[CJ] Infrastructura feroviara urbana Cluj-Napoca

Started by vasile.baciu, August 18, 2015, 11:42:44 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

doodoo

Quote from: StefanCelMare on November 14, 2024, 01:14:41 PMOare trece pe lângă Yemen prin marea Roșie și canalul Suez sau ocolește Africa?
Sunt riscuri pe zona aia cu pirații și atacurile cu drone.
Ocoleste toata Africa in mod normal.

zol21

StefanCelMare

Contează și ce steag are vasul respectiv.
Unele nații sunt "scutite" de la atacuri...

kitsune

7844 Nm prin Suez până la Pireu (am luat de referință, pot calcula pentru orice alt port).
14253 Nm pe la sud de Africa.

Dacă e container, merge să zicem cu 15 kn, împărțiți distanța la 15 și apoi la 24 și aflați zilele.
Dacă e cargo, 12-12,5 kn, același calcul.
Mai puneți vreo 2-3 zile in plus pentru eventuale opriri de bunker, vreme rea, etc.

@StefanCelMare nu pavilionul contează. Proprietarul din spate și/sau operatorul. Că poate avea pavilion Moldova și proprietar rus. Sau pavilion Marshall și proprietar whatever. Sunt sute de combinații.
Contează și cine te asigură, că este cam premium acum să treci prin GoA și Marea Roșie
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Deci e bine ca macar este sub pavilion China, si probabil proprietar vreo companie tot de acolo. Cred ca nici Houthi nu se pun cu chinezii....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

A, acum am văzut că era un link despre navă. Da, pavilion chinez, sigur proprietar chinez (statul sau una din companiile mari, care tot cam de stat sunt). Văd că merge cu 14.5 kn (dar acolo pe strâmtoare e calm și se merge bine). Pe AIS văd destinația "Arabian Sea", deci o ia pe la Suez.
N-am cum să văd poze, să îmi dau seama ce fel e, cargo sau heavy lift. Mama lui de net arab, e prea scump și stau pe satelit.

LE: owner is COSCO Shipping Specialized Carriers Co. Ltd
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Vol

Ceva noutati, chiar daca nu insemnate.

zol21

https://www.facebook.com/share/v/19S11qCgx9/?mibextid=WC7FNe
Gulermak vor fi prezenti la Targul de cariere din Cluj in data de 21-22 noiembrie.