[SB] Transportul public in Sibiu

Started by Ionut, December 28, 2017, 08:00:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SB76UFO

Da. total de acord cu tine.
Sincer ma asteptam ca macar jumatate din cele achizitionate, pentru recenta inlocuire a parcului sa fie CNG sau macar hibride, daca nu full electrice.
In general in Sibiu nu se gandesc la viitor.
Eu as fi venit si cu o modalitate de a "obliga" (taxe mai reduse, locuri de stationare/incarcare gratuite) firmele de taxi ca macar pentru inceput o parte din flota lor sa fie electrica. In 2020-2021 cu procente (10-15-20%), in 2021-2023 sa ajunga la 50% si tot asa.
"Prostia este eternă și invincibilă"

Goldmund

Masurile propuse de tine SB76UFO mi se par de bun simt, sunt masuri care ar incuraja cumpararea de masini electrice pentru taxi.

Unde as fi eu mai atent este gradul de "electrificare"(50% pana in anul...un exemplu), pentru ca mai exista si alte modalitati "curate" de a pune o masina in miscare, iar piata libera poate fi incurajata si stimulata intr-un fel sau altul, dar "cotele" aduc aminte de o dictatura....cu o centralizare puternica(politic!), singura "valabila"...."pentru binele oamenilor, pentru binele planetei"...


SB76UFO

Primele nouă autobuze electrice care vor circula în Sibiu vin din Polonia.
Cele nouă autobuze electrice care urmează a fi furnizate Sibiului în decurs de cel mult 12 luni de la semnarea contractului au o lungime de 12 metri și sunt "operabile în condiții de deal".  Autobuzele au fost achiziționate în baza unui contract semnat de Ministerul Dezvoltării cu Solaris, din Polonia, firma care a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei licitații al cărei termen de depunere a ofertelor a fost fixat în august 2019.
Contractul semnat cu producătorii polonezi are o valoare de 23,48 milioane de lei și include atât furnizarea celor nouă autobuze model Solaris Urbino Electric nE12, cât și livrarea și instalarea a trei stații de încărcare rapidă (care urmează a fi amplasate pe trasee) și a nouă stații de încărcare lentă (care urmează a fi amplasate în autobaza Tursib).
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"

adiarc

in sfarsit electrice...silentioase si mai curate...si mai bine ca sunt produse in Polonia...si nu Turcia sau China...bine era sa fie produse la noi....dar....
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

SB76UFO

Linia Verde de transport public în centrul istoric va fi funcțională până în luna septembrie a acestui an.
Contractul a fost semnat cu asocierea SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la cea de-a doua procedură de achiziție organizată de Primăria Sibiu, prima fiind anulată din cauză că nu s-a depus nici o ofertă. Valoarea investiției în acest proiect dedicat mobilității alternative este de 9,91 milioane de lei, fiind finanțat din fonduri europene.
Cele 5 minibuze electrice:

- sunt echipate cu motoare produse de BMW

- asigură o autonomie de 160 km cu pentru fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră

- oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune.

- sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior

- vor oferi călătorilor WiFi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare

- sunt echipate cu sisteme de climatizare

- sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"

b1

Alte 40 de autobuze ecologice au sosit la Sibiu. Când vor intra pe traseu







Sibiul și-a completat flota de autobuze ecologice cu încă 40 de modele. Primăria orașului a anunțat că vrea să lanseze o aplicație care să ofere călătorilor informaţii despre timpul de sosire în staţie a autobuzului. Totodată, noua aplicația va permite configurarea rutelor şi posibilitatea de a achiziţiona electronic bilete şi abonamente.

Autobuzele ecologice au fost recepționate și urmează să parcurgă procedurile de înmatriculare și avizare. Vehiculele vor intra pe traseu cel mai târziu în martie 2022. Din totalul de 40, 11 sunt articulate iar restul de 29 au o lungime de 29 de metri și sunt produse de Mecedes-Benz.

Potrivit sibiu.ro, noile autobuze ecologice au următoarele dotări:
- Podea coborâtă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, inclusiv locuri speciale la bord
- Climatizare
- Sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public
- Sisteme de supraveghere video
- Validatoare duale de bilete, care permit atât validarea biletului, abonamentului sau cardului de transport, cât și plata cu cardul bancar, direct la bord
- Routere wifi care vor asigura acces gratuit la internet pentru călători

Primăria Sibiului mai anunță și implementarea unui sistem de management pentru gestionarea flotei, implementarea unui nou sistem de e-ticketing și modernizarea sistemului de informare a călătorilor în stații și în autobuz.

Parcul auto Tursib s-a înnoit treptat, astfel că sibienii vor călători din 2022 cu 119 autobuze noi și confortabile:
2018 – 55 autobuze noi, puțin poluante, au intrat în flotă
2019 – încă 10 autobuze noi au intrat pe trasee
2021 – 5 microbuze electrice încep să opereze Linia Verde de transport public
2022 – 40 de autobuze ecologice vor intra pe traseele de transport public, fiind așteptată în luna iulie livrarea a încă 9 autobuze electrice care vor deservi traseele 5 și 13.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

SB76UFO

Autobuzele ecologice circulă la Sibiu de la 1 Mai
Prima zi din luna mai vine la Sibiu cu autobuze noi. Cele 40 de autobuze ecologice intră pe traseu de duminică. Acestea vor circula pe traseele 1, 2, 10, 11 și 14.
Despre noile autobuze:
Acestea sunt optimizate pentru persoanele cu dizabilități, având podea coborâtă pentru accesul facil și punând la dispoziție și locuri speciale pentru acestea. Ca dotări, autobuzele sunt echipate cu sistem de climatizare, de supraveghere video, oferă WiFi gratuit călătorilor și prize de încărcare prin USB pe fiecare rând de scaune. Din punct de vedere al capacității de transport, 29 dintre autobuze oferă 91 de locuri, restul de 11 având câte 158 de locuri pentru pasageri.
Odată cu intrarea pe traseu a noilor autobuze, frecvența pe traseele principale la orele de vârf va creşte ȋn medie cu 3 minute, iar pe traseele secundare va creşte ȋn medie cu 5 minute.





Sursa
Sursa
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"

CornelM

Am plăcerea de a vă invita să vizionați un colaj cu imagini inclusiv din municipiul Sibiu: