri finalizate, pentru acest proiect (ID 46) apare doar anuntul de atribuire. Intrucit in mod cert nu poate fi vorba ca doar acest document este document de interes public pentru acest proiect, va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzand documentele de interes public pentru acest proiect, lista pe care sunteti obligat sa o comunicati conform articolului 5, alineatul (1), litera g) din Legea 544/2001 citat mai sus.

Proiectul de la punctul 4) e), nu apare in lista procedurilor finalizate.
Va rog, din nou, sa imi puneti la dispozitie in format electronic, lista cuprinzand documentele de interes public pentru acest proiect, lista pe care sunteti obligat sa o comunicati conform articolului 5, alineatul (1), litera g) din Legea 544/2001 citat mai sus.


disney

#171
Aveti aici raspunzul de azi al DPIIS. Enjoy!  :p





cutter

Cîteva răspunsuri de la Autoritatea de Management Programul Operațional Sectorial Transport (AM POS-T):

1) Care este stadiul curent al cererii de finanțare pentru proiectul ,,Construcţia Autostrăzii Lugoj – Deva - lot 2, lot 3 şi lot 4 (sectorul Dumbrava – Deva)" depusă la C.E. în decembrie 2013? Vă rog să-mi precizați _detaliat_ care sunt piedicile care împiedică aprobarea acestei cereri de finanțare, precum și obiecțiile Comisiei Europene, mai precis vă rog să-mi transmiteți corespondența cu Comisia Europeană pe această temă.



2) De ce nu a fost depusă la Comisia Europeană cererea de finanțare privind proiectul Sebeș-Turda?



3) Care este stadiul cererii de finanțare privind proiectul de metrou M4?



4) Vă rog să-mi puneți la dispoziție în format electronic, ultimele draft-uri din Master Planul General de Transport ale:
- analizei pe fiecare mod de transport
- planului financiar
pe care menționați în răspunsul dvs. cu nr. 40/DGMFE/BCRIFI/MT/32168 din 01/08/2014 că le-a livrat consultantul către dvs.


ciprebbe

Intrebare.

Exista SF actualizat si valabil pentru portiunea lipsa din autostrada A3 dintre Suplacu de Barcau si Nadasel.
Cand se intentioneaza scoaterea acestui tronson la licitatie?
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

alecu26

cred ca acum se lucreaza.

Am tot vazut ceva facturi imense platite cred ca la Search pentru ceva proiectare pe acolo.

Daca poate cineva sa verifice acel site cu OP-urile CNADNR...va fi mai clar. Parca acu 2-3 luni am vazut asta.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

vladb

Poate ca ar trebui reiterata intrebarea in legatura cu bucata de autostrada lipsa + viaduct de la Gilau. Nu-mi amintesc de vreun raspuns concret.

NGC

^^^ S-a mai discutat si se face licitatie separata. Probabil ca au fost deja trimise documentele la ANRMAP in vederea lansarii licitatiei.

Quote from: alecu26 on September 05, 2014, 11:33:05 AM
Am tot vazut ceva facturi imense platite cred ca la Search pentru ceva proiectare pe acolo.

Daca poate cineva sa verifice acel site cu OP-urile CNADNR...va fi mai clar. Parca acu 2-3 luni am vazut asta.

Vedeti aici informatiile disponibile pina astazi: http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=6.msg52416#msg52416

disney

Aveti mai jos raspunsul CNADNR la o alta parte din intrebarile din 06.08.2014, pe care le gasiti aici.



disney

Am editat mesajele in care apar raspunsurile primite de la CNADNR din Martie 2014 incoace si am adaugat la fiecare raspuns si cite un link catre intrebarile adresate catre ei, pentru o referire mai usoara la ele.  ;)

disney

Au fost adresate azi urmatoarele intrebari catre CNADNR.

1) In hotarirea de guvern 743/2014 care apare si pe site-ul Dumneavoastra la sectiunea "Transparenta", apar urmatoarele paragrafe:
"Art. 1 - Se aproba amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes national "Constructia autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Predeal - Cristian + racord", potrivit planului de amplasament/hartii topografice prevazute in anexa nr. 1*)".
si
"*) Anexa nr. 1 se comunica persoanelor fizice si juridice interesate, la solicitarea acestora, de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., care este depozitarul acesteia, imposibilitatea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hartii topografice fiind determinata de impedimente de natura tehnico-redactionala".
Aceasta anexa nu se gaseste pe site-ul Dumneavoastra. Va rog sa imi puneti la dispozitie aeasta anexa, in format electronic, incluzind tot planul de amplasament/harta topografica.

2) Din ce fonduri este prevazut a se finanta reabilitarea DN 76 Deva - Oradea si care este stadiul decontarilor?

3) Din ce fonduri este prevazut a se finanta reabilitarea DN 66 Filiasi - Petrosani si care este stadiul decontarilor?


Va aducem la cunostinta ca au aparut numeroase gropi cu diametrul de 20-30 cm si care pareau cam tot atat de adanci, in zona celor doua sensuri giratorii de la nodul Saliste.

Totodata va mai aducem la cunostinta ca au aparut gropi de aceleasi dimensiuni (aprox 30 cm) si pe lotul dintre Giarmata si Arad Sud (pe aceasta cale), pe banda intai cam in dreptul nodului de la Ortisoara.