News:

Video dronă 12.04 A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta.

Main Menu

Discuții ca-n gară

Started by Ionut, June 08, 2016, 06:02:32 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 2 Guests are viewing this topic.

Xenos

Interesant ar fi cum era pe M300 de ex, pentru trenurile Bucureşti-Braşov-Cluj (Oradea etc.)
Se schimba locomotiva la Braşov?
Aş înclina să cred că nu! Mai ales că erau personale Bucureşti-Teiuş, de exemplu, fără schimbare de locomotivă.
Fireşte M 300/M400 se schimba şi se schimbă şi în prezent locomotiva pentru că se schimbă şi sensul de mers, dar pentru direcţia Sighişoara nu ar fi avut sens nici atunci.

dragos76

Da, țin minte sigur prin anii 90 -2000 erau schimbări de locomotivă la Brașov.

Xenos

Dimpotrivă, eu ţin minte în 1994 tren internaţional direct care a plecat în sub 10 min mai departe spre Sighişoara cu aceeaşi locomotivă...în fine, poate practica era diferită  şi în funcţie de tren, de problemele concrete ale locomotivei etc.

carutasul

1994 e după "răscoală". Restricția asta a fost validă în vremea comunismului și a fost eliminată cândva după, posibil ca în 1994 să nu mai fi fost, în acea epocă erau atât de multe schimbări că n-ai cum ține minte un asemenea amănunt. Poate era valabilă doar pentru un anumit rang. În tot cazul, dacă erau opriri de 15-20 de minute mai mult ca sigur schimbau locomotiva...

carutasul

@dan tm Eu așa îmi amintesc, că a și apărut un "nene" la TV când s-au lansat trenurile IC și a explicat asta. În tot cazul toate trenurile schimbau locomotiva la Roșiori, probabil că totuși existau unele excepții, s-ar putea să ai dreptate și de la Timișoara să o schimbe tocmai la Craiova, poate nu aveau condiții corespunzătoare pe parcurs ... dar asta era regula. Nu am lucrat în domeniu, poate cineva mai bătrân știe exact cum era și când s-a schimbat. În fine, acum nu mai contează, linii să avem :)

bgd23

Quote from: rio tinto on December 04, 2024, 12:07:54 AMPai exact in aceeasi situatie s-a aflat si Valea Prahovei cand a fost sub lucrari prin 2005 iar acum isi revine. Chiar bine.
Daca avem rabdare, si Bucuresti - Craiova va fi la fel
aici o să dureze 10 ani. După ce se termină cârpeala QW o să mai scadă durata puțin(se vor băga restricții pe zonele nelucrate), apoi vor începe lucrările de modernizare încă 5 ani și o să fie iar dezastru.

carutasul

apropo de excursia mea la Sinaia, ce mi s-a părut neplăcut e cum în gări trenurile private sunt tratate "în sictir" : pe tabele scrie "operator privat" nu numele companiei, evident nu se vând bilete, asta să zicem că e mai complicat, și în general la informații nu se dau nici un fel de relații despre ele. E exact genul de "privatizare la mișto" făcută ca să bifeze, deși ei "știu" că nu trebuia. Și evident din cauza asta chiar n-o să meargă. Cumva cred că ar trebui integrați operatorii, poate că nu merge să vândă bilete (deși bilete fără loc nu văd de ce nu); gările ar trebui trecute probabil la infrastructură nu la călători și eventual să rămână casele de bilete la călători până o să avem o metodă de integrare. Au trecut 30 de ani și tot văd "ura față de privați" ...

pasadia

Garile sunt la infrastructura. Dar in INTERIORUL lor operatorii pot inchiria birouri unde sa vanda (de exemplu, la BV, atat CFR cat si Regio Calatori au ghisee, unul langa altul). Insa asta costa, pe langa chirie si salariul personalului si s-ar putea sa nu faca sens financiar.
Sau pot inchiria 1 mp pentru a monta un automat care sa permita vanzarea de bilete (are unul Astra daca nu ma insel).

Dar alti operatorii doresc ei singuri sa isi bata joc de clienti - de exemplu Softtrans NU vinde bilete in acest mod. Trebuie cont, la ei pe site, si doar on-line (si zilele astea pentru mine a durat 24 de ore caci procedura de recuperare parola nu functiona la ei). Deci poate mai e si vina OTF-ului.

carutasul

Da, dacă nu ai trafic suficient nu merită să închiriezi un birou să vinzi bilete, mă gândeam eventual la vânzarea de câtre birourile existente contra un comision. Dar cel mai important ar fi ca măcar la informații să te poată ajuta cu legăturile cu toți operatorii, de genul "vine în 15 minute Softrans până la Brașov și de acolo aveți CFR până la Sighișoara". Cumva mie mi-au dat senzația de "corp străin" pe care îl tolerează de nevoie...

BGP2597

Informațiile la rândul lor țin tot de CFR Călători, astfel că n-au niciun motiv să dea informații despre operatorii privați. Pentru o integrare cum trebuie, ar trebui ca birourile de informații să fie gestionate de ARF și pe termen lung și casele de bilete să treacă tot la ei, pentru vânzare integrată.

Sorinus

frunzaverde expunea anomaliile ce apar cand incerci sa privatizezi o piata eminamente monopolista.

Roland.

Suntem si noi cap de afis la ceva: la trenuri de noapte.



Sursa.

pasadia

#4392
Suntem cap de afiș dintr-o singura cauza: viteza de deplasare mica pe căile ferate.

Alte țări de dimensiuni apropiate (Franța, Spania, Polonia, Germania) au mai puține trenuri de noapte căci cele de zi circulă suficient de repede.

contador

Quote from: TVlad on December 02, 2024, 08:24:12 PMCei cu apucaturi comuniste o sa spuna ca din cauza taxelor prea mici

Ai facut scoala pe terenul de "folbal"? Chiar nu vad cum trenurile reprezinta apucaturi comuniste, in timp ce pe rutier bagam cu totii resurse, fie ca vrem, fie ca nu vrem (parcarea "moca" de la supermaket? japca cu care trotuarele au fost confiscate pentru extra benzi auto? efortul suplimentar depus pt a ocoli 500m in oras deoarece trecerile de pietoni se tot raresc? tolerarea nesimtirii cu care badaranul face virajul la stanga de pe linia de tramvai blocand un vehicul cu 100+ pasageri desi el nici nu avea ce sa caute acolo? s.a.m.d.)

Quote from: TVlad on December 02, 2024, 08:24:12 PMEu zic ca nu e ieftin cu masina ci e prea scump cu trenul. In ritmul asta, nu e de mirare ca au tot mai putini calatori. Duca-se!

Sigur nu are legatura cu faptul ca, atunci cand Ungaria/Slovacia/Cehia bagau cate 2 euro in rutier pentru fiecare 1 euro in feroviar, Romania noastra baga 12 (doisprezece) euro in rutier pentru fiecare 1 euro in feroviar?

Investitii incredibil de mici au pornit o spirala a falimentului: servicii proaste, calatori mai putini, incasari mai reduse, servicii mai proaste, calatori si mai putini, incasari si mai reduse s.a.m.d. Pentru un om care vorbeste de "comunism" nu pari sa pricepi nici cat un buticar.

Parca si prin PNRR, la nivel european s-a pus accentul pe feroviar, nu? Ce a facut Romania? A bagat banii preponderent in rutier, iar drept compensatie a incarcat feroviarul cu aberatia trenurilor cu hidrogen (de parca calatorii fug de CFR din cauza de CO2 si nu pe motiv de viteze tot mai mici de circulatie, AC-uri defecte, vagoane re-re-re-carpite care se strica dupa cativa ani). Bine ca a venit covrigarul de la Buzau si a mutat fondurile de la trenurile cu hidrogen catre... autostrazi.

Roland.

^^ Sunt constient ca frecventa trenurilor de noapte e mai mult din necesitate. Faceam si eu putin haz de necaz.

O alta perla din sursa mai sus mentionata. Suntem laudati pentru aplicatia CFR, care arata mai mult a lucrare de licenta decat a ceva construit de o echipa de profesionisti. 


Adevarul este ca facand abstractie de modul in care arata, aplicatia de telefon isi face treaba mai mult decat bine. Eu unul nu am intampinat niciodata probleme cu ea, si am folosit-o destul de mult pana sa fie inchisa linia Cluj-Oradea pentru renovari.