Drumuri de vacanță în România

Started by Ionut, May 04, 2012, 11:57:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


pasadia

DJ104L, Dacia - Viscri este asfaltat complet. Platforma standard de DJ, ingustata la o banda (sau poate doar extrem de murdara) in dreptul acestei ferme: https://maps.app.goo.gl/UQYpp

Marcaje lipsa, dar cateva indicatoare si ceva parapeti. Asfaltul se termina chiar la intrarea in Viscri. Mai departe, spre Bunesti, am inteles ca e cam distrus (pana nu demult doar dinspre Bunesti exista acces asfaltat, cat de cat, spre Viscri).

AlexxC

https://www.gds.ro/Local/2019-03-21/inca-un-drum-turistic-spectaculos-in-gorj-runcu-straja/
Este un drum nou ,nu imi dau seama exact pe unde traverseaza muntele .Daca se face sper sa nu fie deschis doar vara.

pasadia

Daca luam ca reper Runcu si Straja, atunci probabil ca leaga valea Suseni (GJ) de valea Braita (HD). Pasul ar fi pe la 1500 de metri si pare a fi zona deschisa, neimpadurita (deci expusa viscolului). Posibil ca drumul sa se inchida, macar cand sunt e viscol / zapada bogata.

Io

#394
^
Inca o timpenie cit casa!
Pacat de zona. Noroc ca nu exista nici cea mai mica sansa sa fie deschis iarna, altitudinea maxima fiind +1500m (vf Mutu 1722 si vf Straja 1868m) cu clima umeda si creasta+ platou expuse viscolului. Aha, tineti voi drumeagul ala deschis iarna. Investitia nu-si are rostul nici pentru vara, sint bani aruncati in vint.
Sper din toata inima ca drumul asta sa nu treaca prin Cheile Sohodolului. Dac-ar fi dupa mine as interzice si accesul auto pe splendida vale dar dezvoltat turism acolo, inainte de intrarea in Chei.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

GDPR

Au început lucrãrile la drumul din Parâng

Nu mai putin de 40 de oameni, utilaje si echipamente au ajuns deja sau vor ajunge în zona Parâng, acolo unde, deja o echipã de muncitori a început lucrãrile pentru drumul ce leagã statiunea Parâng de zona Rusu.  Firma Strabag are  în zona respectivã o organizare de santier si deja a început sã sape si sã lãrgeascã artera ce va duce spre munte.

http://cronicavj.ro/wp/?p=85928

petronel

In perioada urmatoare (mini-vacanta de Paste/1 Mai) vreau sa ajung in Maramures (zona Cavnic).

Ce imi recomandati de vizitat in zona, si care mai e starea drumurilor?

Pe Iacobeni-Carlibaba-Borsa nu am mai fost de 2 ani. Stiu ca acum ceva timp au inceput lucrarile dar din cate stiu nu e terminat 100%.
De la Moisei nu stiu sigur pe unde ar fi recomandat. Am auzit de un drum nou DC15 Petrova - Stramtura si inclin spre varianta Maisei - Petrova -Stramtura - Barsana - Ocna Sugatag - Budesti - Cavnic.

Multumesc anticipat pentru sugestii.

Hercule

#397
DN1B Moisei - Petrova e rau, DJ186 Stramtura - Barsana e si mai rau. In aceste conditii eu nu m-as aventura intre Petrova si Stramtura, banuiesc ca e pietruit si mai rau decat drumurile principale din jur. In fine, tu decizi.

La Cavnic n-ai mare lucru de facut in afara de schiat, sunt vreo doua trasee spre Creasta Cocosului si unul spre varful Mogosa. Totusi daca esti in zona Maramuresului, poti vizita (in ordinea drumului pe care l-ai descris):

  • Lacul Stiol - pe jos din pasul Prislop (#)
  • Cascada Cailor - cu telescaun din Borsa apoi pe jos, sau varianta pe jos din Borsa
  • Lacul Iezer din muntii Rodnei - din Borsa pe jos (traseu greu) [lacul are forma Romaniei vazut dinspre Pietrosu Rodnei, acum e inghetat bocna] (###)
  • Manastirea Pietroasa Borsa
  • Monumentul de la Moisei
  • Manastirea Moisei
  • Mocanita pe Valea Vaserului - trebuie programare, daca nu ai deja si vrei sa mergi de Paste nu mai gasesti, doar cu mare sansa
  • * aici vrei sa o tai spre Stramtura, eu as merge mai departe spre Sighetu Marmatiei *
  • Memorialul victimelor comunismului Sighet (fosta puscarie)
  • Muzeul satului maramuresan Sighet -
  • * putin mai departe *
  • Manastirea Peri-Sapanta - cea mai inalta biserica de lemn din Europa
  • Cimitirul vesel de la Sapanta
  • * apoi revenind inapoi spre DJ186 *
  • Manastirea Barsana
  • Biserica din Rozavlea
  • Biserica din Ieud
  • * de la Barsana spre Valeni - Calinesti pe DJ185 *
  • sunt o sumedenie de biserici frumoase de lemn in zona Calinesti - Ocna Sugatag
  • locul unde masina urca la deal - Budesti
  • * putin mai departe de drumul tau dar interesant de vazut *
  • Lacul de acumulare Firiza
  • Varful Mogosa - cu telescaun (#)
  • Lacul Albastru - Baia Sprie
Nestiind ce anume cautati am trecut de toate, sper ca ajunge. Daca vrei detalii despre ceva anume, trimite un mesaj in privat.

Drum bun si sa aduci poze!

PS Pe munte inca este zapada, daca nu sunteti echipati corespunzator nu mergeti la obiectivele marcate cu # de mai sus, desi dupa mine sunt cele mai frumoase si in perioada optima de vizitare.
Deșteaptă-te române!

cristi5

#398
Intrebare: as vrea sa aplic pentru amenajarea unui nou traseu turistic aici:

http://hikebikemap.org/?zoom=15&lat=46.88313&lon=22.88151&layer=HikeBikeMap

Practic un circuit care sa cuprinda castrul roman, moara cu vulturi (vâltori) si cetatea medievala. Sa primim un indicator gen "punct rosu" si apoi sa il marcam. Stie cineva unde se poate aplica pentru un nou traseu marcat? Cine hotaraste care e un traseu turistic "oficial"?

PS: cum vedeti, hikebikemap.org are traseele marcate si hill shading. Pacat ca nu are si curbe de nivel :)

pasadia

Pentru marcaje turistice stiu ca ar trebuu sa ai un accept din partea Consiliului Judetean dar cred ca anterior trebuie discutat si cu echipa Salvamont pe aria caruia vrei sa il faci. Dar e destul de haotica situatia. Cauta articole scrise de Dinu Mititeanu (clujean si el) si s-ar purea sa afli mai multe detalii.

pasadia

Mi-am adus aminte: DJ654, Valea Cheii - schitul Pahomie (judetul Valcea), se prezinta mai bine decat acum 3 ani (august 2016) cand il parcursesem ultima oara. Bine, din presa luasem informatii contradictorii: in toamna lui 2017 anuntau ca il vor asfalta din fonduri PNDL, in ianuarie 2019 anuntasera ca a avt loc o alunecare de pietre, blocandu-l temporar. Ce am gasit in teren e cam asa:

- asfalt tot pe aceeasi portiune, din Valea Cheii pana la iesirea din Cheia - se prezinta asa cum il stiam: prost, peticit, foarte ingust, ca zona in care santurile transversale sunt vizibile sau zona in care marginile sunt lipsa, erodate sau sapate.
- drum forestier in rest, de o calitate apreciabila pe unele sectoare (dar nu zic sa accelerati mai sus de 30-40km/h caci va treziti dupa cate o curba cu un nou sector de gropi sau santuri). Zona cu alunecarea e clar vizibila in apropierea intersectiei unde drumul de Pahomie face stanga - insa poate fi traversata lejer.
- cei 2,4 km de urcare spre Pahomie sunt mult mai buni decat mi-i aminteam din 2016. De altfel si continuarea spre Patrunsa e foarte buna (atata cat e). Pe 29 aprilie erau mai multe masini decat speram (adica cel putin vreo 10-15 in acest ultim sector), fapt ce ma sperie in perspectiva asfaltarii - zona va cunoaste o transformare urata apoi.

Din fericire insa, salbaticia e inca acasa. Prin poiana Stevioara am intalnit si capra neagra, dar si urs. Iar creasta e in continuare o frumusete.

mariansb

#401
Pasadia,  drumul care continuă din DJ654 către Cabana Cheia ai idee cum e?
De la Pahomie cât se poate continua cu mașina spre Pătrunsa?
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

pasadia

#402
Spre cabana Cheia am fost ultima oara in vara lui 2015. E posibil sa se mai fi schimbat situatia de atunci. L-am parcurs cu un Fiat Punto (deci o masina cu garda destul de joasa), in aproape 2 ore  (ok, era sofer un prieten care chiar tine la masina lui) pentru intreaga lungime (adica din satul Valea Cheii). E un drum forestier pietros dar destul de larg incat sa poti ocoli eventuale pietre mai rasarite. Surpriza a reprezentat-o tunelul despre care nu stiam (am pus poze cu el pe forum) plus faptul ca raul se traverseaza prin vad.
Am mai revenit la cabana ulterior si de fiecare data erau parcate in fata masini cu garda destul de joasa, deci cred ca e ok drumul in continuare. Si cabana aia cred ca va ramana pentru mine cea mai frumoasa cabana de munte vazuta. Privelisti superbe, izolare, amenajari, cabanier - are de toate.

De la Pahomie cred ca drumul mai continua maxim 1,5 km. E vizibil locul in care se termina (e o bariera, cateva masini folosite pentru alimentarea schiturilor). De acolo spre Patrunsa e o poteca destul de simpla - cam 30 de minute maxim. Daca te uiti pe imaginile de satelit se vede capatul drumului. Pe Gmaps e desenata si o continuare pana la Patrunsa, dar ea nu prea exista in teren (si nici pe imaginea de satelit nu e vizibila). Poteca este insa vizibila si marcata si te poarta prin niste poienite pana la acareturile de la nord de schit.

LE: de la Pahomie spre Patrunsa drumul e o idee mai prost (cateva pietre si santuri mai mari), insa la fel se poate parcurge cu o masina joasa.

GDPR

Daca cumva ati inceput sa va faceti planuri de vacanta:

Starea singurului drum pentru maşini din Parcul Naţional Retezat e tot mai rea. Este închis de peste un an şi autorităţile nu se grăbesc să îl repare

Singurul drum accesibil maşinilor din Parcul Naţional Retezat a rămas închis de la începutul anului trecut, din cauza calamităţilor. Starea în care se află s-a înrăutăţit şi sunt puţine şanse să fie redeschis.

Numărul turiştilor care urcă în Parcul Naţional Retezat pentru a vizita Lacul Bucura a scăzut, după ce de peste un an singurul drum pe care şoferii puteau ajunge cu maşinile în rezervaţia naturală, a rămas închis. La sfârşit de săptămână, în verile anilor trecuţi, sute de oameni maşini se îndreptau spre Poiana Pelegii cu autoturismele, însă de la începutul anului 2018 drumul de 20 de kilometri dintre Lacul Gura Apelor şi poiana din inima Retezatului nu mai este practicabil. În mai multe locuri a fost distrus de viituri, iar autorităţile nu l-au mai reparat.

Adevarul.ro

Xenos

Haideți să vă spun un secret cum puteți ajunge la Bucura:

Cu mașina până la Cârnic, apoi luat rucsacul în spate și cu răbdare, perseverență și priveliști superbe sunteți la Bucura în 6 ore!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: