[CJ] Centura Metropolitana Cluj-Napoca

Started by alexV, September 23, 2015, 11:09:33 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

nicolaem

am mai trecut prin zona de cateva ori dar niciodata nu am vazut muncitori. cateva gropi de mutat cabluiri si tevi, dar cam atat.
nu vad cum poate duce constructorul proiectul

zol21

Nici eu nu am vazut niciodată muncitori. Totusi, ce se intampla? Stie careva de ce inca e mort acest santier?

StefanCelMare

Interesante schițele.
Păcat că nu e prevăzut pasaj pietonal și între nodul N și pasajul auto Vivo.

In rest, va fi ciudățel conflictul la terminarea benzii de bus la intrare Cluj.
Acolo sunt mașinile care vor să urce în dreapta sus spre capăt Mănăștur/str Bucium, iar autobuzele vor dori să continue înainte pe sub pod N.

Ar fi fost bine să desființeze parcările la bordură pe calea Mănăștur între pod N și zona fostei Bila, și să facă benzi dedicate bus.
Pe dreapta cum intri in Cluj, este, pe stânga nu. S-ar fi prelungit zona de benzi dedicate între pod Calvaria și spitalul regional.

qionescu1

Benda dedicata de bus se va prelungi pana in Floresti. Cel mai probabil primavara viitoare, la terminarea lucrarilor. Asta a fost si ideea de baza a extinderii DN1.

florin74

^^^ Am inteles ca trebuie deviata si o magistrala de gaze. DistrIbuitorul nici nu vrea sa auda pana nu se termina vremea rece.

neobluenet

Deja se lucreaza la devierea magistralei de gaze. Intre spital si sensul de la BMW teava era la suprafata si deja e taiata in multe locuri, deci au finalizat de schimbat, ingropat si dat in folosinta.

In drept cu West City Hotel se lucra zilele trecute la introducerea in subteran a noii tevi de gaz, i-am vazut pe muncitori in timp ce lipeau / sudau o teava neagra cu dungi galbene.

alexV

O idee buna @StefanCelMare.

Ce modificari mici sau medii ati aduce proiectului? Incerc sa obtin o intalnire cu proiectantul, inteleg ca urmeaza o revizuire a proiectului oricum, pt includerea de feedback de la institutii.

Adaug eu doua de ergonomie: rotunjirea tuturor unghiurilor alveolelor de BUS, vezi imagine. Si adaugarea unei insule de refugiu in strada Colinei la intersectie, intre sensurile acesteia, ca element de calmare a traficului. Plansa 1 de pe pagina anterioara.

nicolaem

Trotuar! Spre muzeul apei.
Nu prima dată când primăria și clujenii se plânge ca nu exista benzi destule de mașini sau de biciclete. De pietoni uitam cu toții.
Macar să facă banda de biciclete de langa muzeul apei shared space. Ai statie de bus acolo dar nu poți fizic sa ajungi la ea

qionescu1

Accesul la Spitalul regional se face doar de pe banda dedicata de bus a carei latime ramane neschimbata? Mai mult in locurile de acces viteza este restrictionata la 30km/h? La ce dimensiune va avea spitalul mi se pare cel putin problematic.

qionescu1

@alexV

1. Văd ca dispare stația de bus din față de la Momax(?). Distanța de la stația de bus de lângă viitorul spital regional până la stația de bus de langă Vivo e de 1200 metri. Să elimini singura stație dintre ele mi se pare o greșeală. O stație de bus la 600 metri e mai mult decât utilă. Nu ar trebui desființată ci adusă mai înspre intersecția cu strada Răzoare unde ar fi utilă pentru că sunt foarte multe blocuri de locuințe în apropiere.

2. Stația de bus de la pasajul de lângă spitalul regional nu o consider corectă amplasată. Ea ar trebui să se afle fix in fața spitalului regional nu alăturat de unde mai e nevoie să mai traversezi o stradă pentru a ajunge la spital. Este un efort inutil la care obligă proiectantul. Totuși vorbim de un spital și de bolnavi.

Plus că va bloca strada de acces în/din spital pt că trafic pe aceea trecere de pietoni va fi. Cred că ar stația ar trebui mutată în cealată parte. Simetric cum e acum doar că pe partea dinspre Florești. Teren este destul, este al spitalului, iar trecerea de pietoni te va duce direct la spital nu la 100 de metri de el cu traversarea încă a unei străzi.

3. Dar cel mai mare neajuns e așa cum am mai zis mai sus accesul la spitalul regional din DN1. Văd că se face doar din banda dedicată de bus. Acolo vor lucra sute de angajați, vor fi sute de vizitatori, foarte mulți furnizori/aprovizionare, urgențe peste urgențe. Ar fi nevoie de un acces dedicat cprecum la Vivo.     

cetatean_optimist

Intre timp licitatia pentru CMC face pasi in spate  :o
S-a actualizat data limita pentru evaluarea financiara.

StefanCelMare

@qionescu1

Referitor la punctul 2) cred că CTP va face linie nouă care va merge în parking spital, unde să întoarcă.
Așa ar trebui să fie, pentru că ai și predictibilitatea mare la plecări, având spațiu unde să aștepte autobuzele.

Plus, va fi un obiectiv regional major, ai nevoie de conexiune cu transport public cât mai aproape, vin bolnavi acolo, oameni care se grăbesc.

Referitor la 3) cred că bretelele pasajului de la spitalul regional nu vor fi benzi dedicate BUS niciuna dintre ele.
Dacă erau benzi dedicate BUS, nu mai aveau alveolă.

--------------
@nicolaem
Stația de bus de la muzeul apei de care zici, e cea de după pasajul auto spre Vivo cum mergi spre Florești?
Acolo văd că au adus-o mai aproape de pasaj, și au conectat-o exclusiv la pasaj subteran spre partea opusă (vivo).

Deci pare că soluția lor la acces pietonal acolo este exclusiv legată de Vivo.
Nu știu în ce măsură e nevoie de trotuar, dacă bine citesc eu harta lor, cred că stația este fix la intrarea la muzeul apei.

Pe schiță pare a fi trotuar până la treimea distanței dintre pasaj și intrare Metro.