Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

15 Members and 31 Guests are viewing this topic.

Liviu Zalau

Gilau-Nadasel a stat muzeu din cauza podului peste 'Canal Somes-Somes 'care face legatura intre nod Cluj si lot Gilau-Nadasel.Licitatie si contractare a lucrarilor foarte mult intarziata de catre..... .

Tomcat1974

Quote from: Ionut on September 23, 2019, 06:03:52 PM
Adică e nevoie de lotul ăsta ca sa nu le facem muzee de autostrada și vecinilor.
Mie mi-au placut cei de la CNDAIR .. ca ei ajung primi la granita fata de colegii maghiari... Suntem mai tari ... dar, ei saracii unguri chiar au legat autostrada aia a lor de ceva mai mare gen M35... ;)

dragos76

Păi pentru firmele astea mai mici nu este acum și varianta asocierii, ca să poată licita loturi de dimensiunile actuale (20-40km)?

alecu26

Ba da. Asa au facut la Bucuresti Ploiesti. PACO+Euroconstruct+UMB. Dar de obicei nu prea se asociaza intre ei. Fiecare e foarte mandru si se crede cu stea in frunte.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Kimi

Ca tot e vorba zilele astea de petitii, ma gandesc ca ar trebui sa ma implic si eu, ca de asteptat m-am saturat.
Cum putem forta statul sa scoata odata la licitatie un anumit sector de drum?

Mai exact, continuarea A3 si inceput de A8 (Ungheni - Acatari).

Momentan, tot traficul Tg Mures + Reghin + Sighisoara catre A3 (Turda) si aeroport se gatuie intr-un singur loc. Aici.

Ieri a fost apogeul. In plina zi de luni, cand drumul pana dupa Ludus e foarte aglomerat, niste redusi mintali au dispus o frezare de cativa metri exact in acel loc. Coloana de s-a intins pana in oras, unii au pierdut zboruri iar altii au parcurs distanta de aproximativ 10km in 2-3 ore. Totul din cauza unor imbecili de la drumuri si pentru ca nu exista nicio varianta ocolitoare in acel loc.

Deci cum pot eu, ca si cetatean, sa fac presiune pentru scoaterea la licitatie a urmatorului lot de A pana la Acatari?
E un lot destul de scurt si usor, la campie, care ar scoate traficul greu de tranzit din 8 localitati si ar elibera o parte din traficul sufocant din interiorul si imprejurimile orasului. Cei care locuiesc in zona stiu despre ce spun.

PS: Stiu, Ungheni - TGM inca se judeca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa asteptam si sa nu facem nimic.

alecu26

Nu poti face mare lucru. Dar pt A8 se poate face cate ceva...fiind lege pt ea. Si exista anumite obligatii.
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

horatiu.cosma

Exista SF din 2009 pentru bucata aia si nu cred ca ar fi mari modificari de atunci. In schimb nu exista acord de mediu .

Io

^
Au facut SF acum 10 ani doar asa sa fie intr-un sertar?  :wtf:
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

horatiu.cosma

Pe ideea asta sunt mii de km de SF uri in sertar. Oriunde se studiaza mai mult decat se executa, e normal. Ce nu e normal la noi e ca s-au tot schimbat prioritatile si ca studiile sunt maculaturi de 2 bani.

alecu26

Si eu sunt pentru. Acest lot si cel de langa Iasi ar fi perfecte si folositoare. Si bănuiesc ca ordinea din MPGT e acolo sa fie schimbata. In schimb ce nu stiu...e daca se poate scoate ceva pe mediu pe un lot separat.

pentium10

Bine ati venit in Romania!

De aici incepe tronsonul de autostrada A3.

#selinagrup

Sursa: pagina FB Selina Grup
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

dr4qul4

Si eu sunt pentru ambele capete (rupte de restul), insa am o observatie: chiar este nevoie de Pasaj+ trompeta dubla la intersectia cu DN13?
Nu ar merge un pasaj asa cum avem la Popasului? Sau o trefla clasica intre A8 si DN13? Ar elimina 2 pasaje.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

^Poti iesi la vot. Cam singurul lucru pe care il poti face.

@dr4qul4 daca asa a zis Bechtel acum 15 ani ... asa facem si peste peste 5 - 10 cand o sa se intre in teren.

alecu26

Bechtel a solicitata...IPTANA a executat. UMB a optimizat...STRACO a sucombat (ca nu a optimizat).

Kimi

La cum se misca lucrurile (cu A8 si A3 catre Sighisoara), la Acatari ar merge perfect specialitatea cnair: un giratoriu. Unul care va fi "temporar" mult si bine.

Acord de mediu este pe acea mica portiune care face parte din A3, daca nu ma insel. Pentru restul se poate daca se vrea. Incercam.
Gasesc undeva pe forum mai multe detalii legat de portiunea respectiva?

PS: Ca si o curiozitate personala, consiliul judetean poate sa faca autostrazi daca vrea? Mi-am pus mereu intrebarea asta si n-am gasit nicaieri un raspuns concret.