Autostrada A4 Constanța-Vama Veche

Started by Ionut, September 14, 2011, 10:35:14 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Harry

Quote from: ghrt on April 01, 2014, 08:58:52 PM
Dar în ce a constat problema de fapt? Auzisem că era o eroare de proiectare de care şi-au dat seama de abia după avansarea execuţiei lucrărilor.

Picioarele podului de pe malul canalului nu erau aliniate. Dar s-a rezolvat problema.

Harry

alin_simeriaveche

Harry esti tare.Acesta e thrend-ul tau, la cate informatii utile aduci :)

nenea_hartia

^ Thread. :)

Dar ai dreptate. Mulțumesc, @Harry!

MHN

^
Pot pune pariu ca alin stie, insa i se pare interensant asa :)
Multumim pentru imagini Harry.

PS: dorum, daca va fi in Timisoara cheful, particip si eu :)

alecu26

din desenele initiale pare ca intradevar unul din stalpi e usor deviat.

Probabil s-a corectat. Mare pacat oricum ca nu avem desene mai multe.

De la Giratoriul de la capatul lui A4 nu se poate patrunde mai mult pe drumul nou construit pentru pod?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Harry

^^Circulatia e inchisa cu separatoare jersey din beton. Trebuie sa intrii per pedes dar iti trebuie aprobarea sefului de santier

foto: Claudiu Maican

^^Structura hobanelor pare sa fie cam 99% gata.

Harry

Conform constructorului in 45 de zile se va monta piesa centrala peste canal.

Harry

Harry

Bilfinger Baugesellschaft mbH - ABC VAL vor construi breteaua rutieră de conectare cu DN 39

Asocierea Bilfinger Baugesell-schaft mbH - ABC VAL Constanţa va executa breteaua rutieră de conectare cu DN 39, din cadrul investiţiei ,,Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră, lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în portul Constanţa". Conform contractului semnat pe 19 mai 2014, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, valoarea lucrării este de 18.468.230,96 lei, iar durata de execuţie, de 12 luni de la emiterea de către consultant a ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 - 2013) în proporţie de 85% din fonduri structurale ale Uniunii Europene şi de 15% de la bugetul statului, în conformitate cu contractul de finanţare nr. 18/11.09.2009.

http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-bilfinger-baugesellschaft-mbh-abc-val-vor-construi-breteaua-rutiera-de-conectare-cu-dn-39-218410

Telvanni

Iertati-ma, eu inteleg ca acest drum, impreuna cu podul in constructie, deserveste doar Portul Constanta si-l leaga prin DN39A de DN39. In acest fel se degreveaza podul de la Agigea de traficul greu. Spun prostii?

Ionut

Din capatul A4 din Poarta 9 se face un drum spre sud apoi este podul peste canal (pod nou hobanat facut de Apolodor) si apoi se continua spre sud. Apoi se termina proiectul podului. Acest drum este din capatul acesta spre port si apoi DN39.

Tavi

Daca ar reusi si un by-pass la Eforie N+S si Tuzla cumva pe la coada lacului Techirghiol ar fi parfum  :) ... dar asta in sezoane viitoare. Eu nu cred ca este necesara (acum) autostrada pana in Vama Veche.

Harry

La terminarea podului nou in zona agigea drumul se va bifurca o bretea duce la poarta 10bis , iar cealalta continua pana in DN, e vorba practic de refacerea "autostrazii portului" si upgrade al actualului nod rutier.
Tavi are dreptate o autostrada nu are rost, actuala sosea face fata cu brio. Singurele interventii necesare dpmdv sunt:

-largirea CT-Agigea de la 4 la 6 benzi, iluminat si trotuare
-centura cu 4 benzi Agigea-Techirghiol-si sa iasa in 23 august asa se3 scapa de curba aia nenorocita
-centura a orasului Mangalia, la fel cu 4 benzi + pod peste lac si continuare drum largit pana la granita

Tavi

Intru totul de acord cu tine Harry.
A propos de centura Mangaliei: ultima oara cand am fost in Vama (acum 2 ani cred) se lucra (sau se dorea o incepere a lucrului mai bine zis) la o ocolire a Mangaliei prin Limanu. Ai idee Harry daca s-a mai facut acolo ceva? Era sa rup masina pe drumul ala odata...