Drumuri Naționale în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 09:19:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dumbravaandrei

Nici terasamentul la restul dj-ului nu sta foarte bine, e lasat in multe locuri. Acolo cam trebuie refacut tot, de la fundatie.
Cat despre podul existent, de tinut mai tine mult si bine, problema sunt rampele - sunt jale, alea trebuie neaparat demolate si refacute complet.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

reed

Mi-am amintit ca erau propuse prin tara niste giratorii suspendate.Ati mai auzit ceva despre ele?

dumbravaandrei

Sincer, după experiențele cu cele de la Paulești și de la Domnești... mai bine faci un nod denivelat și gata. Mare diferență de preț nu e să faci niște trefle între 2.dn/dj-uri, dar măcar nu se blochează toți în același punct.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

oc7avian

^^^ Din ce-mi pare, vor să mute accesul principal din DN1A prin pasajul denivelat de la Metro. Dar tot îmi dau cu virgulă niște pasaje descrise. Ar fi util de văzut un plan

Telvanni

Singura chestiune buna este pasajul superior DN1. In felul acesta nu vor mai fi blocaje pe DN1.
Prinsolutia propusa, vor sa mute cumva traficul DN1->DN1B prin DJ236, d'aia il largesc la 4 benzi iar pasajul suprateran DN1 va descarca in acest 236.

Deocamdata se discuta discutii, e bine totusi ca exista o initiativa. O sa mai treaca ceva pana o sa avem o solutie finala.

M_Z

Quote from: dumbravaandrei on April 02, 2025, 11:12:03 PMSincer, după experiențele cu cele de la Paulești și de la Domnești... mai bine faci un nod denivelat și gata. Mare diferență de preț nu e să faci niște trefle între 2.dn/dj-uri, dar măcar nu se blochează toți în același punct.


Domneștiul și Berceni așa trebuiau făcute din cauza paralelismului cu cf și a construcțiilor. Era cam singura varianta. La Păulești e tichie de mărgăritar că e in câmp dar na... Ochii vad inima cere. Și politicienii noștrii sunt foarte pofticioși.

Revenind la subiect acolo trebuie tratata toată zona cu absolut toate drumurile și trebuie refăcute complet fluxurile inclusiv cele din interiorul diverselor spatii comerciale. Trebuie adus totul la logica de acum și nu cea de când au fost construite. Că așa din PUZ in PUZ și din PUD in PUD  iese ce a ieșit.

dumbravaandrei

Ridicarea tablierului la Petresti, peste DN1:

Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

tom_sawyer

Trafic blocat pe DN 6 în zona localității Teregova
11 aprilie 2025

Un autotir turcesc agabaritic ce transporta un tramvai a lovit partea inferioară a pasajului CFR de pe DN6 la ieșirea din Teregova spre Domașnea. În urma accidentului, autovehiculele mai mari de 7,5 t  sunt blocate in trafic iar cele cu un gabarit sub 7,5 t sunt dirijate pe rute ocolitoare prin Luncavița sau prin Cornereva.

Este vorba de un transport agabaritic, un tramvai ce vine din Turcia. Culmea este ca ansamblul de vehicule a trecut pe sub bara transversală de control de dinaintea pasajului. Asta dovedește că cele două cote – cea a barei de control si cea a pasajului propriu zis nu sunt bine măsurate.


https://www.infocs.ro/news-alert-trafic-blocat-pe-dn-6-in-zona-localitatii-teregova/

M_Z

Problema e că s-a mers la limită cu gabaritul vertical si nu s-a ținut cont și de lungimea excepțională.
In declivitate (pe drept) a trecut pe sub poarta de gabarit dar drumul e în covată sub pasaj și asta contează când raza de racordare e mică.



Din punctul meu de vedere cine a făcut route survey-ul trebuia să prevadă cazul asta. Asta daca l-a făcut cineva și nu doar au depus actele pentru autorizație cu un traseu făcut pe viamichelin.

danutzu_1069

AST-ul, cu tot cu traseu se face si se da de către CNAIR. Pentru determinarea traseului, se cere locul de plecare, locul de destinație, auto cu care se face transport, nr de axe, greutatea pe axe, greutatea totala a ansamblului, lungime, lățime, înălțime.