Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

5 Members and 22 Guests are viewing this topic.

JohannDB

"""""""""""""""""""consiliul judetean poate sa faca autostrazi daca vrea?"""""""""""""""""" Bănuiesc că da (chiar nu mi-a trecut prin....."calculator" asta)... Ar fi declararea "expropierii pentru utilitate publică"......... Pentru restul n-ar fi o problemă... Dar comparând-o cu "Aeroportul din Brașov", se poate ca așa ceva să se întâmple la "calendele grecești".

horatiu.cosma

Ar putea să facă consiliul județean, dar le trebuie bani pentru asta. Bolojan a făcut la Oradea doar proiectarea centurii și construcția a trimis-o la CNAIR, că erau proiecte pe fonduri europene POS-T/POIM și primăria Oradea nu era eligibilă pentru a atrage fonduri POIM pe infrastructură rutieră, doar CNAIR e. Dar la o adică se poate într-un interval de timp să se modifice treaba asta și să devină și CJ/o primărie etc eligibilă pentru fonduri POIM pe rutier.

horatiu.cosma

În altă ordine de idei, era vorba că începe Astaldi să ridice metalicul peste Mureș la Bogata pe partea dinspre Iernut. Avem oameni prin zonă pentru 2-3 poze?

pentium10

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

perded

Ieri am venit de la  Satu Mare la Oradea pe la ora 18.30 si am trecut pe langa tronsonul celor de la Selina (de langa drumul european). Erau multi oameni pe structurile de langa drum, erau multe utilaje in functiune, toata lumea lucra. La sfarsitul anului ar trebui sa vedem rezultate frumoase.

Vasilem

^^
Ieri 25.09.2019 am vazut la Bogata, macaraua Deme, cea mare si alba asamblata.(fara poze)

gsimon

https://www.monitorulcj.ro/actualitate/74431-primul-strat-de-asfalt-pe-autostrada-transilvania-la-granita-cu-ungaria-ar-putea-fi-asternut-saptamana-viitoare

"Reprezentantul constructorului bihorean estimează că lotul de 5,35 kilometri în total ar putea fi gata până în decembrie, dacă vremea va fi favorabilă."
Decembrie... 2020?  :troll:

voicul

Si daca nu iese ... inseamna ca a estimat gresit!
Nu inteleg care e problema? Se mai intampla sa si estimezi gresit, nu?

Concret: felicitari Selina pentru munca depusa! Primul trimestru 2020 e mai mult decat fezabil!

alecu26

Toata lumea cand vede asfalt isi pierde mintile. Se poate numi febra asfaltului. Declaratii asemanatoare erau si despre ST2, LD3, LD4....acu multi ani.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

perded

Pana la urma poate ca nu conteaza daca termina sau nu termina anul acesta. Ceea ce conteaza este progresul sustinut in fiecare luna fata de luna precedenta. Acesta e cel mai important indiferent de lotul pe care se lucreaza in Romania.

olea10

De celelalte loturi din Bors-Suplacu de Barcau se mai stie ceva?
Dar de legatura A3-centura Oradea?

Ionut

API pe Facebook

Pe 20.08.2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere "ne-a urecheat" că nu am știut de extinderea valabilității autorizației de construire aferentă ciotului de 4,5 km dintre Ungheni și Târgu Mureș, parte din Autostrada A3, sector aflat în licitație de aproape 3 ani, din 21.10.2016. Răspunsul nostru a venit prompt o zi mai târziu: http://bit.ly/2mMHgcz.

În același comunicat (captură atașată), se precizează că "se așteaptă decizia motivată a instanței pentru a putea fi declanșată procedura de semnare a contractului între CNAIR S.A. și firma declarată câștigătoare în urma acțiunilor în justiție".

Între timp, motivarea instanței a venit și, previzibil, CNAIR s-a înșelat din nou! Nu se semnează contractul. Ba dimpotrivă, judecătorii confirmă că echipa din CNAIR care a evaluat oferta câștigătoare a comis o serie de erori, obligând-o să o reevalueze.

Este a doua oară când greșesc, după ce în 2018 judecătorii au dat un verdict similar. În loc să își asume responsabilitatea și să reevalueze ofertele în cel mai scurt timp (pentru a treia oară), CNAIR a făcut apel, amânând și mai mult finalizarea licitației!

Iată un proiect devenit o nouă rușine națională, o bornă a incompetenței CNAIR: licitație care va depăși 3 ani de zile fără să avem contract semnat (ba chiar putem vedea o anulare a procedurii) și risc maxim ca autorizația de construire să expire definitiv (după ce a fost prelungită acum 5 luni) dacă nu se încep lucrări în teren cel mai târziu în aprilie 2020.

CristianPop

Dupa cum se misca CNAIR sanse sunt aproape 0 sa vedem ceva actiune pe lotul de la intrare in Tg-Mures.
Personal cred ca se va ajunge la anularea licitatiei si alta licitatie nu o sa mai pupe locuitori din zona.

Xenos

Ceea ce spun nu scuză deloc şi nici nu are ca scop să scuze în vreun fel CNAIR-ul.
Oare nu este exagerată şi procesivitatea constructorilor, care se bat ca chiorii pentru 5 km, conştientizând că proiectul poate fi blocat definitiv şi banii pierduţi? Oare merită acest mers în instanţă fără sfârşit, până în pânzele albe?! Valabil şi la CFR, pentru Braşov-Sighişoara, şi în multe alte locuri, şi pentru Simeria - km 614, unde procesele au amânat începutul lucrărilor cu vreo 2 ani minim, dacă nu 3....
Este limpede că pentru avocaţi merită  8) dar oare pentru constructori, pentru economia naţională şi dezvoltarea infrastructurii, merită?

În instanţă o asemenea întrebare nu poate fi pusă...aici, pe un forum de infrastructură, cred că îşi găseşte locul...şi repet, nu vreau să scuz în vreun fel incompetenţa statului, dar dacă aţi vedea cât de formale sunt motivele invocate în multe dintre aceste litigii şi hotărârile ce rezultă cred că mi-aţi da dreptate...

Ionut

Asta cu "alta licitatie nu o sa mai pupe locuitorii" nu o cred. E pana la urma, un proiect "matur" dupa standardele romanesti (cu ghilimele, le vedeti, da?) si acoperit de finantare europeana plus ca face legatura cu A8 (pentru care este super presiune publica). Daca va aduceti aminte, acest lot a fost castigat de un constructor cam in aceeasi perioada cu loturile Geiger si STRABAG (plus Astaldi si Straco), dar din cei 5 constructori, asta a fost singurul care nu a mai putut/nu a mai vrut sa astepte ordinul de incepere si dupa un an de zile de la semnarea contractului a reziliat contractul. Nu mai tineti minte. :)

In rest da, de acord, sanse mari pentru anularea licitatiei (si eu am zis asta de mai multe ori, plus am scris si in pozitiile API) si sanse mari ca actuala AC sa expire (definitiv de data asta pentru ca poti prelungi valabilitatea unei AC o singura data cu maxim un an de zile). O rusine... 3 ani+ in licitatie...