Drumuri Naționale în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 09:19:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JohannDB

@   ""Pe DN73 ARL Cluj (Strabag) a deschis deja 2 puncte de santier pe zona Fundata - Clung,...""
 Am trecut și eu, mai zilele trecute pe DN 73 pe sensul Cp-lung Muscel - Brașov și pe la semafoare și mai apoi pe zonele "înnoite" remarcam cu tristețe aceeași procedură arhiconsacrată de-a ÎNGROPA RIVERANII, fără drept de apel, culmea și aici în zonă de munte..... cei aflați "în deal" au ajuns la sfalt, iar cei aflați "de vale" au ajuns și mai în vale, ieșind și mai greu la drum (vezi lateralele din Fundata dinspre limita de județ și nu numai)...
 Cei ce aveau ieșirile-n DN-u mai sus ca asfaltul au ajuns la ninvelul lui/asfaltului... Cei aflați la nivelul asfaltului ajung acum sub acest nivel și cei ce erau deja puțin îngropați sub acest nivel de la întrținerile/asfaltările/reabilitările anterioare, au ajunds și mai jos/îngropați.....
 Proiectantul face ce-l ține capul, constructorul nu pune întrebăr și face ce-i pe hârtie, iar "beneficiarul" tace că merge și așa și se bifează lucrarea.....
 Dar cu riveranii ce aveți ?? De ce trebuie îngropați neapărat și de fiecare dată, la fiecare chiar amărâtă de reasfaltare ca și acum la reabilitare ??
 Mă uitam la acele șanturi/rigole colectoare, betonate și acoperite cu "biscuiți-grilă" la ce cote au ajuns, față de cota ultimă a nivelului asfaltului, îngropând porțile/căile de acces în proprietățile riverane !! Plus "zidul chinezesc" de pe marginile spre vale a drumului, care culmea, multe vor rămâne mai sus decât asfaltul ținând apa pe drum (în partea dinspre vale), sau drenând-o pe partea spre ...deal; dar să nu ne mirăm !!....
 Trecând prin Bran am văzut că aici s-a putut freza vreo -40/45 cm și reasfalta la nivelul actual !! Ce-ar fi fost să fi ridicat nivelul și-n Bran ?? Ar fi fost "la modă"...