Discutii cu si despre companiile feroviare de stat

Started by Ionut, October 12, 2016, 07:15:26 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dan tm

#255
Dispoziții incredibile date de unii șefi ai CFR Călători. Motivând că Ordonanța Trenuleț le cere economii, unii dintre aceștia au dispus raționalizarea căldurii din dormitoare. 10 grade e o temperatură prea mare, așa că, drept consecință, se închid centralele termice. Căldură cu program în dormitoarele mecanicilor.

Angajați ai CFR Călători vor fi nevoiți să se odihnească după o zi de muncă în dormitoare înghețate, în urma unor ordine date de șefi ai unor depouri din țară.

Situația este certă la Timișoara, regională în cazul căreia Club Feroviar a consultat ordine de serviciu date de conducere. Situația ar fi identică și la alte regionale, potrivit informațiilor deținute de sindicaliști.Mai concret, conducerea regionalei bănățene a emis un ordin care ar face invidios activul de partid din vremurile comunismului. Centralele termice vor funcționa doar opt ore pe zi, patru dimineața, patru seara și asta doar dacă temperatura scade la mai puțin de 10 grade Celsius.

Măsura se va aplica în dormitorul T, Clădire Tură, Școală personal, Clădire administrativă, Magazie, birouri SCRL, punct alimentare motorină.

Citește aici despre situația apartamentelor din Dubai, Emiratele Arabe, deținute de Traian Preoteasa, directorul general CFR Călători. Azi au fost acolo 23 de grade Celsius.
Ajunge de la drum noaptea în dormitor înghețat

,,Mecanicii ajung acolo și mor de frig", spune Maxim Rodrigo, lider sindical. De exemplu, trenul R3118 ajunge la Timișoara de la Oradea la ora 1.17, la două ore după ce s-a oprit căldura, iar mecanicul așteaptă ora 7 pentru a se încălzi. Mecanicul pleacă la ora 13 înapoi cu R3115 spre Oradea. Nu sunt singurele cazuri spune liderul sindical.

"Astfel de măsuri îi determină pe oameni să iasă în stradă, ce să facă oamenii, să moară de frig?", întreabă retoric Maxim Rodrigo. Măsuri similare ar fi fost dispuse și la alte regionale, însă la acestea nu au fost date dispoziții scrise.

Ordinul de serviciu invocă prevederile Ordonanței 156 cunoscută drept trenuleț, care este cât se poate de nepopulară printre ceferiști.

Mai mult, mecanicii de locomotivă reclamă faptul că pe ramele Desiro nu mai funcționează căldura în posturile de comandă.

https://clubferoviar.ro/cu-gandul-la-dubai-managerii-cfr-calatori-dau-caldura-cu-program-in-dormitoarele-mecanicilor/


am luat de aici :
entralele termice vor funcționa doar opt ore pe zi, patru dimineața, patru seara și asta doar dacă temperatura scade la mai puțin de 10 grade Celsius.

Măsura se va aplica în dormitorul T, Clădire Tură, Școală personal, Clădire administrativă, Magazie, birouri SCRL, punct alimentare motorină.

Scuzati ca intreb dar... e uman asa ceva?
In Satu Mare, termele si centralele oricum nu mai functioneaza si personalul lucreaza in frig.
ITM asteapta vreo sesizare sau Preoteasa face speedrun cat de repede poate fwte sectorul feroviar din toata tara?

https://trenuletz.forumgratuit.ro/t5072p870-anulari-si-modificarea-mersului-de-tren#382464

Sorinus

CFR Infra si Calatori oricum opereaza din multe puncte de vedere ca la 1900. Desi atunci tot cred ca bagau lemne-n soba.

Konter

Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR) a depus o nouă plângere la Comisia Europeană care vizează nerespectarea de către statul român a obligațiilor privind recuperarea ajutorului de stat incompatibil acordat CFR Marfă, precum și ceea ce patronatele consideră ,,încercarea evidentă de eludare a dispozițiilor europene prin înființarea companiei Carpatica Feroviar România".

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Organizație, aceasta reclamă la Comisia Europeană intenția statului român de a folosi banii publici destinați capitalizării Carpatica Feroviar România pentru achiziționarea de material rulant și alte active de la CFR Marfă.



Redăm comunicatul:

,,Banii vor fi ulterior transferați de către CFR Marfă în conturile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru stingerea ajutorului financiar ilegal stabilit prin decizie C.E. Practic, un ajutor ilegal din bani publici pe care CFR Marfă l-a primit în trecut, urmează să fie stins tot cu bani publici, nu prin valorificarea în mod transparent a patrimoniului CFR Marfă.

Conform Deciziei Comisiei Europene din februarie 2020, statul român avea obligația de a recupera ajutorul de stat ilegal acordat CFR Marfă în termen de 6 luni, până în august 2020. Până în prezent, această obligație nu a fost îndeplinită, ceea ce conferă CFR Marfă un avantaj competitiv nejustificat, perpetuând distorsiunile pieței și încălcând legislația europeană privind ajutoarele de stat.

Mai mult, OPSFPR atrage atenția asupra intenției vădite a autorităților române de a eluda dispozițiile Comisiei Europene, prin înființarea și capitalizarea companiei Carpatica Feroviar România, căreia îi vor fi transferate activele viabile ale CFR Marfă printr-o procedură netransparentă și neconcurențială. Această operațiune, evaluată la peste 300 de milioane de euro și finanțată din fonduri publice, va avea loc într-un context național economic și financiar extrem de delicat.

Carpatica Feroviar în poziție favorizată

OPSFPR semnalează faptul că transferul activelor viabile către Carpatica Feroviar, fără o licitație publică sau o consultare reală a operatorilor privați, distorsionează grav concurența pe piața transportului feroviar de marfă. Această măsură exclude operatorii privați de la accesul la resurse strategice și consolidează o poziție favorizată pentru Carpatica Feroviar, perpetuând practicile neconcurențiale sancționate deja de Comisia Europeană.

Konter

Firma noua, directori vechi, populism de anul 1990 si unul dintre scopurile principale ale existenței sale e transportul carbunilor, produs care s-ar cam putea sa dispară in vreun deceniu.
Alta viitoare gaura neagra fara rost.

"Noua companie feroviară de transport de marfă a statului, Carpatica Feroviar, s-a pus în mișcare. Deocamdată are un prim angajat, dar în câteva luni, 2.500 de salariați de la CFR Marfă vor migra spre noua firmă.

În luna august, ar trebui să dispară definitiv CFR Marfă, la fel și datoriile, potrivit declarațiilor făcute la Euronews de către Daniel Apostolache, fost directorul general CFR Marfă și actual director general Carpatica Feroviar.

Noua companie, Carpatica Feroviar România, are deocamdată un prim angajat: directorul general.
Daniel Apostolache, director Carpatica Feroviar România spune ,,Va fi o companie a oamenilor muncii, nu va fi o companie a șefilor și a directorilor. Este înființată pentru a deservi în proporție de 80% patru industrii strategice, de apărare, produse de transport petrolier, cărbuni și cereale".
Sursa