Vehicule electrice și hibride

Started by cristi5, November 03, 2017, 02:03:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

26ld

Quote from: Lucsonda on February 14, 2025, 10:52:21 PM@pista_bacsi

Un autotren cu un cap tractor Iveco S-eWay avand in total 42 tone urcand o panta de 3-4% utilizeaza 791 KW iar apoi pe coborare recupereaza cu 634 KW. Acestea sunt puteri instantanee, energia consumata nu o mentioneaza.
Datele sunt de aici:
    pe urcare la 36:10
    pe coborare la 38:30
Viteza maxima pentru camioane pe autostrada in Germania  este de 80 km/h.
Autotrenul cu cap tractor electric are o MTMA de 42 tone.

Iti raspund aici. Viteza maxima pe autostrada pentru camioane e de 90 km/h in Germania. 80 e maxim pentru diverse tipuri de transporturi, iar camionul din video prinde clar 83 km/h si chiar e depasit de altele in video cand ruleaza cu 80 km/h. 80 +-3 km/h e probabil limita camionului electric pe urcare, pe coborare se vede clar ca prinde 91. Doar daca nu crezi cumva ca cineva e suficient de lipsit de inteligenta incat sa posteze dovada ca incalca legea (ceea ce nu ar fi prima oara, dar cand vine vorba de camioane nu cred ca isi risca cineva permisul si eventual painea de zi cu zi).

dumbravaandrei

Era limită de viteză impusă de încărcătură. Dacă te uiți și la alte clipuri cu acel camion, de la același om, are și momente când merge cu 90.

P.S: eu ma uit la canalul lui în engleza 
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

26ld

^Asta am zis si eu, cu alte cuvinte. El a zis ca limita e de 80 pentru camioane in Germania, ceea ce e partial fals sau partial adevarat, depinde de perspectiva  :D

dumbravaandrei

Nu e chiar fals. Au început prin unele land-uri să bage un sistem similar cu ig-l din Austria și acolo într-adevăr ai limită de 80km/h.
Anul trecut, cel puțin în Bavaria și Rhennania erau discuții ca la camioane să bage peste tot limită de 80km/h.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

26ld

^Atata timp cat nu se aplica la nivelul intregii tari, e partial fals sau adevarat, depinde de perspectiva, cum am zis mai sus. E ca si cum am zice ca e interzis accesul camioanelor in Ro in timpul zilei, doar pentru ca e interzis pe anumite drumuri in anumite judete. Hai sa nu discutam semantica ca nu are rost.