News:

Tur de forță API, 12-14 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1, 4 și 3.

Main Menu

Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Puffyk 1

Sunt foarte pasionat de mediu în general, am făcut pe banii mei și ai altor pasionați cel puțin 10 ecologizări pe Dunăre. Nicio pasăre dintre cele care cuibăresc în zona nu va avea de suferit, peștii....nici atât! Nu există absolut nicio specie pe cale de dispariție, nici măcar vreuna care nu s-ar putea adapta pentru câteva săptămâni. Așa că este spre binele fondurilor cinegetic, piscicol și ornitologic ca această autostradă (tronson) să fie gata! Eu am văzut rațe și cormorani vizavi de Opera Română sau Tribunalul București, așa că hai să revenim cu picioarele pe pământ!

dr4qul4

Acest contract semnat in 31.08.2020 avea 30 luni termen. Cu alte cuvinte, fara constrangerile generate de reactualizarea acordului de mediu, ar fi trebuit sa fie gata de 2 ani.
Acum UMB nu prea mai are pile de ridicat pe alte loturi, asa ca ce sa vezi...ignora tot ce scrie in "scutirea" comandata.
Eu zic ca prin incalcarea conditiilor impuse, creaza un precedent periculos. Sa nu va mirati daca nu se vor respecta AM-urile si in alte zone, cum ar fi A8.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

rocklee

Ce puteti sa spuneți...UMBUL  nurespecta acordul de mediu?!!! :o
Pai la dealu cu lilieci de pe LD 4 ....au asteptat 2 ani de zile să-și iea zborul liliecii de pe acolo...sa se apuce de lucru... :D

Va rog lasati Umbeul...sa lucreze  8)

Puffyk 1

Dacă tot veni vorba, UMB face un mare bine tuturor păsărilor care cuibăresc în zona, fie ele chiar stresate de zgomotul buldozerelor. Asta deoarece luna aceasta ajunge in zona cucul european. Ei bine, această specie evită foarte mult zonele și activitățile antropice, așa că toate cuiburile altădată parazitate vor scăpa de enervantul, nemilosul și escrocul pui de cuc. Lacul Cernica mai este infestat de o specie alogenă, de data aceasta vorbim despre un pește, și anume somnul pitic. Iernează in zone semiadanci și liniștite. Dacă a existat vreo deversare accidentală sau nu de lapte de ciment sau mai știu eu ce reziduuri, ei bine, cea mai afectata specie asta va fi. Din păcate...capacitatea de refacere este foarte mare așa că pescarii se vor bucura in continuare de micul țepos. Acestea sunt numai două exemple în favoarea continuării lucrărilor....

shogom

:lol:  :lol:
Bine ca n au aflat americanii ca asta e solutia pentru specile invazive, ca ar apela si ei la UMB sa i scape de crapii chinezesti de pe Mississippi.

Toata lumea a vazut laptisorul" de ciment in apa, zgomotele le am intuit din filmarile colegilor deci cel mult acorzi circumstante de genul " inca nu stim ce efect vor avea".
Dar sa afirmi ca astea fac bine...

Time-and-Space

Cine amendeaza si la nevoie sisteaza
enforcement- ul e responsabilitatea cui ?
avem maculatura sau ce sunt a.m.urile
Tine de echitabilitate

adix

panzer

Acum se observa cu ochiul liber rea-vointa lui Aktor. Le-or fi lipsit aparatele de reazem, sau "n-au stiut" de un apeduct, sau o mica bucata ne-expropiata la timp, dar nici copex n-au gasit? Nici strat vegetal?

Inca n-au terminat de betonat sfertul de con la DJ602.

oc7avian

Quote from: danutzu_1069 on March 15, 2025, 12:00:10 PMÎntrebarea este, vrem autostrada de centura (cat mai repede) ca sa scăpam de jegul asta de trafic din oraș si actuala centura, sau stăm si facem pauza pentru un acordul de mediu pentru o zona de câteva sute de metrii pătrați???

Este foarte ușor sa vorbească cei care nu sunt afectați!!
Da, vrem rapid, dar corect, să nu facem orașul un jeg și mai mare. Da, facem pauză pentru acordul de mediu cum am făcut deja. Și rolul său e să protejeze și necuvântătoarele afectate. Care nu vorbesc.

Pe logica ta dau cu bormașina în casă 24/7 până îmi termin șantierul. E ușor să vorbească cei cu bucătăria gata. Nu mor vecinii. Eu sufăr însă.

E normal să genereze frustrări mari ceva ce ne afectează direct. Dar trebuie să ne detașăm un pic când vrem să fim obiectivi. Și nu trebuie să stai în București să fii măcar frustrat de întârzierile de aici sau ping pongul semnării cu Chinezii pe lotul vecin.

survola

^ Eu am mai zis, de atâta timp sunt în șantier și nu au terminat nici o supratraversare? Sau o subtraversare? Sau pod de pe traseul autostrăzii?
Sigur au făcut special așa.

dr4qul4

ce nu inteleg eu este de ce nu misca nimic pe sectorul DJ301 - DN3.
Pana pe 31 Mai ar putea sa puna asfalt pe sectorul ala. Si parapeti.. Si dupa sa inceapa scandalul cand or sa vada localnicii ca nu pun panouri fonoabsorbante.

Pe langa podul peste Cernica, unde scrie clar ca nu au voie sa lcureze, lotul mai are pasajul de pe DJ301 si pasajul peste CF. Adica au 3 alte sectoare la care pot lucra.
Dar ei acum au disponibili fierar betonisti asa ca lucreaza unde si cand au chef. Nu mai au nici un fel de respect pt reguli si normative, si dupa ne intrebam de ce a scazut atat calitatea pe loturile lor.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

adix

Voicu

@rocklee La dealul Șuncuiuș au așteptat după AC, ei nu aveau nimic de pierdut. Aici au avut de așteptat cu folos pentru ei după un AM pe care acum îl ignoră. În esență problema e sintetizată corect în mesajele de dinaintea ta: ori te caci pe ea de lege și atunci nu mai aștepți 1 an după AM ori ești consecvent și respecți acel AM.

Baiul cel mare e că nouă ne plac la nebunie jumătățile de măsură, mai dai tu, mai las eu, mai închid un ochi, ba uneori pe amândoi, votez o lege după care mai chem oamenii la vot să votăm în fiecare caz în parte dacă se aplică legea votată înainte...

Dar atunci nu vă mirați că avem piața plină numai de actori asemănători cu noi.

DragosC

La Teghes au terminat cu umplerea unei dintre cele doua rampe ale pasajului, iar cealalta e peste jumatate.

Nu spera si nu ai teama

Ionut

Autostrada A0 Nord Cernica-Pantelimon - 13.03.2025 - UMB - filmare completă martie 2025