Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

4 Members and 13 Guests are viewing this topic.

ovicor

Intarziere emitere AC, intarziere aprobare PT..., ce solutii ar mai fi de impingere termen contractual pana in 2030?

Allex

^Lilieci, pasari migratoare studiate pe 4 anotimpuri, cimitire
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

horatiu.cosma

Ultima noastră grijă ar trebui să fie găsirea de motive pentru extinderea termenelor la UMB, tolba de motive e plină, se găsește tot ce e nevoie, astfel încât termenul de finalizare să fie când vrea împăratul. În schimb, grija principală a societății ar fi să pună presiune deșteaptă pentru respectarea termenelor și a calității.

HaiHai

^ Oare nu ar fi mai eficient sa cerem ca statul sa nu mai scoata la licitatie lucrari, daca nu sunt bani in buget pentru ele? Stiu ca suna cam ciudat dar cred ca ar fi mai cinstit.
Exemplu A7: Intre Focsani si Pascani au ramas de efectuat lucrari in valoare de 11,469 mliarde lei. In bugetul pe 2025 sunt 1,616 miliarde pt acest tronson.
Este clar, UMB nu are forta fizica sa termine, conform contract (2025). Dar oare daca erau 6 constructori, unul pe fiecare lot, aveam alta situatie?
Putea statul cumpara cu doar 1,616 miliarde in buzunar, marfa de 11,469 mliarde?

Ramas de plata pentru A7 Ploiesti-Pascai = 15,369 miliarde lei.
Buget CNAIR 2025 pentru toate A di DEx = 12,176 miliarde lei.
Eu nu inteleg de unde vin asteptarile ca lucrarile sa fie finalizate in termenii contractuali cand este evident ca nu sunt bani pentru asta.
Oare imi scapa mie ceva?

ovicor

Corect spus! Sunt si ingrijorarile mele: capacitatea statului si abia apoi capacitatea constructorilor! Ca sigur constructorii cu o oarecare decalare ar putea livra, dar statul este "bomba cu ceas", care, cu cat va exploda mai tarziu, cu atat impactul va fi mai devastator!

mateisn

Am observat că la lotul anunțat ieri au 6 luni proiectare și 24 execuție, de la Pașcani spre graniță nu mai sunt pe Fidic roșu tronsoanele? Sunt design & build toate?

horatiu.cosma

Cererea de plată 3 e aprobată parțial, deci deocamdată intră circa 1 miliard de euro. Asta e nimic, la ce foame e pe toate proiectele din PNRR, și nu vorbesc doar de Transporturi.

naivu

^^Grindeanu a mutat multe contracte de SF lansate de Drulă pe Fidic roșu pe Fidic galben. Nu mai știu sigur, dar cred că licitatiile pt Pașcani-Suceava-Siret au fost lansate de Bode și atunci sunt aproape sigur pe Fidic galben.

horatiu.cosma

Fidic Roșu a fost tot A7 pe lansările inițiale de licitații de proiectare, inclusiv Pașcani - Siret.

M_Z

bine zis "a fost". acum se lucreaza pe galben.

pista_bacsi

Inca 600 milioane de euro (728 cu tva) care trebuiau sa mearga spre Pascani -> Iasi, dar merg spre Pascani -> Suceava. Miliardul (de euro) aprobat din plata partiala ne ajuta mult, dar mai trebuie sa ne ajutam si noi. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista :)

horatiu.cosma

Miliardul PNRR nu are treabă de la Pașcani in sus/dreapta, acolo sunt fonduri europene clasice. Și de ce banii pentru Pașcani - Suceava ar fi trebuit să meargă pe Pașcani - Iași? În teorie, ambele sunt finanțate. Nu mai priviți de la Iași totul în alb și negru. Vă invităm cu drag în lumea culorilor, e mai mișto.

pista_bacsi

#16347
Miliardul PNRR ajuta pentru a mai acoperi din gaurile de finantare pe PNRR. Impinge problema pe sfarsit de 2025 / inceput de 2026 unde "speranta" e ca va fi inca o plata partiala care ne va duce pana la final de PNRR cu o parte din proiecte. Ca sa fiu mai explicit un jalon este "Construcția de drumuri noi, 50 % din lucrări finalizat" care va fi ajutat de aceasta plata partiala.

Ma lasa rece teoria guvernantilor. In practica ai resurse limitate. Avem un tronson cu trafic de autostrada, destul de mortal si cu blocaje din cauza traficului. O sa repet la nesfarsit ca dupa Buzau-Pascani urmatoarea zona care trebuie facuta e Pascani-Iasi. Spun asta nefiind de la Iasi, dar am trecut pe acolo de cateva ori.

LE: Ca sa fie clar pentru primul paragraf, nu sunt inca destui bani pentru 2025 pentru A7.

GAC

Daca n-ai bani, te imprumuti. de-abia astept obligatiuni fidelis la 10-15-20-30 de ani. cu aceste instrumente tii si inflatia in frau, care si asa e mare in ciuda dobanzilor mari.

horatiu.cosma

A repeta o prostie la nesfârșit nu îi crește valoarea. Ne împrumutăm ca țară în timp ce vorbim. Aproximativ 1 miliard de lei tot la 2 zile. Și e groasă rău, de câțiva ani, trebuie redus deficitul, dacă mai vrem să fim credibili pentru finanțatori, investitori etc. Că împrumuturile astea nu sunt un dat, cad din cer la comandă. Dacă ajungem cu situația fiscală într-un punct urât, pur și simplu pot zice unii pas la cererile de bani ale României.