[CJ] Centura Metropolitana Cluj-Napoca

Started by alexV, September 23, 2015, 11:09:33 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 2 Guests are viewing this topic.

raulbogdan23

@Vol de cand are finantare europeana metroul? N-am mai urmarit subiectul

tom_sawyer

Sunt foarte curios să știu ce părere are Comisia Europeană legat de faptul că pentru un proiect feroviar de pe coridorul Rin-Dunăre și o verigă esențială în rețeaua europeană (tunelul Balota) nu sunt disponibile fonduri pentru suplimentarea contractului cu 10% și se anulează licitația, dar pentru un proiect local rutier se trece peste orice transparență decizională și se adoptă HG de azi pe mâine.

Și (ce coincidență!) vorbim de aceeași valoare: un miliard de euro.

bogdan.dragos

Si mie mi se pare ciudat, de asta am si intrebat. Cum la o centura locala se face pe repede inainte si piesa de rezistenta, de pe unul din cel mai important coridor, este anulata pentru doar +10%, sub acel 15% de care se vorbea mai sus. Am mai cercetat azi si se pare ca ambii ofertanti au atacat decizia CNSC la Curtea de Apel Bucuresti termen 16 Aprilie.

Vol

Quote from: raulbogdan23 on April 10, 2025, 06:58:05 PM@Vol de cand are finantare europeana metroul? N-am mai urmarit subiectul

E vorba de cele 310 de miliane primite din bugetul national.

ncb

DEVIERE TRAFIC DINTRE CLUJ NAPOCA ȘI FLOREȘTI ÎN ZONA ȘANTIERULUI SPITALULUI REGIONAL

Legat De Cluj LDC

tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on April 10, 2025, 08:45:11 AMAstăzi, 08.04.2025, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ:

Hotărâre a Guvernului pentru reaprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții "Drum TransRegio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de Legătură", județul Cluj
[...]
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 22.04.2025:
[...]
Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 22.04.2025
https://www.mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/5822-hg08042025sapsi

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind actele normative adoptate în ședința Guvernului României din 9 aprilie 2025

16. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru reaprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenţi obiectivului de investiţii "Drum TransRegio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR35 şi Drumuri de Legătură", judeţul Cluj

Hotărârea reaprobă indicatorii tehnico-economici ai etapei I de construire centurii metropolitane Cluj (Drumul TransRegio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură). Reaprobarea indicatorilor tehnico-ecocomici este necesară având în vedere creșterea costurilor materialelor de construcție și dinamica pieței energetice în perioada 2022-2025.

Primul sector al centurii metropolitane Cluj va avea o lungime de 23,67 km, dintr-un total de 42,13 (etapa I și etapa II). Lungimea drumurilor de legătură va fi de 19,6 km dintr-un total de 32,33 km, vor exista 14 nostru rutiere dintr-un total de 20 de noduri rutiere, precum și 5 tuneluri. Valoarea investiției pentru acest sector de 23 km este de 6,87 miliarde lei, iar valoarea totală a lucrărilor (etapa I și etapa II) se ridică la 9,38 miliarde lei.  Durata de execuție a lucrărilor pentru această primă etapă este de 48 de luni.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile Programul Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.
https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-actele-normative-adoptate-in-edinta-guvernului-romaniei-din-9-aprilie-2025

Nu știu ce mișculații au făcut la guvern, dar HG-ul de mai sus (punctul 16) se pare că a fost adoptat astăzi, nu pe 09.04.2025, așa cum au anunțat la data respectivă; au modificat și pe site-ul guvernului, ce am citat mai sus nu mai apare acum la linkul respectiv (punctul 16 a dispărut).

https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-actele-normative-aprobate-in-edinta-guvernului-romaniei-din-16-aprilie-2025

LE: se pare că pe 09.04.2025 HG-ul a fost doar în analiză, nu adoptat efectiv.